Gezien bij De Grote Tuinverbouwing – 13 mei 2023

Gezien bij De Grote Tuinverbouwing – 13 mei 2023

In het SBS6-programma De Grote Tuinverbouwing geven Ivo en het team elke week een tuin in nood een fikse make-over. Ook voorzien ze de kijker van inspiratie en tips om huis en tuin naar een groener level te tillen. Wist u dat alle planten die in het programma worden gebruikt ook in ons tuincentrum in Bergambacht te koop zijn? U vindt ze na de uitzending op onze plantenafdeling.

Welke planten heeft Ivo gebruikt?

Heeft u de laatste uitzending van De Grote Tuinverbouwing gezien en zin gekregen om uw groene vingers aan het werk te zetten? We hebben een overzicht gemaakt van de beplanting die in de aflevering van zaterdag 13 mei 2023 (herhaling zondag 14 mei) te zien was. Om u te inspireren lichten we hier graag een aantal van deze toppers uit.

Spiraea Double Play Doozie

Bent u op zoek naar een kleurrijke en opvallende toevoeging aan je tuin? Dan is de Spiraea Double Play Doozie precies wat u nodig heeft! Deze prachtige tuinplant is een ware sensatie en zal uw tuin ongetwijfeld opvrolijken met haar weelderige roze bloemen en opvallende bladeren.

De Spiraea Double Play Doozie is een echte blikvanger en haar bloemenpracht is simpelweg adembenemend. De roze bloemen zijn vol, rijk en opvallend en verschijnen in het late voorjaar en de vroege zomer, waardoor ze uw tuin zeker een boost zullen geven. Bovendien is deze plant ook nog eens gemakkelijk te onderhouden en zeer winterhard, dus u kunt er jarenlang plezier van hebben.

Maar er is meer! De Spiraea Double Play Doozie heeft ook een prachtig bladpatroon. De bladeren zijn diep rood-bruin en hebben een opvallende bronzen gloed, wat de plant een unieke uitstraling geeft. De combinatie van het blad en de bloemen maakt deze plant werkelijk uniek en zorgt voor een opvallende verschijning in uw tuin.

Of u nu een beginnende of ervaren tuinier bent, de Spiraea Double Play Doozie is een prachtige en gemakkelijk onderhouden plant die uw tuin zeker zal opfleuren. Voeg deze sensationele tuinplant toe aan uw collectie en geniet van haar schitterende bloemen en bladeren! Vind de Spiraea op de buitenafdeling van ons tuincentrum in Bergambacht.

Nephrolepis ‘Green Lady’

Wauw, wist u dat de Air So Pure® Nephrolepis Green Lady een absolute rockster is als het gaat om luchtzuiverende eigenschappen? Deze beauty neemt schadelijke stoffen op en transformeert ze op een zeer efficiënte manier tot zuivere lucht. En dat is niet alles - deze plant maakt deel uit van de Air So Pure® Collectie, een reeks wetenschappelijk geteste planten die uitblinken in hun luchtzuiverende kwaliteiten.

Deze krulvaren heeft niet alleen de gave om de lucht in uw huis te zuiveren, maar ze heeft ook nog eens prachtige, gekrulde blaadjes die het hele jaar door heldergroen blijven. En wist u dat de Green Lady oorspronkelijk uit (sub)tropische streken in Zuidoost-Azië en Zuid-Amerika komt? Dat betekent dat ze dol is op een hoge luchtvochtigheid, wat haar de ideale badkamerplant maakt. En het beste van alles? Ze houdt van een lichte plek, dus u kunt haar op een mooie plek in uw huis neerzetten waar ze alle aandacht krijgt die ze verdient.

Als u deze plant in huis heeft, moet u wel weten hoe u haar het beste kunt verzorgen. Geef haar altijd water langs de zijkant van de plant en nooit in het midden of de kroon van de plant. Houd de potkluit vochtig, maar niet te nat. In het voorjaar en de zomer geeft u haar twee keer per week een beetje water en in de herfst en winter volstaat één keer per week meestal.

Wist je dat Nephrolepis een term is die verwijst naar de niervormige blaadjes van deze varen? En dat deze plant een van de oudste planten op aarde is en vaak als fossiel wordt gevonden? Hoe cool is dat! Dus waar wacht u nog op? U vindt de Nephrolepis op de kamerplantenafdeling van ons tuincentrum in Bergambacht.

Lavendula ang. ‘Felice’

Kijk eens naar deze prachtige plant: Lavendula angustifolia 'Felice'! Deze schitterende plant heeft zo veel te bieden, van de heerlijke geur van lavendel tot de zachte, paarse bloemen die zorgen voor een rustgevende sfeer in elke kamer.

De Lavendula angustifolia 'Felice' is een speciale variant van de traditionele lavendel en heeft een unieke uitstraling met haar compacte, bolvormige groeiwijze en prachtige bloemen die bloeien vanaf het late voorjaar tot in de zomer. En niet te vergeten, haar mooie, zilvergrijze bladeren maken haar een opvallende verschijning in elke tuin of plantenbak.

Deze plant heeft ook geweldige eigenschappen. Wist je bijvoorbeeld dat de geur van lavendel bekend staat om haar kalmerende en ontspannende effecten? Dit maakt de Lavendula angustifolia 'Felice' de perfecte plant om neer te zetten in de slaapkamer of op uw bureau om stress te verminderen en uw stemming te verbeteren.

Deze plant heeft ook nog eens weinig onderhoud nodig. Ze houdt van een zonnige plek en goed doorlatende grond, maar verder is ze niet al te veeleisend. En het beste van alles? Ze trekt bijen en vlinders aan, waardoor uw tuin een kleurrijk feestje wordt! Shop de Lavendel op de buitenafdeling van ons tuincentrum in Bergambacht.

Planten uit De Grote Tuinverbouwing koopt u bij ons

Heeft u zin om ook uw tuin en woning in een groen jasje te steken? Het lukt u in een handomdraai met behulp van eerdergenoemde kamer- en tuinplanten. Kom langs in ons tuincentrum in Bergambacht om deze, maar ook de andere planten uit de uitzending te shoppen. Onze medewerkers adviseren u graag.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Portulaca: overdaad aan zomerse kleuren

De, zijn dikke, vetplantachtige blaadjes en rozetvormige bloemetjes van de Portulaca fleuren je tuin, balkon of terras een zomer lang helemaal op. Ze hebben een heerlijke geur er in vele vrolijke kleuren en maken eindeloos nieuwe bloemen aan.

 

Feestelijke aankleding

De eenjarige Portulaca grandiflora, ook wel portulac of postelijn genoemd, komt van oorsprong veel voor in warme Zuid-Amerikaanse streken. Tegenwoordig besta...

Lees meer...
Gun jezelf een overdaad aan bloemen

Met deze drie perkplanten in een vrolijke pot geniet je een zomer lang van een overdaad aan bloemen in prachtige kleuren. Calibrachoa, Petunia Surfinia en Verbena vormen samen een geweldige compositie die zeker mooi zal staan op jouw terras of balkon.


Kleurige potten

Perkplanten zijn echte zomerbloeiers en sfeermakers! GroenRijk heeft voor jou verschillende sfeervolle potten geselecteerd met deze drie eenjarige zomertoppers:<...

Lees meer...
Hangertje hangertje aan de wand...

… wie is je allermooiste plant? Bij GroenRijk zijn deze week weer diverse wandhangers binnengekomen. Ze zijn goed gevuld met divers perkgoed, zoals Vlijtig Liesje, Lobelia en Calibrachoa. Ook zijn er schitterende hangers met een combinatie van verschillende bloeiers. Waar de Bacopa rijkelijk over de rand gutst, zoekt de Verbena juist weer de hoogte op. Dat geeft het speelse effect waar een zomertuin om vraagt!

 

Snel kleur aan de...

Lees meer...