Rozen

Rozezijn niet alleen mooi in een vaas binnenshuis, ook kunt u deze in uw tuin neerzetten. Op deze manier kunt u binnen én buiten genieten van deze prachtige planten. Rozen zijn in ontzettend veel verschillende soorten te koop en natuurlijk kunt u voor al deze soorten terecht bij GroenRijk Bergambacht. Kom langs in ons tuincentrum en bekijk ons complete assortiment rozen!

Verschillende soorten rozen

Rozen bestaan in allerlei soorten en maten. In ons tuincentrum vindt u onder andere de volgende soorten rozen:

  • Struik- en stamrozen
  • Klimrozen
  • Rozen als bodembedekkers

Rozen-kopen-groenrijk-bergambacht

Al deze rozen zijn een echte aanwinst voor uw tuin. Struik- en stamrozen kunnen bijvoorbeeld uitgroeien tot prachtige struiken gevuld met rozen en sommige soorten zijn geschikt om achterin uw border te planten. Klimrozen zijn ideaal om een pergola, lege muur of zelfs schutting te vullen. Wel zult u de klimrozen moeten vastzetten aan de muur of pergola, aangezien zij zelf niet hechten. Wilt u toch liever een klimplant die uit zichzelf hecht? Neem dan een kijkje op de afdeling klimplanten. Rozen als bodembedekkers zijn niet alleen prachtig voor het oog, maar ook ideaal om langs het tuinpad te planten. 

Rozen onderhouden

Elke rozensoort heeft natuurlijk andere eisen als het gaat om onderhoud. Twee dingen hebben alle rozen gemeen:

  1. het zijn ware zonaanbidders
  2. rozen moeten in het voorjaar flink gesnoeid worden

Om meer te weten over het onderhoud van rozen nodigen wij u uit om naar ons tuincentrum te komen in Bergambacht. Elke plant in ons tuincentrum is voorzien van informatie over de verzorging. Mocht u hier toch niet uitkomen, dan kunt u gerust hulp vragen aan één van onze medewerkers. 

Rozen kopen in Berambacht

Hoe snoei ik rozen?

Zoals u weet, moet u rozen in het voorjaar snoeien. Wij vertellen u graag hoe u dit precies moet doen!

  • Ga aan de slag in maart
  • Gebruik een scherpe snoeischaar (zo voorkomt u dat ziektes de snijwonden binnendringen)
  • Behoud de lange hoofdtakken en knip deze voor één derde terug
  • Snoei alle zijtakken die uit de hoofdtakken groeien terug tot drie à vijf ogen
  • Knip takken die in de weg zitten ook weg 

Snoeit u uw roos later dan in maart? Dan bloeit uw rozenstruik of klimroos later in het seizoen. 

Rozen kopen bij GroenRijk Bergambacht

Bent u op zoek naar een nieuwe plant voor in de tuin die uw tuin voorziet van prachtige bloemen en romantiek? Dan zijn rozen wellicht iets voor u. In ons assortiment vindt u naast verschillende soorten rozen, ook verschillende kleuren rozen. Zo zit er vrijwel altijd een mooie rozenstruik of klimroos voor u bij. Rozen kopen doet u dan natuurlijk ook bij GroenRijk Bergambacht. Ons assortiment tuinplanten is ruim en de kwaliteit van onze planten is uitstekend. Niet alleen kunt u bij ons terecht voor alles in de tuin, ook bent u van harte welkom om ons overige GroenRijk assortiment te bekijken. Hopelijk tot ziens!
 

Meer informatie over rozen snoeien 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten