De Grote Tuinverbouwing – 3 juni 2023

De Grote Tuinverbouwing – 3 juni 2023

In het SBS6-programma De Grote Tuinverbouwing geven Ivo en het team elke week een tuin in nood een fikse make-over. Ook voorzien ze de kijker van inspiratie en tips om huis en tuin naar een groener level te tillen. Wist u dat alle planten die in het programma worden gebruikt ook in ons tuincentrum in Bergambacht te koop zijn? U vindt ze na de uitzending op onze plantenafdeling.

Welke planten heeft Ivo gebruikt?

Heeft u de laatste uitzending van De Grote Tuinverbouwing gezien en zin gekregen om uw groene vingers aan het werk te zetten? We hebben een overzicht gemaakt van de beplanting die in de aflevering van zaterdag 3 juni 2023 (herhaling zondag 4 juni) te zien was. Om u te inspireren lichten we hier graag een aantal van deze toppers uit.

Hydrangea paniculata ‘Little Quick Fire’

Maak kennis met de Hydrangea paniculata 'Little Quick Fire'! Deze opvallende tuinplant is de perfecte keuze om je buitenruimte te transformeren tot een levendig paradijs.

Met zijn compacte formaat en overvloedige bloei zal de 'Little Quick Fire' ongetwijfeld de show stelen in elke tuin. De plant kan een hoogte van ongeveer 1,2 meter bereiken, waardoor hij ideaal is voor zowel kleine als grote tuinen. Het is een echte eyecatcher die het hele seizoen lang blijft boeien.

Wat deze plant echt speciaal maakt, zijn de prachtige bloemen die in de zomer beginnen te verschijnen. De bloemen beginnen als een frisse, lichtgroene kleur en veranderen geleidelijk aan in een levendig roze. Dit kleurenpalet voegt een speelse en levendige sfeer toe aan elke buitenruimte.

Of je nu een ervaren tuinier bent of net begint, de Hydrangea paniculata 'Little Quick Fire' is de ideale keuze. Hij voegt een vleugje charme en elegantie toe aan elke buitenruimte, en zal zeker indruk maken op iedereen die je tuin bezoekt. Mis deze kans niet om je tuin te transformeren met deze prachtige tuinplant! Shop deze hortensia op de buitenafdeling van ons tuincentrum in Bergambacht.

Lavandula angustifolia ‘Felice Light Pink’

Stel je voor: een tuin vol met de betoverende geur van lavendel, terwijl zachtroze bloemen in de wind wiegen. Dat is precies wat de Lavandula angustifolia 'Felice Light Pink' te bieden heeft! Deze prachtige tuinplant is de belichaming van schoonheid, gratie en rust.

Maar het zijn de bloemen die echt het hart van deze plant stelen. De 'Felice Light Pink' produceert trossen van zachte roze bloemen die een rustgevende en romantische sfeer creëren. Elke bloem straalt een delicaat aroma uit, waardoor je tuin een oase van ontspanning wordt.

Wat deze lavendelsoort nog specialer maakt, is zijn vermogen om vlinders en bijen aan te trekken. Terwijl je geniet van de rustgevende geur en het prachtige uitzicht, kun je ook getuige zijn van een levendige dans van kleurrijke vlinders en het zoemen van bijen. Het is een ware traktatie voor de zintuigen en een teken dat je tuin in harmonie is met de natuur.

De 'Felice Light Pink' is ook verrassend gemakkelijk te onderhouden. Hij gedijt het beste in de volle zon en heeft goed doorlatende grond nodig. Met minimale inspanning kun je genieten van deze prachtige tuinplant en de voordelen ervan plukken. Deze lavendelsoort is te vinden tussen de tuinplanten in Bergambacht.

Spathiphyllum ‘Diamond Variegated’

Maak plaats voor de stralende ster van je interieur - de Spathiphyllum 'Diamond Variegated'! Deze prachtige kamerplant is een echte blikvanger die je huis transformeert tot een en al groen en elegantie.

Met zijn weelderige donkergroene bladeren, versierd met opvallende witte vlekken, is de 'Diamond Variegated' een waar kunstwerk in levende vorm. Het contrast tussen het donkergroen en het heldere wit voegt een vleugje verfijning en stijl toe aan elke kamer.

Maar de schoonheid van deze kamerplant gaat verder dan zijn bladeren. De 'Diamond Variegated' produceert ook prachtige witte bloemen, die als een parel tevoorschijn komen en een vleugje gratie en zuiverheid aan je interieur geven. Deze bloemen zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar ze verspreiden ook een zachte en aangename geur, waardoor je huis nog uitnodigender wordt.

De 'Diamond Variegated' is een luchtzuiverende plant. Hij filtert schadelijke stoffen uit de lucht, waardoor de luchtkwaliteit in je huis verbetert en een gezonde leefomgeving wordt gecreëerd. Deze plant zorgt niet alleen voor een visuele traktatie, maar ook voor een frisse en zuivere atmosfeer.

Bovendien is de 'Diamond Variegated' een relatief gemakkelijke plant om te verzorgen. Hij gedijt goed in kamertemperatuur en indirect licht, waardoor hij perfect is voor verschillende kamers omstandigheden. Met regelmatig water geven en af en toe wat meststoffen zal deze plant gedijen en je blijven belonen met zijn schitterende aanwezigheid. Vind deze makkelijke kamerplant op de binnenafdeling van ons tuincentrum in Bergambacht. 

Kalanchoë laciniata Variegata (bontbladig)

De Kalanchoë laciniata Variegata is een echte blikvanger. Zijn bladeren zijn prachtig gelaagd en gekarteld, en ze zijn bedekt met een schitterend kleurenpalet van groen, crème en roze. De kleuren vloeien naadloos in elkaar over, waardoor een betoverend patroon ontstaat dat elke ruimte direct opfleurt. Of je nu een modern interieur hebt of een meer klassieke stijl, deze plant voegt een vleugje elegantie en verfijning toe aan elke omgeving.

Wat de Kalanchoë laciniata Variegata echt speciaal maakt, is zijn aanpassingsvermogen en gemakkelijke verzorging. Deze plant is zeer vergevingsgezind en kan zowel in direct zonlicht als in wat schaduw gedijen. Maar wanneer de plant in aanraking komt met zonlicht zullen de bladranden paars kleuren. Een echte showstopper dus!

Het verzorgen van de Kalanchoë laciniata Variegata is een waar genot. Geef hem regelmatig matig water en zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door opdroogt. Hij gedijt goed bij kamertemperatuur en kan zich aanpassen aan verschillende luchtvochtigheid niveaus. Het is ook een goed idee om hem af en toe te bemesten, zodat hij zijn volle potentieel kan bereiken.

Met de Kalanchoë laciniata Variegata breng je een vleugje natuurlijke pracht in je huis. Deze plant straalt positieve energie uit en helpt om stress te verminderen en de luchtkwaliteit te verbeteren. Kom de Kalanchoë bewonderen in Bergambacht.

Planten uit De Grote Tuinverbouwing koopt u bij ons

Heeft u zin om ook uw tuin en woning in een groen jasje te steken? Het lukt u in een handomdraai met behulp van eerdergenoemde kamer- en tuinplanten. Kom langs in ons tuincentrum in Bergambacht om deze, maar ook de andere planten uit de uitzending te shoppen. Onze medewerkers adviseren u graag.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Portulaca: overdaad aan zomerse kleuren

De, zijn dikke, vetplantachtige blaadjes en rozetvormige bloemetjes van de Portulaca fleuren je tuin, balkon of terras een zomer lang helemaal op. Ze hebben een heerlijke geur er in vele vrolijke kleuren en maken eindeloos nieuwe bloemen aan.

 

Feestelijke aankleding

De eenjarige Portulaca grandiflora, ook wel portulac of postelijn genoemd, komt van oorsprong veel voor in warme Zuid-Amerikaanse streken. Tegenwoordig besta...

Lees meer...
Gun jezelf een overdaad aan bloemen

Met deze drie perkplanten in een vrolijke pot geniet je een zomer lang van een overdaad aan bloemen in prachtige kleuren. Calibrachoa, Petunia Surfinia en Verbena vormen samen een geweldige compositie die zeker mooi zal staan op jouw terras of balkon.


Kleurige potten

Perkplanten zijn echte zomerbloeiers en sfeermakers! GroenRijk heeft voor jou verschillende sfeervolle potten geselecteerd met deze drie eenjarige zomertoppers:<...

Lees meer...
Hangertje hangertje aan de wand...

… wie is je allermooiste plant? Bij GroenRijk zijn deze week weer diverse wandhangers binnengekomen. Ze zijn goed gevuld met divers perkgoed, zoals Vlijtig Liesje, Lobelia en Calibrachoa. Ook zijn er schitterende hangers met een combinatie van verschillende bloeiers. Waar de Bacopa rijkelijk over de rand gutst, zoekt de Verbena juist weer de hoogte op. Dat geeft het speelse effect waar een zomertuin om vraagt!

 

Snel kleur aan de...

Lees meer...