Gezien bij De Grote Tuinverbouwing – 11 maart 2023

Gezien bij De Grote Tuinverbouwing – 11 maart 2023

In het SBS6-programma De Grote Tuinverbouwing geven Ivo en het team elke week een tuin in nood een fikse make-over. Ook voorzien ze de kijker van inspiratie en tips om huis en tuin naar een groener level te tillen. Wist u dat alle planten die in het programma worden gebruikt ook in ons tuincentrum in Bergambacht te koop zijn? U vindt ze na de uitzending op onze plantenafdeling.

Welke planten heeft Ivo gebruikt?

Heeft u de laatste uitzending van De Grote Tuinverbouwing gezien en zin gekregen om uw groene vingers aan het werk te zetten? We hebben een overzicht gemaakt van de beplanting die in de aflevering van zaterdag 11 maart 2023 (herhaling zondag 12 maart) te zien was. Om u te inspireren lichten we hier graag een aantal van deze toppers uit.

Lilium

De lelie is een prachtige en populaire bloeiende plant die bekend staat om haar sierlijke en elegante bloemen. De plant behoort tot de Liliaceae-familie en heeft meer dan honderd soorten, waarvan sommige in het wild voorkomen en andere worden gekweekt voor decoratieve doeleinden.

Lelies hebben opvallende, grote bloemen met zes bloembladen en meeldraden die uitsteken. De kleuren variëren van wit en geel tot rood, oranje en paars. Er zijn ook gestreepte en gevlekte variëteiten die nog meer visuele interesse toevoegen aan de bloemen. Lelies zijn gewaardeerd om hun schoonheid en geur en worden vaak gebruikt in boeketten, bruidsboeketten en bloemstukken.

De lelie is een meerjarige plant die van nature voorkomt in Azië en Noord-Amerika. In de loop der jaren zijn er veel hybriden en cultivars ontwikkeld die geschikt zijn voor verschillende klimaten en groeiomstandigheden. Lelies kunnen groeien in de volle zon of in gedeeltelijke schaduw, afhankelijk van de soort en de omgeving. Ze groeien het beste in goed doorlatende grond en hebben regelmatig water nodig.

U vindt de lelie op de buitenafdeling van ons tuincentrum in Bergambacht.

Magnolia Fairy

Magnolia is een prachtige en opvallende plantensoort die bekend staat om zijn grote, opvallende bloemen en zijn betoverende geur. De Magnolia behoort tot de Magnoliaceae-familie en er zijn meer dan 200 soorten bekend, verspreid over de hele wereld. In de aflevering van afgelopen zaterdag zag u de Magnolia Fairy voorbijkomen.

De meeste Magnolia's zijn groenblijvend of bladverliezend en groeien als bomen of struiken. Ze hebben vaak brede, glanzende bladeren en produceren grote, opvallende bloemen in verschillende tinten wit, roze, paars en geel. De bloemen hebben een unieke vorm en bestaan uit talloze bloemblaadjes die in een spiraalvormige patroon zijn gerangschikt.

Magnolia's zijn populaire tuinplanten vanwege hun prachtige bloemen en aantrekkelijke groenblijvende bladeren. Sommige soorten, zoals de Magnolia grandiflora, kunnen echter erg groot worden en zijn daardoor minder geschikt voor kleine tuinen. Andere soorten, zoals de Magnolia stellata, zijn geschikt voor kleinere tuinen en kunnen goed in potten worden gekweekt.

Magnolia's zijn ook erg geliefd om hun geur. De bloemen van sommige soorten verspreiden een heerlijke geur die veel mensen aangenaam vinden. De geur is zo bijzonder dat hij vaak wordt gebruikt in parfums, zeep en andere cosmetische producten. U vindt deze heerlijk geurende plant op de buitenafdeling van ons tuincentrum in Bergambacht.

Quattro-Framboos

De frambozenplant is een heerlijke en populaire fruitplant die behoort tot de Rosaceae-familie. De plant is inheems in Europa en Noord-Amerika en groeit in het wild in bossen, maar wordt ook veelvuldig gekweekt voor commerciële en huishoudelijke doeleinden. De Quatro-framboos is een unieke plant waarbij u kunt genieten van 4 soorten frambozen. Deze plant bevat de soorten: Autumn Bliss, Malling Promise, Fallgold en Heritage.

De frambozenplant is een struikachtige plant die elk jaar nieuwe takken produceert. Deze takken, ook wel canes genoemd, groeien tot ongeveer 1,5 tot 2 meter hoog en dragen bloemen en vruchten aan hun uiteinden. De bloemen van de frambozenplant zijn wit of roze van kleur en de vruchten zijn rood, geel, paars of zwart en hebben een karakteristieke zoete smaak.

De frambozenplant gedijt het best in een vochtige, goed gedraineerde bodem met voldoende zonlicht. De plant kan worden gekweekt in tuinen, op balkons en terrassen, maar ook in kassen en broeikassen. Frambozen zijn gemakkelijk te kweken en te onderhouden en kunnen elk jaar een rijke oogst opleveren.

Het plukken van frambozen vereist enige voorzichtigheid, omdat de vruchten zeer zacht zijn en gemakkelijk kunnen worden geplet. De rijpe vruchten worden voorzichtig met de hand geplukt en kunnen worden bewaard in de koelkast of worden ingevroren voor later gebruik. Ook zo’n zin in heerlijk vers fruit gekregen? U vindt de Quattro-Framboos op de buitenafdeling van ons tuincentrum in Bergambacht. Daar vindt u nog meer fruitplanten. Zo shopt u in een mum van tijd een fruitwinkel bij elkaar!

Hydrangea Ruby Annabelle

Hydrangea Ruby Annabelle, ook wel bekend als Annabelle Hydrangea, is een prachtige en opvallende plantensoort die behoort tot de Hydrangeaceae-familie. Het is een van de vele variëteiten van de populaire Hortensia, die bekend staat om zijn grote, kleurrijke bloemen. De Ruby Annabelle is de enige soort binnen deze familie met robijnrode bloemen!

De Hydrangea Ruby Annabelle is een struikachtige plant die gemiddeld 1 tot 1,5 meter hoog wordt en een vergelijkbare breedte heeft. De plant produceert grote, bolvormige bloemen die tot 30 centimeter breed kunnen worden. De bloemen hebben een unieke kleur, met een heldere roze-rode tint die in de loop van de tijd verandert naar een diep rood-bruin.

De Hydrangea Ruby Annabelle is een populaire tuinplant vanwege zijn prachtige bloemen en zijn winterhardheid. De plant kan worden gebruikt als accentplant of als achtergrond voor andere planten en kan worden geplant in borders, potten en containers. De plant is ook geschikt voor gebruik als snijbloem en kan worden gebruikt om mooie boeketten en bloemstukken te maken.

Al met al is de Hydrangea Ruby Annabelle een prachtige en winterharde plantensoort die een mooie en kleurrijke toevoeging kan zijn aan elke tuin of buitenruimte. Met zijn opvallende bloemen en gemakkelijke onderhoud is deze plant zeker de moeite waard om te overwegen voor tuiniers die op zoek zijn naar een mooie en onderhoudsarme plant. U vindt de Ruby Annabelle tussen de tuinplanten in ons tuincentrum in Bergambacht.

Planten uit De Grote Tuinverbouwing koopt u bij ons

Heeft u zin om ook uw tuin en woning in een groen jasje te steken? Het lukt u in een handomdraai met behulp van eerdergenoemde kamer- en tuinplanten. Kom langs in ons tuincentrum in Bergambacht om deze, maar ook de andere planten uit de uitzending te shoppen. Onze medewerkers adviseren u graag.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Campanula Addenda Ambella Purple: paarse magneet

Met haar stijlvolle klokjes vormt de compacte Campanula Addenda Ambella Purple een prachtig paars plaatje. Twee keer per jaar trakteert de bolvormige plant je op een bloemenfontein en geeft je tuin, balkon of huiskamer klasse.

 

De aandacht van Addenda

De Campanula of klokjesbloem is een bergplantje dat hele bloemenvelden kan vormen en in het wild vooral voorkomt in Oost-Europa. Ze bloeit twee keer per jaar. Kwekers...

Lees meer...
Elk jaar meer Hortensia!

Juni is op en top hortensia tijd. Daarom is de Hydrangea macrophylla, ofwel Bolhortensia of Boerenhortensia met extra veel bloemen deze week extra voordelig.

 

Hortensia’s, ze bloeien weer!

Het is onvoorstelbaar hoeveel grote kleurrijke bloemen Hortensia’s weten te produceren. Bij Boerenhortensia’s gaat de bloei gemakkelijk 8 tot 10 weken aaneengesloten door. Zeker als je geregeld wat plantenvoeding toevoegt blijven horte...

Lees meer...
Sundaville, de zomer in bloemvorm!

Warmte kust een Sundaville pas echt wakker. Niet voor niets zie je deze plant vanaf april voor het eerst in je tuincentrum. Zodra de buitentemperatuur boven de 12 graden komt, begint de Sundaville uit de maagdenpalmfamilie aan het nieuwe seizoen. Heb jij een mooie plek voor deze tropische verrassing?

 

Sundaville is niet haar enige naam…

Ging er bij Sundaville niet meteen een lichtje branden? Misschien ken je haar als Man...

Lees meer...