Bloempotten

Een kamerplant of tuinplant komt pas echt tot zijn recht in een trendy, kleurrijke, stijlvolle of tijdloze pot! Op zoek naar de mooiste plantenbakken of bloempotten in de omgeving van Gouda? In ons tuincentrum in Bergambacht hebben wij een ruim assortiment bloembakken voor binnen en buiten in verschillende soorten, kleuren en maten. Van kleurrijke hanging baskets tot lichtgewicht bakken en van trendy manden tot terracotta potten, bij tuincentrum GroenRijk Bergambacht vindt u bloempotten van:

Kom langs in ons tuincentrum en ontdek het zelf! 

Potten | Groenrijk Bergambacht

Verzorging planten in plantenbakken en bloempotten

Een tuin of terras dat gevuld is met allerlei potten van verschillende hoogtes is een sfeervol en vrolijk gezicht! Zeker wanneer deze gevuld zijn met prachtige bloeiers en ander weelderig groen. Op een balkon kunt u niet anders dan tuinieren in bloempotten, maar dat is uiteraard geen straf. Planten in potten en bakken hebben wel een andere verzorging nodig dan planten in de grond. Belangrijk is om in de gaten te houden dat het water uit de pot weg kan lopen, zodat de plant niet al te natte voeten krijgt. Dit leidt namelijk bij de meeste planten tot wortelrot. Daarom is een schotel bij een binnenpot vaak geen overbodige luxe en zijn hydrokorrels een goeie toevoeging aan de buitenpot. Ze zorgen voor een verbeterde afwatering, aangezien ze een drainagelaag vormen. Planten kunnen niet overleven zonder voedselrijke potgrond, maar vergeet ook niet de planten regelmatig te bemesten. In ons tuincentrum in Bergambacht vindt u talloze bloempotten en plantenbakken en de bijbehorende plantverzorgings- en grondproducten.

Kamerplanten

 

Hoe kunt u het beste potten en verpotten

Wanneer u een plant in een pot gaat plaatsen en de wortels bijvoorbeeld erg droog zijn, doet u er goed aan om de kluit vooraf even helemaal in water onder te dompelen. Vul de pot voor ongeveer 1/3e met of hydrokorrels. Reservewater blijft hierin hangen en overtollig water wordt langzaam afgevoerd. Vul de pot vervolgens met een laagje potgrond en plaats de plant hier bovenop. Let op: boven de kluit moet nog ongeveer twee centimeter pot zitten. Vul de rest van de pot nu helemaal op met potgrond en druk het niet te stevig aan. Merkt u na verloop van tijd dat de pot te klein wordt? Kies dan een pot die zo'n drie tot vijf centimeter groter is in zowel de breedte als hoogte. Voer vervolgens dezelfde stappen uit. 

Potterie van mooie merken

Eén ding is zeker: bij GroenRijk Bergambacht vindt u sowieso een bloempot of plantenbak die bij uw plant, smaak en stijl past. De juiste keuze van een bloempot bepaalt voor een groot deel hoe lang uw tuinplant of kamerplant meegaat. Daarom verkopen wij alleen potterie van hoge kwaliteit. Wij verkopen onder andere bloempotten van de volgende bekende merken:

  • Elho
  • Capi Europe
  • Mica Decorations
  • Mega Collections
  • TS Collection

Bloempotten kopen | GroenRijk Bergambacht

De juiste pot voor elk plantje

Voor elk plantje is bij ons de juiste pot te vinden. Maar hoe kiest u de juiste pot uit? Dit is makkelijker dan gedacht: bij veel bloempotten komt de diameter ongeveer overeen met de hoogte, iets wat de meeste planten fijn vinden. Sommige plantensoorten, zoals rozen, laten liever hun wortels in de diepte groeien en voelen zich meer thuis in hoge, smalle potten. Een buxus wortelt zich juist meer op het oppervlak, waardoor een lage en brede pot een goede keuze is. Luister bij het kiezen van een pot dus ook naar de behoeften van de plant en ga altijd even na welke vorm van een pot het meest geschikt is. Het oog wil natuurlijk ook wat, dus vergeet niet om bloempotten aan te schaffen die bij uw woonstijl of tuinsmaak passen. 

Tuinplanten

Bloempotten voor kamerplanten

U zult zien, we hebben een enorm aanbod aan plantenbakken voor buitenplanten. Onze sfeerafdeling mag echter niet vergeten worden. U vindt er een groot aantal bijzonder leuke potten en manden waarin uw kamerplanten zullen shinen. Omdat kamerplanten alsmaar populairder worden, zijn er tegenwoordig enorm veel trendy bloempotten in ons assortiment te vinden. Een bijzondere vorm, een kek patroon of een fijne trendkleur: bloempotten mogen gezien worden! Uw planten mogen immers een podium krijgen en de blikvanger van de ruimte worden. Kies één grote kamerplant in een grote pot of maak een leuk urban jungle hoekje en mix and match allerlei pretty potterie. Voor elke stijl is er een leuke pot te vinden. Heeft u een strakke inrichting? Daar past een no-nonsense kunststof pot van Elho bij. Bent u meer van een klassieke stijl? Ga dan voor terracotta en geglazuurde potten. Mag het wat stoerder en eigentijdser? Manden, zink en metaal zorgen voor een hippe en eigentijdse uitstraling. Onze medewerkers helpen u graag bij uw zoektocht naar de perfecte plant-pot combinatie.

Kom voor plantenbakken en bloempotten naar GroenRijk Bergambacht

Heeft u vragen over onze plantenbakken en bloempotten? Kom gezellig langs in ons tuincentrum nabij Krimpen aan den IJssel en Gouda en vraag advies aan één van onze medewerkers. Ook kunt u contact met ons opnemen. Tot snel!