Bloeiende kamerplanten

Naast de welbekende groene kamerplant, hebben wij bij GroenRijk Bergambacht ook een afdeling met bloeiende kamerplanten. Een bloeiende kamerplant brengt het gehele jaar een flinke tot kleur aan in huis. U wordt dus direct vrolijk bij de aanblik van deze gezellige kamerplanten. Ze zijn er in allerlei soorten, maten en tinten. Er is dus altijd wel een plant die goed bij uw woonstijl en smaak past. Een bloeier is uiteraard ook een fantastisch cadeau-idee. Wie wordt er immers niet blij van zo'n vrolijke vriend? Bovendien zijn er bloeiende kamerplanten die heerlijk ruiken. Dat wilt u toch ook? Kom langs in ons tuincentrum en laat u verrassen door ons brede aanbod. Onze medewerkers staan voor u klaar met allerhande advies.

Onze top 5 bloeiende kamerplanten

Bij GroenRijk Bergambacht vindt u veel verschillende soorten bloeiende kamerplanten. Het kan daarom zijn dat u door alle bloeiers het bos niet meer ziet. Uiteraard staan onze groenexperts voor u klaar wanneer u een vraag heeft of graag advies wilt hebben. Om u vast te inspireren, hebben wij een top 5 voor u gemaakt met mooie, opvallende bloeiende kamerplanten:

  1. Potroos: deze bloeiende plant heeft een romantische uitstraling. Dat komt door de kleuren, groottes en maten waarin deze plant te verkrijgen is. De Potroos is in verschillende kleuren te verkrijgen: rood, oranje, wit, roze en zelfs geel. 
  2. Kerstcactus: en nee, het hoeft echt geen kerst te zijn om van deze bloeiende topper te genieten. Het is een vetplant met platte bladeren met stekeltjes en bloeit in de winter. De bloemen aan de kerstcactus kunnen paars, rood, wit, roze of oranje zijn. Een hele kleurrijke kamerplant dus! Heeft u een kerstcactus? Dan is het belangrijk dat deze om de drie jaar wordt verpot om zo de groei te bevorderen.
  3. Amaryllis: de Amaryllis groeit uit een bol waardoor deze bloeier een bijzondere verschijning is. De Amaryllis is familie van de narcis en past prima in onze huiskamers. De Amaryllis kan wel 10 tot 60 centimeter lang worden en heeft vaak grote, gekleurde bloemen.
  4. Cyclaam: wist u dat de cyclaam zorgt voor een betere luchtvochtigheid? Wanneer de verwarming in de winter aangaat, betekent dat de luchtvochtigheid in huis daalt. De Cyclaam zorgt er dan voor dat de luchtvochtigheid wordt verbeterd. Hoe droger de lucht in huis, hoe meer dat de Cyclaam vocht afgeeft. Daardoor stijgt de luchtvochtigheid in uw huis weer. Handig toch?
  5. Orchideeën: een bekende bloeiende kamerplant is natuurlijk de Orchidee. Orchideeën staan bekend om de speciale vormen en prachtige bloemen. Orchideeën zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar en hebben goede verzorging nodig. Is de lucht in uw huis erg droog? Dan kunt u het best de knoppen van de Orchidee dagelijks voorzichtig natspuiten met een plantenspuit.

Prachtige bloeiende kamerplanten bij GroenRijk Bergambacht

Verzorging van bloeiende kamerplanten

Wij willen natuurlijk dat u zo lang mogelijk van uw bloeiende kamerplant kunt genieten. Het zou zonde zijn als de bloeiende plant het niet zou overleven. Onze experts op het gebied van bloeiende kamerplanten hebben daarom wat verzorgingstips voor u op een rijtje gezet:

  • Verwijder heel voorzichtig uitgebloeide bloemen;
  • Een bloeiende plant die vol in het licht staat, heeft dagelijks wel water nodig;
  • Wij raden u aan om regelmatig plantenvoeding of mest aan de bloeiende kamerplant te geven;
  • Bij sommige bloeiende kamerplanten is het verstandig om een schoteltje onder de pot te zetten en daar water op te gieten.

Wat belangrijk is om te weten is dat iedere bloeiende kamerplant zijn eigen verzorging nodig heeft. De medewerkers van ons tuincentrum in Bergambacht kunnen u alles vertellen over de juiste verzorging. In ons tuincentrum kunt u ook een ruim assortiment met bloempotten vinden. Onze medewerkers kunnen u ook adviseren welke pot het best bij welke bloeiende kamerplant past.

Bloeiende kamerplanten kopen in de buurt van Gouda

U bent bij GroenRijk Bergambacht welkom om inspiratie op te doen op onze afdeling vol met prachtige bloeiende kamerplanten. Bekijk onze openingstijden, plan hieronder alvast de route naar ons tuincentrum en dan zien we u hopelijk snel in ons mooie en sfeervolle tuincentrum.
 

Lees meer over cactussen en vetplanten


 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten