Vogelvoer

Vogelvoer is een belangrijk onderdeel van het voeden van vogels in uw tuin. Bij ons tuincentrum in Bergambacht bieden we een ruime selectie van vogelvoer aan, waaronder zadenmixen, noten, pinda's, vetbollen en pindakaas speciaal voor vogels. Deze voedingsmiddelen zijn ideaal voor vogels zoals mussen, mezen, vinken, merels en roodborstjes.

Pindakaas voor vogels

Er zijn verschillende vogelsoorten die dol zijn op pindakaas voor vogels, zoals mezen, mussen, boomklevers en spechten. Pindakaas voor vogels is een voedzame en calorie-rijke traktatie die populair is bij veel vogels, vooral in de winter wanneer andere voedselbronnen schaars zijn. Het is echter belangrijk om pindakaas te gebruiken die speciaal is gemaakt voor vogels en vrij is van toegevoegde suikers of zouten, omdat gewone pindakaas te plakkerig kan zijn en kan blijven kleven aan vogels' snavels.

Vetbollen voor vogels

Er zijn verschillende vogelsoorten die dol zijn op vetbollen, zoals mezen, mussen, vinken, groenlingen en boomklevers. Vetbollen zijn een voedzame en calorierijke traktatie die vooral populair zijn bij vogels in de winter wanneer andere voedselbronnen schaars zijn. Het is belangrijk om te onthouden dat vetbollen, net als ander vogelvoer, moeten worden geplaatst in een speciaal daarvoor bestemde voederbak of houder om te voorkomen dat vogels vast komen te zitten in het netje of het omhulsel van de vetbol. Het is ook mogelijk de vetbollen zelf te maken met onze zadenmix en ongezouten frituurvet. 

Welke vogels wilt u in de tuin? 

In Nederland zijn er veel verschillende vogelsoorten die rondvliegen in tuinen. Bijvoorbeeld de huismus, koolmees, pimpelmees, merel, roodborst, vink, groenling en de spreeuw. Deze vogels zijn populair om naar te kijken en kunnen helpen bij het bestrijden van insecten in de tuin als muggen, vliegen, rupsen, slakken, en kevers. Heeft u een favoriete vogel? Lees dan hierboven met welk voer u deze vogelsoort kan aantrekken. Voor een gezellige variatie aan vogels in de tuin is het goed om een gevarieerd aanbod vogelvoer te bieden. Vul dit aan met een of enkele nestkastjes en waterschaaltjes en vogels zullen zich veilig en verzorgd voelen in uw tuin. 

DIY: Vogelvoer slinger maken met de kinderen

Zelf lekker aan de slag? Maak een leuke slinger van vogelvoer voor extra vogels in uw tuin. Hier is een eenvoudige DIY die u kunt proberen:

Benodigdheden:

  • Ongezouten en ongebrande pinda's
  • Touw of garen
  • Naald
  • Cranberry's, stukjes appel of ander fruit (optioneel)

Instructies:

  • Rijg de naald aan het touw of garen en knoop het aan het einde vast.
  • Rijg de pinda's één voor één op het touw of garen. Afhankelijk van de lengte die u wilt maken, bepaalt u de hoeveelheid pinda's.
  • Om de slinger extra feestelijk te maken, voegt u cranberry's, stukjes appel of ander fruit toe tussen de pinda's.
  • Wanneer u klaar bent met het rijgen van de pinda's, knoopt u het uiteinde van het touw of garen vast.
  • Hang de vogelvoer slinger op een zichtbare plek in de tuin waar vogels gemakkelijk bij kunnen.

Let op: zorg ervoor dat de pinda's niet te dicht op elkaar zijn geregen om verstikkingsgevaar voor vogels te voorkomen. Het is ook belangrijk om de vogelvoer slinger op te hangen op een veilige afstand van ramen of andere obstakels om ongelukken te voorkomen.

Vogelvoer kopen

Ons vogelvoer is van hoge kwaliteit en biedt de voedingsstoffen die vogels nodig hebben om gezond te blijven, vooral tijdens de koude wintermaanden. Of u nu wilt genieten van de schoonheid van vogels in uw tuin of wilt bijdragen aan de bescherming van hun habitat, wij hebben het juiste voer voor u. Bezoek ons tuincentrum in Bergambacht en ontdek ons ruime assortiment vogelvoer. Onze deskundige medewerkers staan altijd klaar om u te helpen bij het kiezen van het juiste voer voor uw tuin en de vogels die u wilt voeden.

Heeft u vragen over ons assortiment? Onze medewerkers staan uiteraard voor u klaar om u te helpen. Bekijk onze openingstijden, plan hieronder alvast uw route naar ons tuincentrum en dan zien we u snel bij GroenRijk Bergambacht.

Meer over vogels in de tuin

Bekijk meer productgroepen in de categorie Vogels in de tuin