Gezien bij De Grote Tuinverbouwing – 27 mei 2023

Gezien bij De Grote Tuinverbouwing – 27 mei 2023

In het SBS6-programma De Grote Tuinverbouwing geven Ivo en het team elke week een tuin in nood een fikse make-over. Ook voorzien ze de kijker van inspiratie en tips om huis en tuin naar een groener level te tillen. Wist u dat alle planten die in het programma worden gebruikt ook in ons tuincentrum in Bergambacht te koop zijn? U vindt ze na de uitzending op onze plantenafdeling.

Welke planten heeft Ivo gebruikt?

Heeft u de laatste uitzending van De Grote Tuinverbouwing gezien en zin gekregen om uw groene vingers aan het werk te zetten? We hebben een overzicht gemaakt van de beplanting die in de aflevering van zaterdag 27 mei 2023 (herhaling zondag 28 mei) te zien was. Om u te inspireren lichten we hier graag een aantal van deze toppers uit.

Astilbe

Astilbes zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ze bieden ook een overvloed aan voordelen die uw tuinervaring verrijken. Met hun elegant gevederde bladeren en verfijnde bloemaren in schitterende kleuren, variërend van zuiver wit tot zachte pasteltinten en diepe, levendige roodtinten, zorgen Astilbes voor een verbluffend visueel spektakel.

Een van de grootste troeven van de Astilbe is zijn vermogen om schaduwrijke gebieden nieuw leven in te blazen. Deze plant gedijt in halfschaduw tot schaduwrijke plekken waar andere planten vaak moeite hebben om te groeien. Het is werkelijk een zegen voor die delen van uw tuin die tot nu toe een wat somber uiterlijk hadden. Met de Astilbe krijgt u de mogelijkheid om deze ruimtes om te toveren tot prachtige oases van kleur en vitaliteit.

Niet alleen de esthetische aantrekkingskracht, maar ook de onderhoudsvriendelijke aard van de Astilbe maakt het een uiterst aantrekkelijke keuze voor elke tuinier. Deze plant is redelijk eenvoudig te verzorgen en vereist minimale inspanning om te gedijen. Met de juiste bodemvochtigheid en een goede drainage zal uw Astilbe gedijen en u belonen met weelderige groei en overvloedige bloei gedurende het seizoen.

Bovendien zijn Astilbes prachtige metgezellen voor andere planten in uw tuin. Ze voegen textuur en kleur toe aan borders en creëren een harmonieus geheel. Of u ze nu combineert met andere schaduwminnende planten of ze als opvallende accenten gebruikt tussen struiken en bomen, de Astilbe voegt een vleugje magie toe aan elk landschap.

Kortom, als u op zoek bent naar een tuinplant die elegantie, kleur en betovering brengt in uw buitenruimte, kies dan voor de Astilbe. Deze tuinplant is te vinden op de buitenafdeling van ons tuincentrum in Bergambacht. 

Deutzia

Deutzia's zijn ware pareltjes in de wereld van tuinplanten. Met hun weelderige groei, elegante bladeren en schitterende bloemen zullen ze ongetwijfeld een verbluffende visuele impact creëren. De weelderige, overhangende takken vormen een prachtig contrast met de sierlijke bloemen die in overvloed bloeien. Deze bloemen, verkrijgbaar in verschillende tinten, variërend van zuiver wit tot zachte roze en zelfs levendig paars, zullen uw tuin transformeren in een kleurrijk paradijs.

Een van de meest bewonderenswaardige eigenschappen van de Deutzia is zijn vermogen om uw buitenruimte te vullen met een heerlijke geur. De zoete en bedwelmende geur van de bloemen zal uw zintuigen prikkelen en een betoverende sfeer creëren in uw tuin. Elke keer dat u langs deze prachtige plant loopt, zult u worden omhuld door een aangename en verkwikkende geur, wat zorgt voor een echt unieke tuinbeleving.

Wat de verzorging betreft, is de Deutzia een uiterst gemakkelijke plant om te onderhouden. Met een goede bodemvochtigheid en voldoende zonlicht zal deze plant gedijen en u belonen met overvloedige bloei gedurende het seizoen. Bovendien is de Deutzia ook relatief resistent tegen ziekten en plagen, waardoor hij weinig onderhoud vereist en u meer tijd kunt besteden aan het genieten van de prachtige resultaten.

De Deutzia is ook een veelzijdige plant die zich goed leent voor verschillende tuinstijlen en -toepassingen. Of u nu een formele tuin, een informele cottage-tuin of een moderne landschapstuin heeft, de Deutzia past perfect in elke setting. Het kan worden gebruikt als solitaire struik, als haagplant of als eyecatcher in borders en bloembedden. Het zal elke ruimte verrijken en een vleugje elegantie toevoegen.

De prachtige bloemen, de verleidelijke geur en het gemak van onderhoud maken deze plant tot een waardevolle aanwinst voor elke tuin. Maak uw tuin compleet met de Deutzia en geniet van de weelderige pracht die het met zich meebrengt. U vindt de Deutzia tussen de tuinplanten in ons tuincentrum in Bergambacht. 

Betulia

De Betulia, ook wel bekend als de Mandevilla, is een ware blikvanger met zijn weelderige groei en prachtige bloemen. Deze plant is een symbool van schoonheid en elegantie, en zal ongetwijfeld een visuele betovering toevoegen aan uw tuin. De betoverende bloemen, verkrijgbaar in verschillende tinten zoals roze, rood, wit en geel, zullen uw buitenruimte verfraaien en een verbluffende kleurenpracht creëren die uw zintuigen zal prikkelen.

Een van de grootste troeven van de Betulia is zijn vermogen om elke buitenruimte te transformeren in een weelderige oase. Met zijn klimmende eigenschappen kan deze plant worden gebruikt om hekken, pergola's, muren en andere verticale structuren te bedekken. Hierdoor ontstaat een prachtig groen decor dat uw tuin een gevoel van intimiteit en sereniteit geeft. Bovendien is de Betulia ook geschikt voor hangmanden en potten, waardoor u op meerdere manieren kunt genieten van zijn prachtige bloemen.

Naast zijn esthetische aantrekkingskracht, is de Betulia ook een vrij gemakkelijke plant om te verzorgen. Het gedijt goed in goed doorlatende grond en heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomers. Met de juiste zorg zal de Betulia gedurende het seizoen weelderig bloeien en u belonen met een spectaculaire bloemenpracht. Het is werkelijk een plant die weinig inspanning vereist, maar een overvloed aan schoonheid biedt.

De Betulia is niet alleen een solitaire blikvanger, maar kan ook prachtig worden gecombineerd met andere planten in uw tuin. Het vormt een harmonieus geheel met klimplanten, struiken en bodembedekkers, en voegt een extra dimensie toe aan uw tuinontwerp. Of u nu een kleurrijk bloembed wilt creëren of een romantische hoek wilt accentueren, de Betulia zal zonder twijfel een schitterende toevoeging zijn. De Betulia is te vinden op de buitenafdeling van ons tuincentrum. 

Gloxinia Sonata

De Gloxinia Sonata is een ware sensatie met zijn weelderige bladeren en prachtige bloemen. Deze plant staat bekend om zijn opvallende trompetvormige bloemen in een breed scala aan schitterende kleuren, zoals paars, roze, rood, wit en blauw. Elke bloem is als een kunstwerk op zichzelf, met levendige patronen en verfijnde details die uw tuin een visueel spektakel zullen geven.

Een van de grootste troeven van de Gloxinia Sonata is zijn vermogen om uw buitenruimte te verfraaien met een overvloed aan kleur, zelfs in de schaduwrijke delen van uw tuin. Deze plant gedijt goed in halfschaduw tot schaduwrijke omgeving, waar andere planten vaak moeite hebben om te groeien. Het is werkelijk een zegen voor die delen van uw tuin die tot nu toe een wat somber uiterlijk hadden. Met de Gloxinia Sonata krijgt u de mogelijkheid om deze ruimtes om te toveren tot prachtige oases van kleur en vitaliteit.

Naast zijn verbluffende uiterlijk, is de Gloxinia Sonata ook een relatief gemakkelijke plant om te verzorgen. Met de juiste bodemvochtigheid en een goede drainage zal uw Gloxinia Sonata gedijen en u belonen met weelderige groei en overvloedige bloei gedurende het seizoen. Het is een plant die weinig inspanning vereist, maar des te meer vreugde en voldoening biedt wanneer u de prachtige resultaten aanschouwt.

De Gloxinia Sonata kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt, waardoor het een veelzijdige keuze is voor elke tuinier. Of u nu een kleurrijke bloembed wilt creëren, een patio wilt opfleuren of een sfeervol accent wilt toevoegen aan uw balkon, de Gloxinia Sonata zal zonder twijfel een schitterende toevoeging zijn. Bovendien is het ook een populaire keuze voor binnenhuisdecoratie, waar het een vleugje schoonheid en levendigheid zal toevoegen aan uw interieur.

Geniet van de weelderige pracht van de Gloxinia Sonata en laat uw tuin stralen als nooit tevoren. Kom de Gloxinia ontdekken in Bergambacht.Planten uit De Grote Tuinverbouwing koopt u bij ons

Heeft u zin om ook uw tuin en woning in een groen jasje te steken? Het lukt u in een handomdraai met behulp van eerdergenoemde kamer- en tuinplanten. Kom langs in ons tuincentrum in Bergambacht om deze, maar ook de andere planten uit de uitzending te shoppen. Onze medewerkers adviseren u graag.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Roza Bijenweelde: voor bijen en bewonderaars

Hoewel de Rosa Bijenweelde® speciaal is doorontwikkeld voor bijen, staan deze rijkbloeiende rozenstruikjes ook prachtig in je tuin of op je terras. GroenRijk heeft een mix samengesteld met verschillende fantastische kleuren.

 

Veelzijdig combineren

Glanzend groene bladeren en grote trossen vol enkele of halfgevulde bloemen in uiteenlopende kleuren, met mooi contrasterende gele meeldraden in het midden: de zacht geurende R...

Lees meer...
Portulaca: overdaad aan zomerse kleuren

De, zijn dikke, vetplantachtige blaadjes en rozetvormige bloemetjes van de Portulaca fleuren je tuin, balkon of terras een zomer lang helemaal op. Ze hebben een heerlijke geur er in vele vrolijke kleuren en maken eindeloos nieuwe bloemen aan.

 

Feestelijke aankleding

De eenjarige Portulaca grandiflora, ook wel portulac of postelijn genoemd, komt van oorsprong veel voor in warme Zuid-Amerikaanse streken. Tegenwoordig besta...

Lees meer...
Gun jezelf een overdaad aan bloemen

Met deze drie perkplanten in een vrolijke pot geniet je een zomer lang van een overdaad aan bloemen in prachtige kleuren. Calibrachoa, Petunia Surfinia en Verbena vormen samen een geweldige compositie die zeker mooi zal staan op jouw terras of balkon.


Kleurige potten

Perkplanten zijn echte zomerbloeiers en sfeermakers! GroenRijk heeft voor jou verschillende sfeervolle potten geselecteerd met deze drie eenjarige zomertoppers:<...

Lees meer...