Rozen

Tuincentrum Westerlaken, nabij Papendrecht. Elho potten, Riverdale, tuinmeubelen, graszonden en meer online.

Rozezijn niet alleen mooi in een vaas binnenshuis, ook kunt u deze in uw tuin neerzetten. Op deze manier kunt u binnen én buiten genieten van deze prachtige planten. Rozen zijn in ontzettend veel verschillende soorten te koop en natuurlijk kunt u voor al deze soorten terecht bij GroenRijk Bergambacht. Kom langs in ons tuincentrum en bekijk ons complete assortiment rozen!

Rozen-kopen-groenrijk-bergambacht

Verschillende soorten rozen

Rozen bestaan in allerlei soorten en maten. In ons tuincentrum vindt u onder andere de volgende soorten rozen:

  • Struik- en stamrozen
  • Klimrozen
  • Rozen als bodembedekkers

Al deze rozen zijn een echte aanwinst voor uw tuin. Struik- en stamrozen kunnen bijvoorbeeld uitgroeien tot prachtige struiken gevuld met rozen en sommige soorten zijn geschikt om achterin uw border te planten. Klimrozen zijn ideaal om een pergola, lege muur of zelfs schutting te vullen. Wel zult u de klimrozen moeten vastzetten aan de muur of pergola, aangezien zij zelf niet hechten. Wilt u toch liever een klimplant die uit zichzelf hecht? Neem dan een kijkje op de afdeling klimplanten. Rozen als bodembedekkers zijn niet alleen prachtig voor het oog, maar ook ideaal om langs het tuinpad te planten. 

Het onderhoud van rozen

Iedere soort rozen heeft natuurlijk andere eisen als het gaat om onderhoud. Twee dingen hebben alle rozen gemeen: het zijn ware zonaanbidders en rozen moeten in het voorjaar flink gesnoeid worden. Om meer te weten over het onderhoud van rozen nodigen wij u uit om naar ons tuincentrum te komen in Bergambacht. Iedere plant in ons tuincentrum is voorzien van informatie over de verzorging. Mocht u hier toch niet uitkomen, dan kunt u gerust hulp vragen aan één van onze medewerkers. 

rozen-tuin-onderhoud

Hoe snoei ik rozen?

Zoals u weet moeten rozen in het voorjaar gesnoeid worden. Wij vertellen u graag hoe u dit precies moet doen! U voert de snoeibeurt uit in de maand maart,  waarbij u met een scherpe snoeischaar aan de slag gaat. Een scherpe snoeischaar is belangrijk omdat u hiermee voorkomt dat ziektes de snijwonden kunnen binnendringen. Wilt u later dan maart de rozen snoeien? Dan zult u rozenstruik of klimroos later in het jaar bloeien. 

Rozen kopen bij GroenRijk Bergambacht

Bent u op zoek naar een nieuwe plant voor in de tuin die uw tuin voorziet van prachtige bloemen en romantiek? Dan zijn rozen wellicht iets voor u. In ons assortiment vindt u naast verschillende soorten rozen, ook verschillende kleuren rozen. Zo zit er vrijwel altijd een mooie rozenstruik of klimroos voor u bij. Rozen kopen doet u dan natuurlijk ook bij GroenRijk Bergambacht. Ons assortiment tuinplanten is ruim en de kwaliteit van onze planten is uitstekend. Niet alleen kunt u bij ons terecht voor alles in de tuin, ook bent u van harte welkom om ons overige GroenRijk assortiment te bekijken. Hopelijk tot ziens!
 

Meer informatie over rozen snoeien 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten