Luchtzuiverende kamerplanten

Een huis zonder kamerplanten is geen thuis. Met kamerplanten trekt u uw woning naar een veel fijner, leuker, gezelliger, hipper én gezonder niveau. Plaats een grote plant in de woonkamer, een hangplant in de hal, een pittige bloeier in de keuken en een luchtzuiverende plant op de werkplek... Allemaal dragen ze bij aan het urban jungle gevoel én een gezond binnenklimaat. Alle kamerplanten produceren immers zuurstof. Het zijn echter de luchtzuiverende planten die net dat beetje extra aan u en uw woonomgeving geven. Ze zijn er in vele soorten en maten, maar hebben één ding gemeen: ze verbeteren de luchtvochtigheid door schadelijke stoffen af te breken en om te zetten in goeie. Ze zijn daarom de ideale huisgenoten in een werkkamer, slaapkamer of woonkamer - zeker nu we weer tijd dan ooit thuis doorbrengen! Richt uw woning dus groen in met de mooiste luchtzuiverende kamerplanten van GroenRijk Bergambacht

Natuurlijke luchtverfrissers: hoe het werkt

Luchtzuiverende kamerplanten kopen | GroenRijk BergambachtWie wordt er niet blij van groen? Planten toveren met gemak een glimlach op het gezicht en kunnen een woonruimte binnen no-time gezellig aankleden. Het is dan ook geen wonder dat kamerplanten hét housewarming cadeau zijn. Niet alleen uw geest heeft er profijt van, ook uw lichaam wordt blij van groen! Het is immers bewezen dat in een groene werkomgeving de productiviteit en creativiteit worden bevorderd, maar dat er ook minder ziekteverzuim is. Luchtzuiverende kamerplanten dragen daar een groot steentje aan bij door schadelijke stoffen (denk bijvoorbeeld aan verf, rook, zweet en schoonmaakmiddelen) uit de lucht te filteren. Ze hebben namelijk huidmondjes in hun bladeren die de slechte gassen opnemen, filteren en weer gezond de ruimte in sturen. Dat is momenteel extra belangrijk, omdat door de goede isolering van tegenwoordig die slechte stoffen nergens heen kunnen. Ventilatie is dus belangrijk, maar ook een aantal luchtzuiverende kamerplanten zorgt voor een gezonder binnenklimaat. Hoe groter de bladeren van de plant, hoe beter deze de lucht kan zuiveren. Tevens zorgen ze ervoor dat waterdamp in de lucht terecht komt, waardoor de luchtvochtigheid verbetert. Alle reden dus om een prachtige plantencollectie aan te leggen.

Favoriete luchtzuiverende plantenLuchtzuiverende kamerplanten kopen | GroenRijk Bergambacht

Luchtzuiverende kamerplanten zijn er in vele soorten en maten: groot, klein, opvallend, subtiel, groen of bloeiend. Welke bij uw woning passen, is uiteraard volledig aan u. De medewerkers van ons tuincentrum kunnen u echter wel een eind op weg helpen en precies vertellen welke planten beschikken over die luchtzuiverende eigenschappen. Om u vast te inspireren, hebben we een aantal populaire soorten op een rijtje gezet.

  • Gatenplant (Monstera)
  • Vrouwentong (Sansevieria)
  • Lepelplant (Spathiphyllum)
  • Klimop (Hedera)
  • Drakenbloedboom (Dracaena
  • Calathea (Calathea)
  • Scindapsus (Scindapsus)
  • Rubberboom (Ficus elastica)
  • Blauwvaren (Phlebodium)
  • Nestvaren (Asplenium

Kamerplanten trend voor 2021

Luchtzuiverende kamerplanten kopen | GroenRijk BergambachtNet als in de mode zijn er ook op het gebied van interieur, en dus kamerplanten, nieuwe trends te ontdekken. Zo mag bijvoorbeeld de grote kamerplant met opvallende bladeren niet in uw woning ontbreken. Het liefst natuurlijk een luchtzuiverende grote kamerplant, want dit jaar is gezondheid extra belangrijk. Ze zijn daarom de perfecte toevoeging aan elk thuiskantoor of slaapkamer. Mix and match erop los met een toffe verzameling planten: het oog wil immers ook wat. Haal een aantal luchtzuiverende kamerplanten in huis die passen bij uw smaak en woonstijl en maak een aantal gezellige hoekjes. Denk aan verschillende bladgroottes, stelen, hoogtes of bladtekeningen. Combineer deze luchtverfrissers bijvoorbeeld met andere groene of bloeiende kamerplanten, of vetplanten en cactussen voor een speels effect.

Luchtzuiverende planten kopen en verzorgen

U heeft een luchtzuiverende plant in huis gehaald: te gek! Dan is het natuurlijk wel zo leuk als u iets terug kan doen voor u plant. Uw kamerplanten geeft u immers zoveel terug... De standplaats en hoeveelheid water verschilt natuurlijk per plant, maar over het algemeen zijn luchtzuiverende planten niet heel moeilijk. Het belangrijkste is dat ze regelmatig water krijgen om hun taak uit te voeren. Over het algemeen volstaat een wekelijks gietermoment in de zomer. In de winter mag dat nog iets minder. Houd voor de zekerheid de vochtigheid van de potgrond in de gaten. Voor de meeste luchtzuiverende kamerplanten geldt dat ze van een lichte standplaats houden, maar niet van direct zonlicht. Zet ze dus niet in de vensterbank, maar ook zeker niet op een donkere plek. Kom langs in Bergambacht om ons assortiment kamerplanten te ontdekken. Onze plantenexperts matchen u graag met de mooiste plant. Ook voor bijpassende potterie en potgrond bent u natuurlijk aan het juiste adres!
 

Ontdek onze kamerplanten

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten