Groene kamerplanten

Om sfeer in huis te brengen, zijn kamerplanten ideaal. Het staat gezellig, sfeervol en geeft meteen wat meer kleur. Onder de categorie groene kamerplanten bedoelen we kamerplanten die niet bloeien en die hun sierwaarde ontlenen aan de bladvorm of kleur. De meeste groene kamerplanten zijn niet kieskeurig met hun standplaats, als ze maar niet in de volle zon krijgen. Daarentegen hebben de bonte soorten meer licht nodig en is een standplaats op het Oosten prima. In ons tuincentrum GroenRijk Bergambacht hebben wij een groot assortiment met kamerplanten.

Een goede verzorging van groene kamerplanten

Geef groene kamerplanten matig water. Het is belangrijk om in de groeiperiode eenmaal in de twee weken plantenvoeding te geven. Daarnaast is het belangrijk om nooit water te geven als de grond nog nat is. Er is speciale plantenvoeding voor groene planten. Wist u trouwens dat er bladspray bestaat? Wanneer u dit op het blad sprayt, krijgen de bladeren extra glans. Deze spray is echter niet geschikt voor 'behaarde' bladeren. Wilt u uw kamerplant echt verwennen? Geef ze dan eens een sproeibeurt uit de plantenspuit of zet ze tijdens een zacht regenbuitje buiten. Planten kunnen ook ziek worden. Een oorzaak kan zijn dat de plant teveel water heeft gehad. Een tip van ons: ga dus niet alle planten dezelfde hoeveelheid water geven. Als bonte bladeren groen worden is de standplaats te donker. Daarnaast kan spint een oorzaak zijn van gele bladeren, bruine bladpunten of zelfs bladuitval. Bij GroenRijk Bergambacht verkopen wij onder andere biologische bestrijdingsmiddelen om dit ongedierte te bestrijden. De medewerkers van ons tuincentrum kunnen u alles vertellen over de groene kamerplanten.

Groene kamerplanten kopen - GroenRijk Bergambacht

Wat zijn luchtzuiverende kamerplanten?

Groene kamerplanten zijn er in verschillende soorten en maten. Bij GroenRijk Bergambacht verkopen we onder meer grote kamerplanten en goedkope kamerplanten. Maar het onderscheid heeft ook te maken met bijvoorbeeld luchtzuiverende planten. Tegenwoordig zijn luchtzuiverende planten erg hip en zijn ze veel te zien in het interieur. Deze soort plant heeft enkele voordelen:

  • Een luchtzuiverende kamerplant zorgt voor een frissere en schonere lucht.
  • Deze plant is luchtzuiverend, want hij neemt via de bladeren schadelijke stoffen op vanuit de lucht.
  • De luchtzuiverende plant is daarom ideaal voor op kantoor of in de slaapkamer.
  • Onfrisse geurtjes worden door de plant afgebroken.

Koop bij ons in Bergambacht dus luchtzuiverende, groene kamerplanten. Heeft u een mooie plant gevonden? Kies er dan ook meteen een passende bloempot bij, zet de kamerplant op een mooie plek in huis of op kantoor en laat de plant zijn werk doen.

Groene kamerplanten kopen - GroenRijk Bergambacht

Groene kamerplanten kopen? Kom langs bij GroenRijk Bergambacht

Wilt u dus graag groene kamerplanten kopen en woont u in de buurt van Bergambacht? Breng dan eens een bezoekje aan ons tuincentrum GroenRijk Bergambacht. U vindt ons tuincentrum vlakbij Gouda waar u inspiratie kunt opdoen door onze groene kamerplanten. Naast onze kamerplanten vindt u bij ons ook een zeer ruim assortiment met tuinplanten en bloempotten. Wilt u bij ons langskomen? Bekijk de openingstijden van ons tuincentrum, plan hieronder uw route naar onze winkel en hopelijk mogen we u snel verwelkomen! 

Meer over bloeiende kamerplanten

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten