Vogelhuisjes

Door een vogelhuisje op te hangen biedt u bescherming aan de vogels en aan hun eventuele kleintjes, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin en de algemene gezondheid van het ecosysteem. Daarnaast is het geweldig om te zien hoe vogels in en uit hun nieuwe huisje vliegen en hoe ze het gebruiken om hun jongen groot te brengen. Het observeren van vogels kan ontspannend en rustgevend zijn en kan bijdragen aan een gevoel van verbinding met de natuur. Kortom, een vogelhuisje is niet alleen een nuttig en praktisch item, het kan ook een mooie toevoeging zijn aan de tuin en een manier om van de natuur te genieten. 

Soorten vogelhuisjes

In ons GroenRijk tuincentrum in Bergambacht bieden we een grote verscheidenheid aan vogelhuisjes van verschillende materialen. Onze collectie bevat huisjes in verschillende maten en stijlen, zodat u er zeker van bent dat er altijd een huisje is dat bij uw wensen past. Kom langs bij GroenRijk in Bergambacht en ontdek ons uitgebreide assortiment aan vogelhuisjes om de tuin nog vogelvriendelijker te maken.

Er zijn veel verschillende soorten vogelhuisjes beschikbaar en elk type is geschikt voor verschillende soorten vogels, afhankelijk van hun grootte en gedrag. Hier zijn enkele voorbeelden:

  • Nestkasten met een kleine invliegopening (ongeveer 25 mm) zijn geschikt voor kleine vogels zoals koolmezen, pimpelmezen en mussen.
  • Nestkasten met een grote invliegopening (ongeveer 32-45 mm) zijn geschikt voor grotere vogels zoals spreeuwen, boomklevers en bonte vliegenvangers.
  • Nestkasten met een open voorkant zijn geschikt voor vogels die geen nestkasten met een invliegopening gebruiken, zoals roodborstjes, winterkoninkjes en zwaluwen.
  • Nestkasten met meerdere compartimenten of verdiepingen zijn geschikt voor vogels die in kolonies broeden, zoals huismussen.

Vogelhuisjes - GroenRijk Bergambacht

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de locatie van het vogelhuisje en ervoor te zorgen dat u het hoog genoeg ophangt en beschert tegen roofdieren. Het is raadzaam om het vogelhuisje op te hangen op een rustige en beschutte plek waar de vogels zich veilig en op hun gemak voelen. In ons tuincentrum in Bergambacht hebben we een uitgebreid assortiment aan vogelhuisjes, geschikt voor verschillende soorten vogels. Onze deskundige medewerkers helpen u graag bij het vinden van het juiste vogelhuisje voor uw tuin.

Natuurlijke vogelhuisjes van Capi

De Hive Bird House Round van het merk Capi heeft een kleine ronde opening waar koolmezen, pimpelmezen, bonte vliegenvangers, boomklevers, huismussen, ringmussen, zwarte mezen en de kuifmees zich snel veilig voelen. Het Capi Hive Bird House Oval huisje heeft een ovale, iets grotere opening en is bijvoorbeeld geschikt voor de gekraagde roodstaart, spreeuwen, ringmussen en de bonte vliegenvanger. 

Vogelhuisje kopen

Onze vogelhuisjes zijn veelal van natuurlijke materialen en van goede kwaliteit. Onze medewerkers hebben uitgebreide kennis en ervaring met vogelhuisjes en kunnen u helpen bij het vinden van het juiste huisje voor de vogels in uw tuin. Ze kunnen je ook adviseren over de beste plek om het vogelhuisje op te hangen en hoe u het kunt onderhouden. Door een vogelhuisje op te hangen draagt u bij aan de biodiversiteit in uw tuin en helpt u vogels bij het vinden van een veilige broedplaats. Dit is niet alleen goed voor de vogels zelf, maar ook voor het ecosysteem en de natuurlijke balans in uw tuin.

Heeft u vragen over ons assortiment? Onze medewerkers staan uiteraard voor u klaar om u te helpen. Bekijk onze openingstijden, plan hieronder alvast uw route naar ons tuincentrum en dan zien we u snel bij GroenRijk Bergambacht.

Meer over vogels in de tuin

Bekijk meer productgroepen in de categorie Vogels in de tuin