Vogels in de tuin

Vogels hebben het in de winter lastig met het vinden van voedsel. Daar kunt u wat aan doen! Maak uw tuin vogelvriendelijk en geniet van de gezelligheid van vogels in de tuin. Tuincentrum GroenRijk in Bergambacht heeft een groot vogelvoer assortiment, met onder andere pindaslingers, vetbollen en nestkastjes. Het maakt niet uit of uw tuin groot of klein is: iedereen kan de vogels helpen!

Vogels gaan op trektocht

De natuur en het klimaat zijn aan het veranderen. Alle dieren, dus ook de vogels reageren daar op. Vogels worden in de herfst onrustig en daarom willen ze weg. Het heeft iets met de biologische klok te maken, want bepaalde soorten vogels vertrekken massaal ieder jaar op ongeveer hetzelfde tijdstip. Voordat de vogels op vogeltrek gaan, bereiden ze zich goed voor. Dit doen ze door heel veel te eten waardoor ze veel vet in hun lichaam opslaan. De tocht vraagt ontzettend veel energie van de vogels. ’s Nachts zijn de vogels op trek en overdag landen ze meestal en proberen ze het energieverlies bij te eten. Deze energie is echt nodig, want soms vliegen vogels lange stukken boven zee. Op die plekken kan het ‘zwart zien’ van de vogels. Wanneer de lente er weer aankomt vliegen de vogels weer terug Europa in om te gaan broeden.

Vogels in de tuin - GroenRijk Bergambacht

Voedsel voor de vogels in uw tuin

Vogels komen af op plekken waar ze voedsel, bescherming en nest- en slaapgelegenheid vinden. Uw tuin kan daarvoor echt een uitstekende plek zijn. Veel vogels vragen vooral zaad in verschillende soorten. Kies het liefst voor verschillende voerplekken in uw tuin met diverse soorten voer om ook verschillende soorten vogels naar uw tuin te trekken. Het voedsel moet voldoende vetten, oliën, koolhydraten, mineralen en extra vitaminen bevatten. Een goede tip is: geef vogels nooit voer waar zout in zit. Zout is als vergif voor vogels! Waar vogels ook blij van worden is simpelweg water. Wanneer u een beetje suiker in de drinkbak doet, voorkomt u dat het water snel bevriest en het is ook nog eens erg voedzaam voor de vogels. Uiteraard is er in ons tuincentrum vlakbij Gouda genoeg voegelvoer keuze.

Bied de vogels bescherming in uw tuin

Wilt u de vogels beschermen en ze naar uw tuin krijgen? Dat kan dus gewoon! Vogels schuilen en broeden graag in dichte, ondoordringbare begroeiing. Hoe meer uw tuin begroeid is, hoe beter! Gooi bijvoorbeeld afgezaagde takken niet weg, maar laat ze in uw tuin liggen. Zo kunnen de vogels daar in schuilen wanneer dat nodig is. Denk bijvoorbeeld ook aan hagen, meidoorns en bottelrozen. Heeft u een kleine tuin? Lees dan hier een artikel over bomen voor kleinere tuinen. Zangvogels zoals merels, vinken, winterkoninkjes en mezen broeden ook erg graag in dicht bebladerde klimplanten zoals klimop.

Vogels in de tuin - GroenRijk Bergambacht

Vogelvoer kopen bij GroenRijk Bergambacht

U kunt er dus voor zorgen dat de vogels in uw tuin komen. Daar kunt u dan zelf ook van genieten natuurlijk! Kom langs in ons tuincentrum GroenRijk Bergambacht en neem een kijkje in ons vogelvoer assortiment. Bij ons vindt u onder ander:

  • Pinda's
  • Zonnebloempitten
  • Vetbollen
  • Nestkastjes
  • Voermixen

Heeft u vragen over ons assortiment? Onze medewerkers staan uiteraard voor u klaar om u te helpen. Bekijk onze openingstijden, plan hieronder alvast uw route naar ons tuincentrum en dan zien we u snel bij GroenRijk Bergambacht.

Meer over onze dierenwinkel