Voorjaarsplanten

Bij GroenRijk Bergambacht bent u aan het juiste adres voor de mooiste voorjaarsplanten. Wie is er niet dol op de geur, kleur en fleur van deze tuintoppers? De zon laat zich meer zien, de vogels fluiten harder, de krokusjes steken hun koppie boven de grond en de eerste narcissen komen uit: geen wonder dat we ons weer gaan richten op het buitenleven. Kom langs bij GroenRijk Bergambacht en ontdek ons fleurige assortiment voorjaarsplanten.

Met voorjaarsplanten blaast u de tuin nieuw leven in

Wanneer de eerste zonnestralen ons gezicht bereiken, beginnen de groene vingers direct te jeuken Het is daarom wel zo leuk om de tuin na de herfstige buien en vervelende vrieskou weer nieuw leven in te blazen. Dat kan met de nodige voorjaarsbloeiers! Ruim eerst de tuin op en bekijk waar u een aantal lenteplanten in de grond wilt zetten. Ook kunnen een aantal gevulde bloempotten de tuin, het terras of balkon direct naar vrolijker niveau tillen. Welke voorjaarsplanten kiest u?

TuinplantenPopulaire voorjaarsbloeiers

Voorjaarsbloeiers zijn er in verscheidene soorten en maten, van heesters tot vaste planten en van eenjarigen tot bloembollen. Er valt dus genoeg te kiezen als het aankomt op het opfleuren van uw buitenruimte! Vanaf januari kunt u bijvoorbeeld al bloemen verwachten bij de winterjasmijn en de sneeuwbal. Wanneer maart eraan komt, staat ons tuincentrum nabij Gouda vol met sprankelende tuinplanten in allerlei kleuren. Bent u bang dat u door het bos uw favoriete bloeier niet ziet? Wij zetten drie populaire voorjaarsplanten voor u op een rij:

 • Violen: deze winterharde bloeiers zijn supersterk, echte sfeermakers en perfect voor mensen met een klein budget. Omdat ze in zoveel verschillende kleuren te krijgen zijn, zit er voor elke tuin wel wat bij. U kunt viooltjes het beste in de zon of halfschaduw plaatsen. Houd de grond goed vochtig.
   
 • Primula’s: deze kleurrijke plantjes zijn geliefd om hun lange en kleurrijke bloei. Ze zijn er in vele soorten, maar de meest bekende is de Primula vulgaris, de stengelloze sleutelbloem die van maart tot mei lichtgeel bloeit. Plant Primula's op een vochtige plek, die in de winter echter niet té nat is. Zet ze in de (half)schaduw, bijvoorbeeld onder bladverliezende struiken.
   
 • Madeliefjes: wie wordt er niet blij van de Bellis perennis? De vrolijke rode of roze kleur fleurt elk terras op. U geniet van het vroege voorjaar tot het late najaar van deze plant – of misschien zelfs nog wel wat langer… Het madeliefje staat het liefst in een voedselrijke bodem en doet het goed in de zon of halfschaduw. Let er wel op dat de bodem voldoende vochtig blijft.

Voorjaarsbloeiers | GroenRijk Bergambacht

Voorjaarsbloeiers op pot

Dan zijn er natuurlijk nog de voorjaarsbloeiers op pot! Ze kunnen prima tegen een stootje, zoals een eventuele late nachtvorst. Ze slaan daarmee de ideale brug tussen de fragiele start van de lente en IJsheiligen in mei. Deze bollen op pot kunnen zowel binnen als buiten worden gezet. Groepeer een aantal potjes voor een rijk effect. We zetten weer een aantal toppers op een rij:

 • Narcissen: als er één plant is die op en top lente uitstraalt, is het de narcis wel. Narcissen zijn erg winterhard en dus haast niet kapot te krijgen. Over zijn standplaats doet ‘ie helemaal niet moeilijk. Narcissen tolereren veel schaduw, waardoor ze ook prima onder struiken of bomen neer te zetten zijn.
   
 • Hyacinten: de bijzondere bloemen maken de hyacint tot een ware eyecatcher. Ze ruiken goed, komen makkelijk in bloei en zijn perfect om te verdelen over meerdere bloempotten. Zet ze bij voorkeur in de volle zon, al kunnen ze een beetje schaduw verdragen. Teveel nattigheid na een regenbui hebben ze liever niet.
   
 • Krokussen: wat een bijzondere bloemen! Als het licht wordt, gaan de bloemen open, maar wanneer de avond valt, sluiten de bloemen zich. Maak een mooi bloembed door een groot aantal krokussen te planten. Ook insecten zijn dol op de krokus. Zet ze in de volle zon tot halfschaduw.

Vroegbloeiende vaste planten voor de lentetuin

Naast bovengenoemde eenjarigen en bollen zijn er tal van vaste planten en struiken die uw lentetuin al vroeg in het voorjaar sieren met prachtige bloemen. Het leuke aan de planten is dat ze u jaar na jaar weer betoveren met hun geur en kleurenpracht. Ze zijn in die zin het bloeiende bloeiende fundament van uw tuin. Een aantal van onze vroegbloeiende favorieten:

 • Kerstroos (Helleborus)
 • Camelia (Camellia)
 • Toverhazelaar (Hamamelis)
 • Voorjaarsvlambloem (Phlox subulata)

Vaste plantenVoorjaarsplanten kopen nabij Gouda

Wanneer u deze en andere voorjaarsplanten op de juiste manier verzorgt, kunt u er een behoorlijk lange tijd van genieten. De verzorging van deze voorjaarstoppers is immers totaal niet zo lastig als u misschien verwacht. Wanneer het voorjaar aan de droge kant is, mag u de planten één tot tweemaal per week wat (regen)water geven. Zitten uw planten in potten? Let er dan goed op dat de potten gaten hebben, zodat het overtollige water gemakkelijk weg kan stromen. Kom langs bij GroenRijk Bergambacht en ontdek ons vrolijke assortiment voorjaarsplanten.

Openingstijden
 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten