Groene kamerplanten

Om sfeer in huis te brengen, zijn kamerplanten ideaal. Ze staan gezellig en geven meteen wat meer kleur aan uw interieur. Wilt u ook zo'n groene oase creëren? Goed idee, want kamerplanten zijn goed voor lichaam en geest! Wilt u direct een groen effect bewerkstelligen? Ga dan voor een groene kamerplant! Maar alle kamerplanten zijn toch groen, zal u misschien denken? Met deze aanduiding doelen we op kamerplanten zonder bloemen. Het zijn dus kamerplanten die niet bloeien, maar die hun sierwaarde ontlenen aan de bladvorm of kleur. De meeste groene kamerplanten zijn niet kieskeurig over hun standplaats, als ze maar niet in de volle zon staan. Wel houden ze over het algemeen van een lekker slokje water. In ons tuincentrum GroenRijk Bergambacht hebben wij een groot assortiment met groene kamerplanten. Vraag onze medewerkers om advies over uw favoriete kamerplant!

Verzorging van groene kamerplanten

Geef groene kamerplanten matig water. Het is belangrijk om in de groeiperiode eenmaal in de twee weken plantenvoeding te geven. Daarnaast is het slim om nooit water te geven als de grond nog nat is, want de meeste groene kamerplanten hebben liever geen natte voeten. Echter is een beetje vochtige grond voor bijvoorbeeld de wat tropischere planten wel gewenst. Er is speciale plantenvoeding voor groene planten. Wist u trouwens dat er bladspray bestaat? Wanneer u dit op het blad sprayt, krijgen de bladeren extra glans. Deze spray is echter niet geschikt voor 'behaarde' bladeren.

Groene Kamerplant | Groenrijk Bergambacht

Standplaats en water geven

Wilt u uw kamerplant echt verwennen? Geef ze dan eens een sproeibeurt uit de plantenspuit of zet ze tijdens een zacht regenbuitje buiten. Planten kunnen ook ziek worden. Een oorzaak kan zijn dat de plant teveel water heeft gehad. Een tip van ons: ga dus niet alle planten dezelfde hoeveelheid water geven. Als bonte bladeren groen worden is de standplaats te donker. Daarnaast kan spint een oorzaak zijn van gele bladeren, bruine bladpunten of zelfs bladuitval. Bij GroenRijk Bergambacht verkopen wij onder andere biologische bestrijdingsmiddelen om dit ongedierte te bestrijden. De medewerkers van ons tuincentrum kunnen u alles vertellen over de groene kamerplanten.

Groene kamerplanten kopen | GroenRijk Bergambacht

Trend alert: grote kamerplanten

Om de zoveel tijd zijn er nieuwe trends op het gebied van kamerplanten te ontdekken. Ook wij gaan met onze tijd mee! Zo vindt u de klassiekers onder kamerplanten in ons assortiment, maar vullen we deze geregeld aan met bijzondere, exclusieve en trendy kamerplanten. Momenteel is de grootste trend om een grote, groene kamerplant in huis te halen. Denk bijvoorbeeld aan de Ficus, Monstera of Strelitzia. Met deze planten maakt u meteen een statement. Planten mogen namelijk gezien worden en onderdeel van het interieur uit gaan maken. Stop ze dus niet weg in een klein hoekje, maar zet ze op een voetstuk - letterlijk! Door wat grotere kamerplanten op een krukje of tafeltje te zetten zorgt u voor een museaal effect en een dynamisch tafereel. Uiteraard hebben wij ook bijpassende potten!

Tropische kamerplanten

Nog zo'n opvallende trend: kamerplanten met een tropisch of exotisch uiterlijk zijn niet meer weg te denken uit de hedendaagse interieurs. Ze hebben vaak een opvallende bladvorm en zijn een waar genot om naar te kijken. Daarnaast zijn ze relatief eenvoudig te verzorgen - iets dat niet iedereen verwacht. Met vochtige grond en een lichte plek zijn ze al gauw tevreden. Door een aantal planten met een tropisch uiterlijk in huis te halen, brengt u die onbezonnen zomerse sfeer in huis. Wie wil dat nu niet? Denk bijvoorbeeld aan de Bananenplant, Croton of Philodendron. 

Wat zijn luchtzuiverende kamerplanten?

Groene kamerplanten zijn er in verschillende soorten en maten: van groot tot klein en van makkelijk tot iets veeleisender. Er is echter nóg een categorie die de laatste tijd aan populariteit wint: de luchtzuiverende kamerplanten. Dat is ook niet zo gek, want deze planten zorgen voor een gezonder binnenklimaat. Dat wil toch iedereen? Tegenwoordig zijn luchtzuiverende planten erg hip en zijn ze veel te zien in het interieur. Deze soort plant heeft enkele voordelen:

  • Een luchtzuiverende kamerplant zorgt voor een frissere en schonere lucht.
  • Deze plant is luchtzuiverend, want hij neemt via de bladeren schadelijke stoffen op vanuit de lucht.
  • De luchtzuiverende plant is daarom ideaal voor op kantoor of in de slaapkamer.
  • Onfrisse geurtjes worden door de plant afgebroken.

Koop bij ons in Bergambacht dus luchtzuiverende, groene kamerplanten. Heeft u een mooie plant gevonden? Kies er dan ook meteen een passende bloempot bij, zet de kamerplant op een mooie plek in huis of op kantoor en laat de plant zijn werk doen.

Groene kamerplanten kopen | GroenRijk Bergambacht

Groene kamerplanten kopen? Kom langs bij GroenRijk Bergambacht

Wilt u dus graag groene kamerplanten kopen en woont u in de buurt van Bergambacht? Breng dan eens een bezoekje aan ons tuincentrum GroenRijk Bergambacht. U vindt ons tuincentrum vlakbij Gouda waar u inspiratie kunt opdoen door onze groene kamerplanten. Naast onze kamerplanten vindt u bij ons ook een zeer ruim assortiment met tuinplanten en bloempotten. Wilt u bij ons langskomen? Bekijk de openingstijden van ons tuincentrum, plan hieronder uw route naar onze winkel en hopelijk mogen we u snel verwelkomen! 
 

Meer over bloeiende kamerplanten

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten