Vijver

De vijver is een aanwinst voor iedere tuin. Of u nou een kleinere tuin heeft of een grote, iedere tuin verdient een vijver. Een vijver geeft sfeer, plezier en u heeft iets om naar te kijken! Het geluid van een vijver is bewezen rustgevend, dus de vijver heeft een dubbele functie! Van vijverfolie tot vissenvoer: bij GroenRijk Bergambacht vindt u het allemaal! 

Wat heeft u nodig voor een vijver?

Een vijver kunt u op twee verschillende manieren in de tuin plaatsen. U kunt dit doen door middel van vijverfolie of voorgevormde vijverbakken. Het is maar net wat uw wensen zijn. Heeft u een kleine tuin? Dan is een voorgevormde vijverbak het beste idee. Dit is gemakkelijk en u weet precies waar u aan toe bent. Met vijverfolie kunt u geheel zelf de vorm en grootte van de vijver bepalen. Voor al deze benodigdheden bent u bij GroenRijk Bergambacht op het juiste adres. Verder is een vijver natuurlijk niet compleet zonder:

  • Waterplanten
  • Vijvervissen
  • Waterfilter 

Water- en vijverplanten kopen

Water- en vijverplanten zijn een must-have voor in de vijver. Deze planten zorgen voor zuurstof in het water waardoor de vissen weer beter in de vijver kunnen overleven. Water- en vijverplanten zijn de basis van het eco-systeem van de vijver. Er bestaan hartstikke veel verschillende soorten vijverplanten zoals onder andere oeverplanten. Deze oeverplanten zijn leuk voor het oog en goed voor het eco-systeem. Met water- en vijverplanten blijft uw vijver in balans!

Vissen voor de vijver

Naast verschillende soorten water- en vijverplanten kunt u natuurlijk ook de vijver zelf een draai geven door vissen naar keuze in de vijver te doen. Van tevoren zult u wel goed onderzoek moeten doen naar wat voor soort vissen u in de vijver wilt. Bepaalde vijvervissen planten zich namelijk erg snel voort en zo heeft u binnen de kortste keren meer vissen dan gewenst. Als u van een bepaalde soort toch vissen wilt, dan kunt u ervoor kiezen om alleen mannetjes of vrouwtjes te kopen. 

Groenrijk-bergambacht-vijver

Waterfilter kopen in Bergambacht

Een vijver is niet compleet zonder vijverfilter. Een filter zorgt ervoor dat het water helder is en blijft. Met een waterpomp blijft het water in beweging en kunnen bacteriën zich minder goed vestigen. Een vijver is als het ware een mini eigen eco-systeem en hier zal wat moeite in moeten worden gestoken om het in balans te houden. De natuur zelf kan dit niet in zijn eentje, maar vissen en waterplanten dragen hier ook aan bij. Het grootste effect hebben een waterfilter en een waterpomp. Zorg er dus voor dat u een goede vijverfilter en waterpomp aanschaft bij GroenRijk Bergambacht. 

Als u alle benodigdheden voor de vijver heeft aangeschaft kunt u beginnen met het leggen van de vijver. Als u hier nog vragen over heeft dan kunt u altijd contact met ons opnemen of hulp vragen aan een medewerker. Wij staan altijd voor u klaar en zorgen er graag samen met u voor dat uw vijver in balans is. Hopelijk zien we u gauw terug bij GroenRijk Bergambacht!