Gezien bij De Grote Tuinverbouwing – 6 mei 2023

Gezien bij De Grote Tuinverbouwing – 6 mei 2023

In het SBS6-programma De Grote Tuinverbouwing geven Ivo en het team elke week een tuin in nood een fikse make-over. Ook voorzien ze de kijker van inspiratie en tips om huis en tuin naar een groener level te tillen. Wist u dat alle planten die in het programma worden gebruikt ook in ons tuincentrum in Bergambacht te koop zijn? U vindt ze na de uitzending op onze plantenafdeling.

Welke planten heeft Ivo gebruikt?

Heeft u de laatste uitzending van De Grote Tuinverbouwing gezien en zin gekregen om uw groene vingers aan het werk te zetten? We hebben een overzicht gemaakt van de beplanting die in de aflevering van zaterdag 6 mei 2023 (herhaling zondag 7 mei) te zien was. Om u te inspireren lichten we hier graag een aantal van deze toppers uit.

Mandevilla 

Mandevilla in pyramidevorm is werkelijk een schitterende toevoeging aan elke tuin! Deze prachtige klimplant staat bekend om zijn weelderige bloei en weergaloze schoonheid, waardoor het een favoriet is van tuinliefhebbers over de hele wereld.

Met zijn slanke, piramidevormige groeiwijze is de Mandevilla niet alleen een lust voor het oog, maar ook een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een verticale beplanting. De plant groeit snel en kan een hoogte bereiken van wel 2 meter, waardoor hij perfect is voor het creëren van een groene muur of het bekleden van een pergola.

Maar wat deze Mandevilla echt bijzonder maakt, zijn de twee verschillende kleuren bloemen. Van juni tot oktober is de plant overladen met grote, trompetvormige bloemen in roze en rood. Deze bloemen hebben een heerlijke geur en trekken bijen en vlinders aan, waardoor ze niet alleen mooi zijn om naar te kijken, maar ook bijdragen aan de biodiversiteit in uw tuin.

Als u op zoek bent naar een opvallende en gemakkelijk te verzorgen klimplant, dan is Mandevilla in pyramide vorm absoluut de juiste keuze. Laat deze prachtige plant uw tuin verrijken en geniet van zijn weergaloze schoonheid en weelderige bloei! U vindt de Mandevilla op de buitenafdeling van ons tuincentrum in Bergambacht.

Celosia Kelos

Als het gaat om opvallende kamerplanten, dan is de Celosia Kelos een echte showstopper! Met zijn levendige kleuren en unieke vormen is deze plant de perfecte manier om uw interieur een vleugje kleur en levendigheid te geven.

De Celosia Kelos staat bekend om zijn karakteristieke bloemen, die lijken op vlammen in een vuur. Deze bloemen zijn er in verschillende kleuren, waaronder rood, oranje, geel en roze, en ze zijn gegroepeerd in strakke, rechtopstaande bloeiwijzen. Dit geeft de plant een prachtig, gestructureerd uiterlijk dat zeker de aandacht zal trekken.

Maar de Celosia Kelos is niet alleen mooi om naar te kijken; hij is ook heel gemakkelijk te verzorgen. De plant houdt van een warme, lichte standplaats en heeft regelmatig water nodig. Als u de Celosia Kelos goed verzorgt, zal hij gedurende lange tijd blijven bloeien en uw interieur verfraaien.

Al met al is de Celosia Kelos dus een fantastische keuze voor wie op zoek is naar een mooie, gemakkelijk te verzorgen kamerplant met symbolische waarde. Zet deze prachtige plant in uw interieur en geniet van zijn kleurenpracht en levendigheid! Koop hem in ons tuincentrum in Bergambacht!

Xanthosoma Lindenii

De Xanthosoma Lindenii, ook wel de zeldzame en unieke Black Velvet Alocasia genoemd, is een prachtige kamerplant die direct de aandacht trekt met zijn opvallende verschijning. Deze plant heeft grote, glanzende bladeren die bijna zwart lijken en een fluweelachtig oppervlak hebben, wat hem een mysterieuze en elegante uitstraling geeft.

Maar wat de Xanthosoma Lindenii echt bijzonder maakt, is zijn ongewone vorm. De bladeren hebben namelijk een hartvorm en lijken op grote oren, wat de plant een speelse en exotische uitstraling geeft. Deze plant voegt dan ook direct karakter en persoonlijkheid toe aan elk interieur.

De Xanthosoma Lindenii is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook heel gemakkelijk te verzorgen. Deze plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht, want dat kan het fluweelachtige oppervlak van de bladeren beschadigen. Zorg er ook voor dat de plant regelmatig water krijgt, maar niet te veel, want dat kan wortelrot veroorzaken.

Haal deze prachtige plant vandaag nog in huis en geniet van zijn schoonheid en luchtzuiverende eigenschappen! Te vinden tussen de kamerplanten in ons tuincentrum in Bergambacht.

Erysimum Bowles Mauve

Als het gaat om kleurrijke en geurige tuinplanten, is de Erysimum Bowles Mauve een echte winnaar! Deze plant heeft prachtige, paars-roze bloemen die bloeien van het vroege voorjaar tot het late najaar en een heerlijke, zoete geur verspreiden in uw tuin.

De Erysimum Bowles Mauve is niet alleen mooi om naar te kijken en te ruiken, maar ook heel gemakkelijk te verzorgen. De plant houdt van een zonnige standplaats en heeft regelmatig water nodig, maar kan ook goed tegen droogte en warmte. Daarnaast trekt deze plant bijen en vlinders aan, waardoor hij niet alleen goed is voor uw tuin, maar ook voor de natuur.

Maar het beste van alles is dat de Erysimum Bowles Mauve een echte blikvanger is in uw tuin. De heldere kleur en opvallende bloeiwijze van deze plant zullen zeker de aandacht trekken en uw tuin opfleuren. Of u hem nu in een border plant of in een pot op uw terras zet, de Erysimum Bowles Mauve zal zeker een prachtige aanvulling zijn op uw buitenruimte. Vindt deze showstopper op de buitenafdeling van ons tuincentrum in Bergambacht.

Planten uit De Grote Tuinverbouwing koopt u bij ons

Heeft u zin om ook uw tuin en woning in een groen jasje te steken? Het lukt u in een handomdraai met behulp van eerdergenoemde kamer- en tuinplanten. Kom langs in ons tuincentrum in Bergambacht om deze, maar ook de andere planten uit de uitzending te shoppen. Onze medewerkers adviseren u graag.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Roza Bijenweelde: voor bijen en bewonderaars

Hoewel de Rosa Bijenweelde® speciaal is doorontwikkeld voor bijen, staan deze rijkbloeiende rozenstruikjes ook prachtig in je tuin of op je terras. GroenRijk heeft een mix samengesteld met verschillende fantastische kleuren.

 

Veelzijdig combineren

Glanzend groene bladeren en grote trossen vol enkele of halfgevulde bloemen in uiteenlopende kleuren, met mooi contrasterende gele meeldraden in het midden: de zacht geurende R...

Lees meer...
Portulaca: overdaad aan zomerse kleuren

De, zijn dikke, vetplantachtige blaadjes en rozetvormige bloemetjes van de Portulaca fleuren je tuin, balkon of terras een zomer lang helemaal op. Ze hebben een heerlijke geur er in vele vrolijke kleuren en maken eindeloos nieuwe bloemen aan.

 

Feestelijke aankleding

De eenjarige Portulaca grandiflora, ook wel portulac of postelijn genoemd, komt van oorsprong veel voor in warme Zuid-Amerikaanse streken. Tegenwoordig besta...

Lees meer...
Gun jezelf een overdaad aan bloemen

Met deze drie perkplanten in een vrolijke pot geniet je een zomer lang van een overdaad aan bloemen in prachtige kleuren. Calibrachoa, Petunia Surfinia en Verbena vormen samen een geweldige compositie die zeker mooi zal staan op jouw terras of balkon.


Kleurige potten

Perkplanten zijn echte zomerbloeiers en sfeermakers! GroenRijk heeft voor jou verschillende sfeervolle potten geselecteerd met deze drie eenjarige zomertoppers:<...

Lees meer...