Kamerplanten

Wie wil er nu niet dat het huis aanvoelt als een oase van groen? Kamerplanten zijn namelijk niet alleen hartstikke trendy of gezellig, ze zijn ook nog eens gezond! Hoe meer planten, hoe beter. Wilt u ook meer groen in huis brengen en woont u in de omgeving van Gouda? In ons tuincentrum in Bergambacht vertellen wij u graag meer over de voordelen van kamerplanten en de verschillende soorten die er zijn. Kamerplanten zorgen voor een goede luchtvochtigheid in huis en veel van onze kamerplanten zuiveren ook nog eens de lucht! Ze zetten namelijk schadelijke stoffen om in goeie. Dat klinkt toch als muziek in de oren? Tover uw woonkamer, slaapkamer, keuken óf werkplek om tot urban jungle!

Ons assortiment bestaat uit:

Kamerplanten | Groenrijk Bergambacht

Veel verschillende kamerplanten, maar welke kiest u?

Grote kamerplanten, oftewel de kamerbomen, zijn een eyecatcher in iedere woonkamer. Sterker nog, ze zijn momenteel populairder dan ooit en een heuse kamerplantentrend voor 2021. Met zo'n grote plant zorgt u namelijk direct voor een groots effect. Tegenwoordig maken planten in zo'n mate deel uit van het interieur dat ze haast als woonobject kunnen worden gezien. Planten mogen opvallen! Uiteraard zijn ook de kleinere plantjes nog steeds even leuk om te combineren met ander groen of woonaccessoires. Zet bijvoorbeeld een paar cactussen en vetplanten in de vensterbank, op de salontafel of in de kast. Ook een sierlijke bloeier als de Orchidee blijft altijd een goed idee. Waarom niet uw geliefden verrassen met zo'n groene bloeier!? Ze zijn vaak makkelijk te onderhouden en toveren meteen een glimlach op het gezicht. Kamerplanten zijn te verdelen in een aantal hoofdcategorieën, zoals groene kamerplanten, luchtzuiverende kamerplanten en bloeiende kamerplanten, maar er zijn uiteraard ook genoeg subcategorieën die wij u kunnen aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan hangplanten of planten met een tropisch of exotisch uiterlijk. Kom langs en ontdek het zelf! Onze medewerkers staan klaar om u van het juiste plantenadvies te voorzien, of u nu zoekt naar specifieke of gewoonweg makkelijke kamerplanten.

Kamerplanten kopen | GroenRijk Bergambacht, nabij Gouda

Welke kamerplanten kunnen tegen de volle zon, hitte of kou?

Een veel gestelde vraag die we in ons tuincentrum krijgen is of er bepaalde planten zijn die goed tegen de volle zon óf juist tegen de kou of tocht kunnen. Eerlijk is eerlijk, de meeste planten hebben niet per se een voorkeur voor een te lichte, te donkere, te koude of juist te warme plek. Een groot aantal kamerplanten staat het liefst op een licht plekje zonder direct zonlicht. Een plekje in de halfschaduw kan ook nog net, maar liever staat de plant iets meer in de spotlight. Planten die echter wel wat meer zon kunnen hebben zijn:

Deze planten kunnen dan ook prima een plekje bij een raam op het zuiden of noorden krijgen. Zoals gezegd zijn planten niet per se gek op warmte of kou. Zet een plant dan ook niet te dicht bij de radiator. Door flink te stoken daalt de luchtvochtigheid in huis. Dit zorgt voor een wat drogere lucht, maar dus ook voor wat drogere aarde. Planten die het liefst altijd vochtige voeten hebben (veelal de wat exotische planten), worden er dus ook niet heel blij van. Ook zijn planten zo extra kwetsbaar voor ziektes. Toch zijn er kamerplanten die wat meer tegen een stootje kunnen. Zoals u vast wel weet zijn cactussen en vetplanten sterren in het vasthouden van vocht. Welke planten zullen waarschijnlijk ook het gevecht met de verwarming overleven? 

Kamerplanten | Groenrijk Bergambacht

Ook zijn er een aantal planten die de kou net wat even wat beter kunnen handelen dan de gemiddelde kamerplant. Liever staat een plant namelijk niet op de tocht. Een slaapkamer is bijvoorbeeld een ruimte waar het vaak wat frisser is dan andere plekken in huis. U wilt vast ook in de slaapkamer van groen genieten! Gelukkig zijn er een aantal kamerplanten die wel tegen de kou kunnen:

Top 3 kamerplanten voor in de badkamer

Een ruimte die u waarschijnlijk 'vergeet' qua beplanting is de badkamer. Zonde, want ook deze ruimte kan vaak wel wat groen gebruiken! Een badkamer is voor velen namelijk dé plek om tot rust te komen. Laten kamerplanten nou juíst bijdragen aan een relaxed en ontspannen gevoel. Er zijn gelukkig kamerplanten die het in de badkamer juist heel goed doen. Wij hebben een top 3 badkamerplanten voor u op een rijtje gezet:

  • Kangoeroevaren (Microsorum diversifolium) - Deze plant wordt super blij van een schaduwrijke plek en een vochtig klimaat. Daarom is de badkamer perfect voor deze plant. Geef hem regelmatig water, dan heeft u er lang plezier van!
  • Venushaar (Adiantum raddianum 'Fragrans') - De plant moet op een lichte plaats staan en op een plek waar het boven de 18 graden. De badkamer is hiervoor dus echt dé plek!
  • Aloë Vera - De Aloë Vera is een hele andere soort plant dan bovengenoemde planten, maar past perfect in de badkamer. Deze plant heeft niet heel veel water nodig, maar kan wel tegen de vochtige ruimte. Wat van deze plant ook een voordeel is, is dat hij tegen een stootje kan!

Bent u enthousiast geworden van deze badkamerplanten? Bij GroenRijk Bergambacht kunt u deze planten vinden.

Kamerplanten | Groenrijk Bergambacht

Kamerplanten oppotten? Ook dat kan bij ons!

Kom langs in ons tuincentrum in de buurt van Gouda voor kamerplanten, tips over het onderhoud, meststoffen, potgrond en de mooiste bijpassende potterie. We hebben bloempotten en plantenbakken in alle soorten, maten en kleuren. Heeft u zelf al een pot? Neem deze mee naar het tuincentrum, kies de gewenste kamerplant en laat hem door ons gratis oppotten! Zo gaat u meteen met een mooie pot met kamerplant naar huis. Kies een mooie plek in huis voor de plant en u zult merken dat de kamerplant meteen meer sfeer geeft.

Kamerplanten kopen bij GroenRijk Bergambacht

Kom voor een ruim assortiment kamerplanten eens naar ons tuincentrum GroenRijk Bergambacht! Laat u verrassen door alle soorten kamerplanten wij hebben. Heeft u advies nodig over het onderhouden van de kamerplanten? Dan staan de medewerkers voor u klaar! Kom langs, kies één van de mooiste kamerplanten uit en u kunt gaan genieten van een groene uitstraling in de woonkamer. Hieronder kunt u alvast de route naar ons tuincentrum bekijken. Bekijk ook onze openingstijden en dan zien we u hopelijk snel!