Najaars- en winterbloeiers

Het is donker, nat, koud en kil. Voor velen is het najaar nu niet echt het moment om van de tuin, het terras of het balkon te genieten. Een groot aantal hagen, bomen en struiken verliezen langzaam hun blad en dus heeft de tuin in de laatste en eerste maanden van het jaar een nogal kale en bruine aanblik. Tot nu! Het is namelijk heel makkelijk om ook in deze periode van het jaar kleur in uw tuin aan te brengen. U wilt immers toch ook in het heerlijke herfstzonnetje genieten van een prachtige tuin? Zelfs vanachter een raam is het wel zo fijn als de tuin een gezellige uitstraling heeft. Vanaf september zijn er een groot aantal kleurrijke najaars- en winterbloeiers in ons assortiment te vinden. Het zijn planten die juíst in de herfst en winter op hun mooist zijn. Wij lichten er een aantal toe.

Een kleurrijke tuin: zeker nu!

De lente en zomer lijken misschien nog ver weg, maar niet getreurd! Er is genoeg vrolijkheid in de tuin te ontdekken. Daar moet u echter wel wat voor doen: naar GroenRijk Bergambacht komen! Wij hebben namelijk een gevarieerd assortiment herfsttoppers en winterbloeiers die de tuin nu al een fleurige boost kunnen geven. Het nieuwe normaal is dat we veel meer tijd thuis doorbrengen en dus is het belangrijk om het huis en de tuin zo mooi, gezellig en comfortabel mogelijk in te richten. Groen maakt creatief en productief, en dus is het wel zo fijn om omringd te worden door prachtige winterharde en wintergroene planten. Zet ze in de border of maak uw eigen potterie hoekje. Wissel af in kleur en grootte voor een speels en extra sfeervol geheel.

Winterbloeiers en najaarsplanten | GroenRijk Bergambacht

Onze top 3 najaarsplanten

  1. Helleborus (ook wel Kerstroos genoemd) is een plant die een border, maar ook een plantenbak prachtig kan opfleuren. Hij is vaak tot ver in juni nog een waar genot om naar te kijken. De Helleborus is er in verschillende kleuren, van lichtroze tot donkerrood, en is het meest blij met vruchtbare grond en een plekje in de halfschaduw. De bloemen zijn in het oog springend, omdat niet de kroonbladen, maar juist de kelkbladen de kleur dragen.
  2. De Skimmia japonica is een groenblijvende heester waar u het hele jaar plezier van heeft. In het voorjaar heeft de Skimmia namelijk heerlijk geurende witte bloemen die lang mooi blijven. In het najaar komen de roze/rode bloemknoppen tevoorschijn, waarna de kenmerkende rode bessen zullen volgen. Snoeien is niet per se nodig, want de heester groeit vrij langzaam. Wel kunt u de Skimmia gebruiken voor uw kerststukje: de rode bloemtrossen hebben een op en top kerstig uiterlijk.
  3. Tot slot een boom van een boom: de sierkers. Ook bomen kunnen namelijk hartje winter bloeien. In de herfst verandert het blad van de winterbloeiende Sierkers (Prunus subhirtella autumnalis) al in een koperrode beauty waarbij de roze bloesems zich al licht laten zien. Deze Japanse sierkers valt dus op vanwege de afwijkende bloeitijd. Ook in november en december, en aan het begin van het voorjaar zullen de bloemen zich laten zien, tenzij we echt een ijskoude horrorwinter krijgen.. Met zo'n prachtige wolk van bloemetjes komt u de winter heus vrolijk door. 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten