Bodembedekkers

Bodembedekkende tuinplanten zijn niet alleen een lust voor het oog, maar bieden ook tal van voordelen voor zowel u als uw tuin. Bodembedekkers voegen een prachtig groen tapijt toe aan uw tuin, wat zorgt voor een harmonieuze en uitnodigende sfeer. Ze bedekken kale grond met een weelderig gebladerte en kleurrijke bloemen. Of u nu een strakke en moderne tuin of een weelderige cottage-tuin heeft, bodembedekkers voegen een vleugje charme en elegantie toe aan elk landschap. Kom langs bij tuincentrum GroenRijk Bergambacht om ons aanbod bodembedekkers te ontdekken. Onze medewerkers matchen u graag aan de juist beplanting!

Voordelen van bodembedekkers voor u en de natuur

Naast hun esthetische waarde bieden bodembedekkende planten ook praktische voordelen.

  • Ze onderdrukken onkruidgroei door de bodem af te dekken en te voorkomen dat ongewenste planten zich verspreiden. Dit bespaart u tijd en moeite bij het wieden van uw tuin en zorgt ervoor dat uw planten alle voedingsstoffen en water krijgen die ze nodig hebben om te gedijen.
  • Bovendien helpen bodembedekkers bij het behouden van vocht in de grond, waardoor de behoefte aan irrigatie wordt verminderd en de waterefficiëntie wordt bevorderd. Dit is niet alleen gunstig voor uw waterrekening, maar ook voor het milieu door het behoud van kostbaar water en het verminderen van de belasting van de watervoorziening.
  • Daarnaast bieden bodembedekkende planten een thuis en voedselbron voor nuttige insecten, zoals bijen, vlinders en lieveheersbeestjes, die essentieel zijn voor bestuiving en een gezond ecosysteem in uw tuin bevorderen.

Alle reden om de tegels in de tuin te vervangen voor één of meerdere bodembedekkers.

Onze tuinplanten

 

Bekende bodembedekkende planten

  1. Kruipend zenegroen (Ajuga reptans): Deze laagblijvende plant met paarse bloemen en glanzende bladeren vormt een dicht tapijt en gedijt goed in zon tot halfschaduw. Het vereist regelmatig water geven en kan worden gesnoeid om de groei te bevorderen.
  2. Kruipende phlox (Phlox subulata): Met zijn tapijt van delicate bloemen in verschillende kleuren is kruipende phlox een populaire keuze voor rotstuinen en borders. Het gedijt goed in de volle zon en vereist regelmatig water geven om te gedijen.
  3. Maagdenpalm (Vinca minor): Deze wintergroene plant met blauwe of witte bloemen is een uitstekende bodembedekker voor schaduwrijke gebieden. Maagdenpalm gedijt goed in vochtige grond en kan worden gesnoeid om de groei te bevorderen.
  4. Sedum (Sedum spp.): Met zijn dikke, vlezige bladeren en kleurrijke bloemen is sedum een veelzijdige bodembedekker die goed gedijt in zon tot halfschaduw. Het vereist weinig onderhoud en kan goed tegen droge omstandigheden. Oók mooi als groen dak!

Ontdek onze bodembedekkende planten, zoals de Phlox. Kom langs bij tuincentrum GroenRijk Bergambacht!

Verzorging van bodembedekkers

Het verzorgen van bodembedekkende planten is over het algemeen eenvoudig, maar het vereist wel enige aandacht voor hun specifieke behoeften. Zorg ervoor dat u bodembedekkers plant op een locatie die overeenkomt met hun voorkeuren voor zonlicht en vochtigheid. Regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes, is essentieel om de groei en bloei van bodembedekkers te bevorderen. Mulchen rond de planten kan helpen om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Snoei indien nodig om de groei te bevorderen en de planten in vorm te houden. Verwijder ook regelmatig dode of beschadigde bladeren en bloemen om de algehele gezondheid van de plant te bevorderen. Kom langs voor ons aanbod tuingereedschap!

Shop bodembedekkend groen bij tuincentrum GroenRijk Bergambacht

Met de juiste zorg zullen bodembedekkende planten uw tuin verfraaien en verrijken, terwijl ze tegelijkertijd bijdragen aan een gezond en evenwichtig ecosysteem. Bij GroenRijk Bergambacht staan we klaar om u te helpen bij het kiezen van de perfecte bodembedekkers voor uw tuin. Kom langs en ontdek ons uitgebreide assortiment en deskundig advies!

Openingstijden & contact

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten