Moestuin

Voor de moestuin bent u bij GroenRijk Bergambacht, nabij Gouda en Krimpen aan den IJssel aan het juiste adres. Wij hebben namelijk een uitgebreid assortiment met allerlei producten die leiden tot een rijke oogst. We hebben zaden, plantjes, kweekbakken en andere benodigdigheden om uw moestuinavontuur tot een succes te maken. Bezoek ons tuincentrum en laat u inspireren en informeren.

Zaaien, kweken en oogsten: een eigen moestuin starten

Groente, fruit en kruiden kweken in een eigen moestuin is populairder dan ooit. Een moestuin brengt immers veel plezier en ontspanning met zich mee, en de groente, fruit en kruiden die u zelf kweekt zijn het allerlekkerst. Ze zijn immers een stuk verser dan die voorgepakte groentes uit de supermarkt. Doordat uw eigen gekweekte producten geen toevoegingen bevatten, is het ook nog eens heel gezond en goed voor het milieu. En denk nu niet dat een moestuin onderhouden heel ingewikkeld is; dat is het namelijk zeker niet. Of u nu een grote of kleine tuin heeft, of misschien wel een balkon of terras; het beginnen en onderhouden van een moestuin kan bijna overal. 

Meststoffen

 

Het moestuinassortiment bij GroenRijk Bergambacht, nabij Gouda

Wilt u een kruidentuin of moestuin starten, of bent u al een doorgewinterde kweker? In het moestuin assortiment van ons tuincentrum nabij Gouda en Krimpen aan den IJssel vindt u alles wat u nodig heeft. We bieden namelijk een breed assortiment met verschillende producten om uw eigen groente, fruit en kruiden te kweken. Een greep uit het moestuin assortiment:

 • Zaden
 • Voorgekweekte groenteplantjes en kruidenplantjes
 • Moestuinbakken
 • Kweekgrond
 • Meststoffen
 • Afdekmaterialen
 • Moestuin gereedschap

Moestuin | Groenrijk Bergambacht

Met het assortiment moestuinproducten van GroenRijk Bergambacht start u snel en gemakkelijk uw eigen moestuin! Daarnaast verkopen we producten die u helpen uw moestuin vrij van ziektes en plagen te houden, bijvoorbeeld van topmerken als ECOstyle en Pokon. Zo kunt u veel en lang genieten van een goede oogst.

Tip! Een pluktuin beginnen? Met ons grote assortiment zaden is het ook mogelijk prachtige bloemen te laten ontspringen. Ook dat is goed voor de biodiversiteit.

Tuinplanten

 

Alles voor de moestuin kopen | GroenRijk Bergambacht

Hoe begin ik een moestuin in 5 stappen

Heeft u de moestuinkriebels gekregen? In de volgende 5 eenvoudige stappen leggen we u uit hoe u op eenvoudige wijze een moestuin aanlegt. 

 1. Kies een plek voor uw moestuin
  De juiste plek voor uw moestuin is een plek waar minimaal 6 uur zonlicht op een dag schijnt. Schaf een moestuinbak aan, bijvoorbeeld van het merk elho. Deze vindt u in ons tuincentrum of maakt u zelf van, bijvoorbeeld, douglashout. Zorg ervoor dat vakken minimaal 3 centimeter breed zijn. 
   
 2. Maak een moestuinplan
  Bedenk wat u wilt gaan kweken en bepaal waar u welk gewas gaat zaaien. Gewassen die kunnen gaan klimmen plaatst u het beste achterin zodat deze de andere gewassen niet blokeren van zonlicht. Zaaien en planten doet u vervolgens in de vierkanten. Wist u dat bepaalde kruiden of groentes juist wel of juist niet graag in elkaars buurt staan? 
  • aardbei staat graag naast kropsla, spinazie en wortel
  • sla houdt van rode biet, aardbei, dille, prei, radijs, tomaat, wortel
  • radijs matcht weer met erwt, rode biet, wortel en tomaat, 
  • tomaat is dol op sla, peterselie, prei, spinazie, ui, wortel, radijs
    
 3. Goede grond en bemesting
  Voor de moes- of kruidentuin geldt: vruchtbare grond is een goede bodem voor een rijke oogst. Investeer dus zeker in de juiste grond en bemesting voor uw moestuin. Voor deze producten en advies kunt u bij ons tuincentrum terecht. Zo verkopen we speciale moestuingrond van Pokon.
   
 4. Bepaal wanneer u gaat zaaien of planten
  Wanneer u de betreffende gewassen zaait of plant, verschilt per soort. Sommige zaden kunt u al binnenshuis voorzaaien. Vaak staat in de omschrijving op het pakje beschreven wanneer de zaaiperiode is, maar natuurlijk kunnen wij u hierover in ons tuincentrum zeker advies geven. Qua diepte zaait u ongeveer even diep als het zaadje groot is. Niet te diep dus!
   
 5. Het onderhouden van de moestuin
  Het is belangrijk om de moestuin vochtig te houden en eens in de zoveel tijd bij te mesten. Na twee maanden sowieso. En daarna is het tijd om te genieten van de oogst! 

Moestuin | Groenrijk Bergambacht

Kom voor uw moestuin naar GroenRijk Bergambacht nabij Gouda

Wilt u aan de slag gaan met de moestuin? Bezoek ons tuincentrum in Bergambacht nabij Gouda en Krimpen aan den IJssel. We hebben veel moestuinproducten op voorraad en adviseren u ook graag over de juiste moestuinproducten voor uw persoonlijke situatie. Voor vragen kunt u ons ook altijd telefonisch bereiken op 0182-353505 of bekijk onze contactgegevens en openingstijden

Contact

Bekijk meer productgroepen in de categorie Assortiment