Vaste tuinplanten

Jaar na jaar genieten van de meest prachtige beplanting? Met vaste planten bent u verzekerd van jarenlang groen plezier. Vaste planten zullen u immers keer op keer verrassen met een nóg uitbundigere bloei en sterkere bladeren. Vaste tuinplanten zorgen ervoor dat er ieder jaar iets moois in bloei staat. Wanneer u ze combineert met perkplanten, heesters of najaarsplanten brengt u uw tuin elk seizoen naar een spannend niveau. Uw tuin voelt immers haast elke maand als nieuw. Vaste planten sterven af in het najaar, maar werken onder de grond keihard aan hun comeback. In de lente het jaar erop komen de bloemen weer tot bloei. Voor een ruim assortiment vaste tuinplanten bent u bij GroenRijk Bergambacht aan het goede adres! Kom langs en laat u onderdompelen in het groen...

Bezoek ons 

Vaste planten verzorgen

Net als bij de meeste plantcategorieën is het lastig om één algemene waarheid over de verzorging te verkondigen. Vaste planten zijn er immers in allerlei vormen, kleuren en maten die vaak totaal niet op elkaar lijken. De ene vaste plant is een schaduwlievende bodembedekker, terwijl de andere een zonaanbiddende vlinderlokker is. Ook zijn er kruidige planten of vaste planten die vooral bekend staan om hun heerlijk geur. U hoort het al, er valt nogal wat te kiezen! Mix and match er dus op los in de border of in een aantal bloempotten. Zo zorgt u voor een speels, gevarieerd en dus dynamisch beeld.

Vaste planten - GroenRijk Bergambacht

  • Ook al is de ene plant de andere niet, water geven hoort sowieso bij de verzorging van vaste planten. In de regel hebben de planten die meer zon vangen een groter slokje water op het einde van een warme dag dan schaduwplanten. Check vooraf altijd de meegeleverde planteninformatie of vraag het één van onze medewerkers.
  • De meeste vaste planten hebben daarnaast soms een snoeibeurt nodig. Let wel op: als de plant in de koudere maanden van het jaar aan zijn winterslaap begint, is het goed om afgestorven delen aan de plant te laten zitten. Dit plantmateriaal werkt als een isolatielaagje tegen de kou. Aan het begin van de lente kunt u deze uiteraard wel weghalen.

Wintergroene vaste planten

Niet elke vaste plant ziet er in het najaar kaal of verdord uit. Er zijn namelijk ook tal van bladhoudende en dus wintergroene vaste planten. Zij zorgen er met hun blaadjes voor dat uw tuin er tijdens de wintermaanden toch nog een beetje vrolijk uitziet. Sommige bladvaste vaste planten kunnen verrassen u zelfs nog met prachtige bloei in de koudste periode van het jaar.

Wintergroen hedera - GroenRijk Bergambacht

Bekende wintergroene soorten zijn onder andere:

  • Toscaanse Jasmijn
  • Lavendel
  • Pachysandra
  • Margriet
  • Hedera

Er valt echter zoveel meer te ontdekken op het gebied van vaste planten. Misschien ziet u vanwege het grote aanbod tussen de planten de bloemen niet meer. Hieronder vindt u daarom onze top 3 fijne vaste planten.

1. Pioenroos

Pioenroos - GroenRijk Bergambacht

Wat ziet de pioenroos er altijd mooi en kleurrijk uit! Iedereen wordt vrolijk wanneer deze vaste plant in bloei staat. Pioenrozen zijn er in ontzettend veel verschillende soorten en kleuren, maar steelt altijd de show. De pioenroos is ook een winterharde vaste plant. De bloeiperiode van de pioenroos is in mei en juni. Let er wel op dat, wanneer de plant in bloei staat, de bloem en de steel zwaar kunnen worden. U kunt voorkomen dat de bloem afknakt door de plant te ondersteunen en er een stok naast te zetten.

2. Lavendel

Lavendel - GroenRijk Bergambacht

Zoekt u een plant die een heerlijke geur afgeeft? Dan moet u voor de lavendel kiezen! Lavendel kunt u ook perfect in plantenbakken plaatsen voor op uw balkon. Dit staat heel gezellig en kleurrijk. Lavendel is dus geschikt als balkonplant, maar ook als struik en zelfs als haag. Vooral vlinders zijn fan van de lavendel. Het is belangrijk dat de lavendel op een zonnige plek wordt geplant. Dan doet hij het op z'n best! Vraag de medewerkers van ons tuincentrum in Bergambacht naar de verschillende soorten lavendel.

3. Fuchsia

Fuchsia - GroenRijk Bergambacht

De Nederlandse naam van de Fuchsia is bellenplant. Die Nederlandse naam komt niet zomaar ergens vandaan, want de bloemen van de bellenplant lijken daadwerkelijk op belletjes. Fuchsia's stelen sowieso de show op uw balkon of in de tuin. Dat komt door de vorm, maar ook zeker door de prachtige kleuren die de bloemen van deze plant heeft. 

Vaste tuinplanten kopen nabij Gouda? Kom naar GroenRijk Bergambacht!

Kom gerust eens een kijkje nemen in ons tuincentrum in Bergambacht. Dan kunt u ons gehele assortiment met vaste tuinplanten bekijken en uw favorieten uitzoeken. De medewerkers van ons tuincentrum staan voor u klaar om u eventueel tips en advies te kunnen geven hoe u de planten het best kunt onderhouden én welke planten u prima bij elkaar kunt zetten. Wanneer u bij ons langskomt, kunt u meteen een kijkje nemen bij onze kamerplanten. Wellicht heeft u nog een mooie bloeiende plant voor in huis nodig om die ene hoek op te fleuren. U bent bij ons van harte welkom! Bekijk de openingstijden van ons tuincentrum, plan hieronder uw route en dan zien we u hopelijk snel in Bergambacht!
 

Lees meer over tuinplanten 

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten