Cactussen en vetplanten

Woont u in de buurt van Gouda en bent u op zoek naar hippe kamerplanten die weinig verzorging nodig hebben? Kom langs in ons tuincentrum GroenRijk Bergambacht voor cactussen en vetplanten! Van grote planten tot mini plantjes en van bolcactus tot schijfcactus. Of wat dacht u van Agave, Sansevieria en Aloë Vera planten; bij ons vindt u een erg ruim assortiment.  

Standplaats van de populaire cactus en vetplant

Om te kunnen overleven onder droge omstandigheden slaan vetplanten en cactussen vocht op in hun bladeren, stengels en wortels. De meeste vetplanten hebben dan ook een soort van vlezige bladeren. Wanneer is de vetplant te droog? Dat kunt u dan zien aan de bladeren die dan verschrompelen. Een scheut water doet dan wonderen! De planten voelen zich goed tuis op een warme plek, zoals op de vensterbank. Let er wel op dat wanneer een plant achter glas staat er een kans bestaat dat de bladeren kunnen verbranden. Wilt u meer weten over de standplaats van cactussen en vetplanten? Vraag het de medewerkers van ons tuincentrum in Bergambacht. Zij kunnen u alles vertellen over deze planten.

Cactussen en vetplanten kopen bij GroenRijk Bergambacht

Cactussen en vetplanten verzorgen

Geef cactussen en vetplanten in de groeiperiode matig water, één keer in de week is meer dan voldoende. In de zomer kunt u de planten met pot en al ingraven in de tuin. Wij raden aan om bij het verpotten gebruik te maken van speciale cactusgrond. Deze grond voldoet namelijk aan de specifieke eisen van deze planten. De cactussen en vetplanten groeien het best in voedselarme, goed gedraineerde grond. Gebeurt dit niet, dan is de kans op rotvorming groot. In de winterperiode staat de groei stil. Het is belangrijk om het water geven dan terug te brengen naar eenmaal in de twee weken anders is ook dan de kans op verrotting groot. Wilt u meer weten over het verzorgen van deze planten? De medewerkers van ons tuincentrum in Bergambacht kunnen u alles vertellen.

Cactussen en vetplanten in combinatie met woonaccessoires

Tegenwoordig is het super leuk om cactussen en vetplanten te combineren met woonaccessoires. Hierboven ziet u een voorbeeld van enkele vetplanten op een mooie schaal met wat houtsnippers. U heeft hier maar weinig voor nodig en toch staat het erg trendy in huis. Om de cactussen en vetplanten leuk te kunnen combineren, heeft u bijvoorbeeld de volgende producten nodig:

  • Uiteraard mooie bloempotten waar de cactussen en vetplanten in kunnen groeien.

Benieuwd geworden? Kom gerust langs bij GroenRijk Bergambacht!

Cactussen en vetplanten kopen bij GroenRijk Bergambacht, nabij Gouda

Cactussen en vetplanten kopen in de buurt van Gouda

Bent u dus op zoek naar cactussen en vetplanten van goede kwaliteit? Breng dan eens een bezoekje aan GroenRijk Bergambacht. U bent van harte welkom om ons assortiment te bekijken en inspiratie op te doen. Neem meteen ook een kijkje op onze afdeling met de overige kamerplanten en tuinplanten. Plan hieronder alvast uw route naar ons tuincentrum, bekijk onze openingstijden op de contactpagina en dan zien we u hopelijk snel in ons tuincentrum! 

Lees meer over groene kamerplanten

 

Cactussen en vetplanten kopen bij GroenRijk Bergambacht, nabij Gouda

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten