Barbecues

U zit comfortabel op uw tuinset met het zonnetje op uw gezicht, een drankje in de hand en op de achtergrond ruikt u de lekkere gerechten die op de barbecue worden bereid... Heerlijk plaatje toch? Door een barbecue toe te voegen aan uw buitenplek bent u de gehele zomer verzekerd van smakelijke gerechten en een fijne sfeer. Wie is er immers niet dol op een klein barbecuefeestje? Wanneer u op zoek bent naar een barbecue bent u bij GroenRijk Bergambacht aan het juiste adres. Ons tuincentrum ligt nabij Krimpen aan den IJssel en Gouda en is eenvoudig te bereiken. Kom langs en ontdek ons ruime aanbod barbecues. We verkopen onder andere:

U kunt bij ons onder andere terecht voor de barbecues en grills van kwaliteitsmerk Napoleon. De gasbarbecues en houtskoolbarbecues van Napoleon zijn functioneel, maar zien er ook nog eens prachtig robuust uit. Voor iedereen die van barbecueën houdt is een bezoek aan ons tuincentrum een goede keuze! 

BBQ | Groenrijk Bergambacht

Verschillende soorten barbecues

Bij ons tuincentrum in Bergambacht vindt u verschillende soorten barbecues. Iedere barbecue heeft zo zijn voor- en nadelen, en het is maar net wat u zoekt en bij u past. Wij helpen u graag de juiste barbecue te vinden die op uw wensen aansluit. We verkopen zowel grote barbecues waarop u voor uw gehele familie kunt grillen, stomen of roken, als kleinere barbecues voor in de wat compactere tuin of zelfs voor op een balkon of in het park. Bij het kiezen van de juiste barbecue zijn er veel verschillende aspecten die uw keuze kunnen beïnvloeden:

  • Bent u iemand die in de zomer bijna dagelijks de barbecue gebruikt of steekt u 'm af en toe aan? Dit is belangrijk qua ruimte die de barbecue inneemt, maar ook qua uw budget. 
  • Gaat u barbecueën voor de hele buurt of juist voor uw kleine gezinnetje? Dit is goed om te weten voor het formaat barbecue.
  • Heeft u een voorkeur voor die welbekende houtskoolsmaak of houdt u van barbecueën op tempo? Dan is op gas of elektrisch wellicht meer voor u. 
  • Heeft u een grote tuin of een bescheiden balkon? Er zijn diverse formaten barbecues beschikbaar.
Barbecue kopen | Napoleon| GroenRijk Bergambacht


Gas, elektrisch of houtskool?

Omdat er nogal wat te kiezen valt in barbecueland is het goed om even stil te staan bij de drie meest bekende vormen van barbecueën: op houtskool, elektrisch of op gas. Voordat u een barbecue koopt, is het van belang dat u weet welke kenmerken uw ideale barbecue moet hebben. De houtskoolbarbecue is waarschijnlijk de meest bekende variant. Het is immers ook de meest traditionele vorm van barbecueën, samen met briketten. De welbekende rokerige smaak die de houtskool aan uw gerechten geeft, is precies de reden waarom mensen zo dol zijn op de barbecue. Houtskoolbarbecues zijn er in verschillende formaten en met verscheidene specificaties. Zo bestaan er houtskoolbarbecues op wieltjes, met deksel of kunt u zelfs kiezen voor een smoker. Elektrisch grillen is de meest snelle manier van barbecueën: u steekt de stekker in het stopcontact, bepaalt de temperatuur en kunt binnen no-time uw vlees, vis of groentes bereiden. Daarnaast zullen uw buren geen last krijgen van de rook, want die stoot een elektrische barbecue nauwelijks uit. Ook met een gasbarbecue kunt u snel van uw gerecht genieten. Een druk op de knop is vaak genoeg om de gasbarbecue zijn werk te laten doen. Grillen op gas gaat snel, gemakkelijk en is vaak lekker snel schoon te maken. Ook niet onbelangrijk!

Onderhoudtips voor uw barbecue

Uw barbecue onderhouden hoeft niet veel werk te zijn. Wij hebben een aantal tips voor u opgesteld om uw bbq goed schoon te houden.

  • Wacht bij uw houtskoolbarbecue met het schoonmaken van het rooster tot het een beetje afgekoeld is. Niet koud, maar lauw. De overgebleven etensresten kunt u verwijderen met een speciale schraper. 
  • Verwijder het overgebleven as in de houtskoolbarbecue. Dit voorkomt teveel rook bij de volgende keer dat u de barbecue gebruikt en voorkomt een nare smaak aan het vlees.
  • Verwijder bij uw elektrische of gasbarbecue eerst alle etensresten. Doe vervolgens de deksel dicht en zet de barbecue een kwartiertje op zijn hoogste stand. Dit brand de resterende etensresten weg en dan kunt u het rooster met een borstel schoonmaken.
  • Maak de vetresten aan de binnenkant van de gasbarbecue schoon met een vochtige doek, wat water en afwasmiddel als u geen speciale reinegingsproducten in huis heeft. 

Let op: haal bij het schoonmaken van een elektrische barbecue altijd eerst de stekker uit het stopcontact.

Kom voor barbecues naar GroenRijk Bergambacht

Heeft u ook zo'n zin in een heerlijk barbecuefeestje? Kom dan gezellig langs in ons tuincentrum nabij Krimpen aan den IJssel en Gouda of neem contact met ons op. Wij staan altijd voor u klaar en helpen u graag het beste uit uw barbecue te halen. Ook voor bijpassende barbecue-accessoires bent u uiteraard bij ons aan het juiste adres. Kom langs en laat u inspireren!