Potgrond

Door potgrond te gebruiken haalt u het allerbeste bij uw planten naar boven. Potgrond zorgt ervoor dat de planten goed groeien en voorzien zijn van voldoende voedingsstoffen. Vlakbij Gouda vindt u GroenRijk Bergambacht waar u terecht kunt voor diverse soorten potgrond. Lees snel verder en kom meer te weten over universele potgrond en speciale potgrond voor bijvoorbeeld cactussen!

Universele potgrond en speciale potgrond

Er zijn veel verschillende soorten potgrond, maar wat is het best voor uw plant? Allereerst: potgrond bestaat uit verschillende soorten grondstoffen. Denk dan bijvoorbeeld aan turf, kokosvezels, boomschors en compost. Er zijn verschillende soorten, universele potgrond, die voor heel veel planten goed zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan:

  • Biologische potgrond
  • Kwekers potgrond
  • Universele kamerplanten potgrond

Op eerste oog lijkt er weinig verschil te zijn tussen deze drie soorten. De structuur is vrijwel hetzelfde, maar biologische potgrond is wat grover. Naast de universele grond heeft u ook de keuze om te kiezen voor speciale potgrond speciaal geschikt voor bijvoorbeeld cactussen. U vraagt zich misschien af of het nodig is om voor een cactus speciaal potgrond te kopen. Een cactus is bijvoorbeeld gewend aan een grond die snel uitdroogt en bij een orchidee is het de bedoeling dat de wortels genoeg lucht krijgen. Universele potgrond is natuurlijk prima, maar in sommige gevallen is het verstandig om wel voor speciale potgrond te kiezen.

Potgrond kopen nabij Gouda | GroenRijk Bergambacht

Wat is het verschil tussen potgrond en tuinaarde?

Een vraag die veel wordt gesteld is: is potgrond en tuinaarde hetzelfde? Daar kunnen wij een kort antwoord op geven: Nee, dit is niet hetzelfde. Potgrond bestaat uit verschillende grondstoffen, terwijl tuinaarde is gemaakt van organische stof en zand. Het mengsel van tuinaarde bestaat uit compost, tuinturf en zwartveen en is perfect om bijvoorbeeld de grond in uw tuin aan te vullen. Belangrijk is om tuinaarde niet te gebruiken bij bijvoorbeeld kamerplanten, omdat tuinaarde niet luchtig genoeg is en veel zwaarder dan potgrond.

Potgrond kopen? Kom langs bij GroenRijk Bergambacht

Bent u dus op zoek naar potgrond? Breng dan snel een bezoekje aan ons tuincentrum in Bergambacht. Onze medewerkers staan voor u klaar en helpen u graag! Wilt u weten hoeveel potgrond u precies nodig heeft? Wij helpen u met de berekening! Misschien wilt u wat meer advies over de verschillende soorten potgrond. Ook daarvoor staan wij voor u klaar in ons tuincentrum nabij Gouda. Bekijk de openingstijden van ons tuincentrum en hopelijk tot snel bij GroenRijk Bergambacht!
 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Grond- en meststoffen