Eénjarige tuinplanten

Eénjarige tuinplanten worden ook wel perkplanten, perkgoed of éénjarige bloeiers genoemd. Bij GroenRijk Bergambacht bent u dan ook op het goede adres voor diverse éénjarige tuinplanten. Elk jaar vindt u bij ons diverse, kleurrijke soorten perkgoed waar iedereen toch vrolijk van wordt. Kom eens langs in ons tuincentrum nabij Gouda voor een ruim assortiment!

Zijn éénjarige tuinplanten hetzelfde als perkgoed?

Eénjarige tuinplanten, oftewel perkplanten, bloeien een zomerlang mooi in een bak op uw balkon of gewoon in de tuin. Zet u ze in een bak, zorg dan wel dat ze voldoende voeding krijgen. Naast het perkgoed vindt u bij ons in Bergambacht ook kuipplanten. De meeste kuipplanten komen uit de zuidelijke landen rond de Middellandse Zee, zoals de Oleander, Abutilon, Lantana of Fuchsia. Geef ze een warm plekje op het terras of zet ze in de tuin maar in het najaar moeten ze naar binnen. Een koele, onverwarmde ruimte is al voldoende. Geef ze heel weinig water tot ze in het voorjaar weer uit gaan lopen dan mogen ze ook verpot en wat teruggesnoeid worden. Een aantal kruiden overleven onze zachte winters zoals Bieslook en Munt. Andere kruiden moeten elk voorjaar gezaaid worden. Op de kruidenafdeling van GroenRijk Bergambacht staan ook alle kruiden kant en klaar in pot. 

GroenRijk Bergambacht | Tuinplanten | Perkgoed | Eénjarige planten

Top 3 éénjarige tuinplanten

Iedereen wordt toch blij van kleurrijke tuinplanten? Maak het daarom in het voorjaar gezellig op uw balkon, terras of in uw tuin met deze vrolijke, kleurrijke bloeiers. Er zijn natuurlijk diverse soorten éénjarige tuinplanten. Wij hebben een top 3 voor u samengesteld:

  • Violen - Bij iedereen zijn de viooltjes wel bekend! Viooltjes in de tuin zorgen voor een echte kleurenexplosie in uw tuin of op uw balkon. Violen bestaan in meer dan 400 verschillende soorten en kleuren. Dat zijn er echt heel veel! Bij GroenRijk Bergambacht zit hier vast en zeker een favoriete soort voor u tussen zitten.
  • Fuchsia - De Nederlandse naam voor de Fuchsia is 'Bellenplant'. Dit komt door de vorm van de bloem. Ook de Fuchsia is in diverse kleuren te verkrijgen. Wanneer deze planten in een hanging basket worden geplant, hebben ze het beste en mooiste effect.
  • Petunia - Een andere bekende zomerbloeier is natuurlijk de Petunia. De Petunia bloeit van april tot en met de eerste vorst. Dat is een zeer lange tijd en zo heeft u dus lang plezier van de Petunia. Zet de Petunia in de zon, maar niet in de volle wind en geef de plant voldoende water.

Eénjarige tuinplanten koopt u natuurlijk bij GroenRijk Bergambacht, nabij Gouda

Eénjarige tuinplanten kopen? Kom naar GroenRijk Bergambacht, nabij Gouda

Bij GroenRijk Bergambacht bent u dus van harte welkom voor een mooi en ruim assortiment met éénjarige tuinplanten. Uw balkon, terras of tuin kunt u opfleuren met het perkgoed wat wij verkopen. Wanneer u langskomt in ons tuincentrum, kun u meteen ons assortiment met vaste planten en diverse zaden zien. Vergeet ook zeker niet om een kijkje te nemen bij onze bloempotten. Daarnaast verkopen wij ook producten om het perkgoed te kunnen onderhouden. Bekijk de openingstijden van ons tuincentrum en dan zien we u hopelijk snel bij GroenRijk Bergambacht!
 

Lees meer over onze tuinplanten

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten