Vijver

Geef uw tuin een levendige uitstraling door 'm te verrijken met een vijver! Een vijver is immers een aanwinst voor iedere tuin. Water in de tuin geeft vier seizoenen lang een dynamisch beeld, zeker wanneer u de vijver voorziet van allerlei vissen en plantjes. Fijne tuindieren zullen zeker graag een kijkje komen nemen! Of u nou een compacte of een grote tuin, iedere tuin verdient een vijver. Een vijver geeft sfeer, plezier en een prachtig uitzicht! Het geluid van een vijver is bewezen rustgevend, dus de vijver heeft een dubbele functie. Van vijverfolie tot vissenvoer: bij GroenRijk Bergambacht vindt u het allemaal! Wij verkopen producten van onder andere:

 • Velda
 • Superfish

Ons assortiment bestaat onder andere uit:

Wat heeft u nodig voor een vijver?

Een vijver kunt u op twee verschillende manieren aanleggen. U kunt dit doen door middel van vijverfolie of voorgevormde vijverbakken. Die laatste is iets makkelijker in gebruik, maar u bent wel afhankelijk van de bestaande vorm van de vijver. Met vijverfolie kunt u geheel zelf de vorm en grootte van de vijver bepalen. Vijverfolies zijn er in verschillende breedtes en met een speciale lijm aan elkaar te lijmen. Allereerst Alles voor de vijver | GroenRijk Bergambachtis het belangrijk om de juiste plek voor uw vijver te bepalen. In een vijver die de gehele dag in de zon ligt, zal veel meer alg ontstaan. Dat is niet fijn voor de vissen, maar ziet er daarnaast niet zo gezellig uit. Vergeet ook niet om rekening te houden met een eventueel stroompunt voor de waterpomp of verlichting. Daarnaast is het zaak om na te denken over de afwerking. Wat voor soort vijverrand ziet u graag? Kies bijvoorbeeld voor moerasplanten, keien of natuursteen. Kom langs en laat u adviseren door onze kundige medewerkers!

Vijveraanleg en-onderhoud
  Water- en vijverplanten kopen

  Water- en vijverplanten zijn een must-have voor in de vijver. Deze planten zorgen voor zuurstof in het water waardoor de vissen zich als een vis in het water voelen. Water- en vijverplanten zijn de basis van het eco-systeem van de vijver. Er bestaan hartstikke veel verschillende soorten vijverplanten, zoals onder andere oeverplanten. Deze oeverplanten zijn leuk voor het oog en goed voor het eco-systeem. Met water- en vijverplanten blijft uw vijver in balans! Alles voor de vijver | GroenRijk BergambachtDaarnaast zijn ook libelles en andere insecten dol op uw vijver. Maak er een levendig tafereel van! Zorg altijd voor een goede vijverfilter en een eventuele zuurstofpomp. Zo krijgen de vissen en de planten in de vijver genoeg zuurstof. 

  Vissen voor de vijver

  Naast verschillende soorten water- en vijverplanten is een vijver gauw opgeleukt met een aantal vissen. Van tevoren zult u wel goed onderzoek moeten doen naar wat voor soort vissen u in de vijver wilt. Bepaalde vijvervissen planten zich namelijk erg snel voort en zo heeft u binnen de kortste keren meer vissen dan gewenst. Als u van een bepaalde soort toch vissen wilt, dan kunt u ervoor kiezen om alleen mannetjes of vrouwtjes te kopen. Ook zijn er bepaalde vissen die graag de ruimte hebben en het liefst niet in een compacte vijver wonen. Laat u dus goed adviseren.

  Let op: wij verkopen momenteel geen vissen in ons tuincentrum.

  Waterfilter kopen in Bergambacht

  Een vijver is niet compleet zonder vijverfilter en -pomp. Een filter zorgt ervoor dat het water helder is en blijft. Met een waterpomp blijft het water in beweging en kunnen bacteriën zich minder goed vestigen. Een vijver is als het ware een mini eco-systeem en hier zal wat moeite in moeten worden gestoken om het in balans te houden. Een waterfilter en een waterpomp helpen hierbij. Zorg er dus voor dat u een goede vijverfilter en waterpomp aanschaft bij GroenRijk Bergambacht. 

  Online vijverbenodigdheden kopen
  Alles voor uw vijver koopt u bij GroenRijk Bergambacht

  Als u alle benodigdheden voor de vijver heeft aangeschaft, kunt u beginnen met het aanleggen van de vijver. Als u hier nog vragen over heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen of hulp vragen aan een medewerker. Wij staan altijd voor u klaar en zorgen er graag samen met u voor dat uw vijver in balans is. Hopelijk zien we u gauw terug bij GroenRijk Bergambacht!

  Kom langs!  Tuinplanten kopen | GroenRijk Bergambacht

  GroenRijk BergambachtGroenRijk BergambachtVandaag geopend van 08:30 t/m 18:000182-353505Alle openingstijden