Moestuin

Voor de moestuin bent u bij GroenRijk Bergambacht nabij Gouda en Krimpen aan den IJssel aan het juiste adres. Wij hebben namelijk een uitgebreid assortiment met alle benodigheden voor een fijne moestuin. 

Een eigen moestuin

Zelf groente, fruit en kruiden kweken met een eigen moestuin is populairder dan ooit. Een eigen moestuin brengt veel plezier met zich mee, en de groente, fruit en kuiden die je zelf kweekt zijn vaak het allerlekkerst. Veel lekkerder dan uit de supermarkten of dergelijken! Doordat uw eigen gekweekte producten geen toevoegingen bevatten, is het ook nog eens heel gezond en goed voor het milieu. En denk nu niet dat een moestuin onderhouden heel ingewikkeld is, dat is het namelijk zeker niet! Of u nu een grote of kleine tuin heeft of misschien wel een balkon of terras, het beginnen en onderhouden van een moestuin kan bijna overal. 

moestuin

Het moestuin assortiment bij GroenRijk Bergambacht nabij Gouda

Of u nu een moestuin aan wil leggen of al een moestuin heeft en zaden wilt kopen, in het moestuin assortiment van ons tuincentrum nabij Gouda en Krimpen aan den IJssel vindt u alles wat u nodig heeft. We bieden namelijk een breed assortiment met verschillende producten om uw eigen groente, fruit en kruiden te kweken. Een greep uit het moestuin assortiment:

 • Zaden
 • Voorgekweekte groenteplantjes en kruidenplantjes
 • Moestuinbakken
 • Kweekgrond
 • Meststoffen
 • Afdekmaterialen
 • Moestuin gereedschap
 • Overige moestuinbenodigheden

Met het assortiment aan moestuinproducten van GroenRijk Bergambacht start u snel en gemakkelijk uw eigen moestuin! 

Moestuin beginnen in 5 stappen

Gaat u een nieuwe moestuin beginnen in uw tuin? In de volgende 5 eenvoudige stappen leggen we u uit hoe u een moestuin aanlegt. 

 1. Kies een plek voor uw moestuin
  De juiste plek voor uw moestuin is een plek waar minimaal 6 uur zonlicht op een dag schijnt. Schaf een moestuinbak aan, deze vindt u in ons tuincentrum, of maak zelf een moestuinbak. Zorg ervoor dat vakken minimaal 30 cm breed zijn. 
   
 2. Maak een moestuinplan
  Bedenk wat u wilt gaan kweken en bepaal waar u welk gewas gaat zaaien. Gewassen die kunnen gaan klimmen plaatst u het beste achterin zodat deze de andere gewassen niet blokeren van zonlicht. Zaaien en planten doet u vervolgens in de vierkanten. 
   
 3. Goede grond en bemesting
  Een goede grond is vruchtbaar zodat alles in uw moestuin goed kan groeien. Investeer dus zeker in de juiste grondsoort en bemesting voor uw moestuin. Voor deze producten en advies kunt u bij ons tuincentrum terecht! 
   
 4. Bepaal wanneer u gaat zaaien of planten
  Wanneer u de betreffende gewassen zaait of plant, verschilt per soort. Sommige kunt u al binnen in het voorjaar voorzaaien. Vaak staat op de omschrijving al de zaaiperiode, maar natuurlijk kunnen wij u hierover in ons tuincentrum zeker advies geven. Qua diepte zaait u ongeveer even diep als het zaadje groot is. 
   
 5. Het onderhouden van de moestuin
  Het is belangrijk om de moestuin vochtig te houden en eens in de zoveel tijd bij te mesten. Na twee maanden sowieso. En daarna is het tijd om te genieten van de oogst! 

moestuin

Kom voor uw moestuin naar GroenRijk Bergambacht nabij Gouda

Wilt u aan de slag gaan met de moestuin? Twijfel dan niet en kom langs bij ons tuincentrum in Bergambacht nabij Gouda en Krimpen aan den IJssel. We hebben veel moestuinproducten op voorraad en adviseren u ook graag over de juiste moestuinproducten voor uw persoonlijke situatie. Voor vragen kunt u ons ook altijd telefonisch bereiken op 0182-353505 of bekijk onze contactgegevens en openingstijden

Bekijk meer productgroepen in de categorie Assortiment

GroenRijk Bergambacht GroenRijk Bergambacht Vandaag geopend van 08:00 t/m 17:000182-353505Alle openingstijden