Gezien bij De Grote Tuinverbouwing – 22 april 2023

Gezien bij De Grote Tuinverbouwing – 22 april 2023

In het SBS6-programma De Grote Tuinverbouwing geven Ivo en het team elke week een tuin in nood een fikse make-over. Ook voorzien ze de kijker van inspiratie en tips om huis en tuin naar een groener level te tillen. Wist u dat alle planten die in het programma worden gebruikt ook in ons tuincentrum in Bergambacht te koop zijn? U vindt ze na de uitzending op onze plantenafdeling.

Welke planten heeft Ivo gebruikt?

Heeft u de laatste uitzending van De Grote Tuinverbouwing gezien en zin gekregen om uw groene vingers aan het werk te zetten? We hebben een overzicht gemaakt van de beplanting die in de aflevering van zaterdag 22 april 2023 (herhaling zondag 23 april) te zien was. Om u te inspireren lichten we hier graag een aantal van deze toppers uit.

Hydrangea arb. ‘Pink Annabelle’

In deze aflevering zag u de prachtige tuinplant Hydrangea arb. ‘Pink Annabelle’. Deze plant is een absolute aanwinst voor uw tuin, die u zal verbluffen met zijn spectaculaire bloei. De Hydrangea arb. ‘Pink Annabelle’ staat bekend om zijn grote, ronde bloemen in een verbluffende roze tint. Het is een ware eyecatcher die de aandacht trekt van elke bezoeker van uw tuin.

De Hydrangea arb. ‘Pink Annabelle’ is een gemakkelijke plant in onderhoud en kan een hoogte bereiken van 1,5 meter. De plant groeit het best in een vochtige en goed doorlatende bodem en verdraagt ook halfschaduw. De bloeitijd van deze tuinplant is van juni tot en met september, waardoor u de hele zomer van de prachtige bloemen kunt genieten.

Een groot voordeel van deze plant is dat deze bijzonder geschikt is als snijbloem. De Hydrangea arb. ‘Pink Annabelle’ staat prachtig in een boeket en is een uitstekende keuze om uw huis te decoreren met verse bloemen uit uw eigen tuin.

Als u op zoek bent naar een prachtige en gemakkelijk onderhouden plant voor uw tuin, dan is de Hydrangea arb. ‘Pink Annabelle’ de perfecte keuze. Deze plant zal u niet alleen betoveren met zijn prachtige bloemen, maar zal ook de aandacht trekken van uw bezoekers en een gevoel van trots geven dat u deze prachtige plant in uw eigen tuin heeft staan. Wij raden deze plant dan ook ten zeerste aan voor elke tuinliefhebber die op zoek is naar een unieke en prachtige toevoeging aan zijn of haar tuin. U vindt de Pink Annabelle tussen de tuinplanten in ons tuincentrum in Bergambacht. 


 

Plukgroenten Pick-&-Joy

Plukgroenten en snoepgroenten zijn niet alleen gezond, maar ook ontzettend leuk om te kweken en te eten! Met plukgroenten kunt u uw eigen verse groenten oogsten en gebruiken in uw favoriete gerechten. Denk bijvoorbeeld aan sappige cherrytomaatjes, knapperige paprika's of kleine komkommers die u heerlijk kunt plukken en opeten.

Zelfs als u geen groene vingers heeft, kunt u eenvoudig beginnen met het kweken van deze lekkere en gezonde plantjes. Ze zijn namelijk gemakkelijk te verzorgen en u kunt ze zelfs binnenshuis kweken. Graag stellen wij u daarom voor aan de fantastische plukgroenten van Pick & Joy. Deze innovatieve manier van tuinieren biedt een breed scala aan verschillende eetbare planten die u zelf kunt plukken en gebruiken in de keuken. Ze zijn geschikt voor zowel binnen- als buitenshuis, en zijn ideaal voor op balkons, patio's en terrassen. De planten groeien snel en produceren veel vruchten, waardoor u de hele zomer lang kunt genieten van verse groenten uit uw eigen tuin.

Bij Pick & Joy wordt er veel aandacht besteed aan het kweken van deze plantjes. Zo worden de plantjes zorgvuldig geselecteerd en geteeld met behulp van duurzame en milieuvriendelijke methoden. Hierdoor kunt u er zeker van zijn dat u niet alleen gezonde en smaakvolle groenten krijgt, maar ook bijdraagt aan een duurzame wereld.

Pick & Joy biedt een unieke en smaakvolle manier van tuinieren die u en uw familie zullen verrassen en inspireren. Ervaar zelf het gemak en de voldoening van het kweken en oogsten van uw eigen verse groenten met Pick & Joy. Kom snoepen in ons tuincentrum in Bergambacht. 

Ilex

Maak kennis met het unieke merk i-LEXIT!, het gezonde en 100% duurzame alternatief dat zowel voor uw tuin als balkon van toegevoegde waarde is, ongeacht uw ervaring met tuinieren. Het assortiment aan planten van i-LEXIT! bevat onder andere de Ilex Dark Green®, die weinig of geen last hebben van ziektes en/of plagen. Bovendien is het een prachtige toevoeging en verfrissing voor uw buitenruimte. De i-LEXIT! lijkt op een buxus, maar is immuun voor de buxusrups, waardoor de groene haag of bol in uw tuin of op uw balkon op de lange termijn zijn groene kleur behoudt.

Het is aan te raden om de pot van de planten te verwijderen, de wortels los te maken en deze onder te dompelen in een emmer water zodat het water goed opgezogen kan worden. Verder is het belangrijk om te weten dat de i-LEXIT!® niet van verharding (dolemiet) tegen de takken houdt. Het is aan te raden om steeds open grond te houden onder de plant, vergelijkbaar met de bomen in de straat, zodat water en voeding bij de wortels kunnen komen. Vergeet niet om het stukje over het plantgat te bekijken, de plant moet namelijk geplant worden in Rhododendron aarde.

i-LEXIT!® kan prima gesnoeid worden tot haag, bol, blok, piramide- of fantasievorm. De plant heeft een snoeibeurt nodig in eind mei/begin juni en eind augustus/begin september. Bij de eerste beurt mag iets dieper gesnoeid worden (niet alleen de nieuwe scheuten, maar ook een deel van het volgroeide bladerdek, om te verjongen). Bij de tweede beurt (eind augustus) moet u enkel oppervlakkig snoeien (alleen het nieuw uitgeschoten materiaal). Door tweemaal te snoeien, blijft de plant zich goed vertakken en blijft de snoeivorm mooi strak. Het wordt aangeraden om niet te snoeien op heel warme dagen.

De i-LEXIT!® voelt zich het beste in de zon, maar kan ook perfect in halfschaduw geplaatst worden. Ook op zoek naar zo’n fijne tuinplant? U vindt de Ilex op de buitenafdeling van ons tuincentrum in Bergambacht. 

Begonia ‘Waterfall’

De bijzondere Begonia Waterfall is zelfredzaam. Hij laat namelijk zelf zijn uitgebloeide bloemen vallen en daarna bloeit hij weer door. Hij kan zelfs doorbloeien tot aan de eerste nachtvorst in oktober. Deze tuinplant is een ware aanwinst voor elke tuin en zal u betoveren met zijn prachtige bloemen en bladeren. De Begonia ‘Waterfall’ is een hangende plant die zich perfect leent voor het versieren van uw balkon of terras in een ‘hanging basket’.

Deze plant heeft een uniek uiterlijk, met zijn sierlijke bladeren die lijken te stromen als een waterval, en zijn mooie bloemen in rood, roze en witte tinten. De Begonia ‘Waterfall’ is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in halfschaduw en een vochtige bodem. Deze plant bloeit van de lente tot de herfst en zal gedurende deze periode prachtige bloemen blijven produceren.

Een groot voordeel van deze plant is dat deze een uitstekende keuze is voor het creëren van hangende manden en potten. De Begonia ‘Waterfall’ kan een hoogte bereiken van 30 cm en een breedte van 60 cm, waardoor deze perfect geschikt is voor het decoreren van uw buitenruimtes met een weelderige en kleurrijke uitstraling.

Als u op zoek bent naar een prachtige en gemakkelijk te onderhouden plant voor uw buitenruimtes, dan is de Begonia ‘Waterfall’ de ideale keuze. Shop deze bijzondere Begonia op de buitenafdeling van ons tuincentrum in Bergambacht. 

Planten uit De Grote Tuinverbouwing koopt u bij ons

Heeft u zin om ook uw tuin en woning in een groen jasje te steken? Het lukt u in een handomdraai met behulp van eerdergenoemde kamer- en tuinplanten. Kom langs in ons tuincentrum in Bergambacht om deze, maar ook de andere planten uit de uitzending te shoppen. Onze medewerkers adviseren u graag.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Roza Bijenweelde: voor bijen en bewonderaars

Hoewel de Rosa Bijenweelde® speciaal is doorontwikkeld voor bijen, staan deze rijkbloeiende rozenstruikjes ook prachtig in je tuin of op je terras. GroenRijk heeft een mix samengesteld met verschillende fantastische kleuren.

 

Veelzijdig combineren

Glanzend groene bladeren en grote trossen vol enkele of halfgevulde bloemen in uiteenlopende kleuren, met mooi contrasterende gele meeldraden in het midden: de zacht geurende R...

Lees meer...
Portulaca: overdaad aan zomerse kleuren

De, zijn dikke, vetplantachtige blaadjes en rozetvormige bloemetjes van de Portulaca fleuren je tuin, balkon of terras een zomer lang helemaal op. Ze hebben een heerlijke geur er in vele vrolijke kleuren en maken eindeloos nieuwe bloemen aan.

 

Feestelijke aankleding

De eenjarige Portulaca grandiflora, ook wel portulac of postelijn genoemd, komt van oorsprong veel voor in warme Zuid-Amerikaanse streken. Tegenwoordig besta...

Lees meer...
Gun jezelf een overdaad aan bloemen

Met deze drie perkplanten in een vrolijke pot geniet je een zomer lang van een overdaad aan bloemen in prachtige kleuren. Calibrachoa, Petunia Surfinia en Verbena vormen samen een geweldige compositie die zeker mooi zal staan op jouw terras of balkon.


Kleurige potten

Perkplanten zijn echte zomerbloeiers en sfeermakers! GroenRijk heeft voor jou verschillende sfeervolle potten geselecteerd met deze drie eenjarige zomertoppers:<...

Lees meer...