Interview met GroenRijk

Interview met GroenRijk

GroenRijk bestaat 30 jaar! Dit hebben we met zijn allen bereikt. Sommige zijn zelfs al meer dan 75 jaar dé groenspecialist. Ieder tuincentrum heeft zijn eigen verhaal. En daarom heeft ieder tuincentrum haar eigen interview. Lees hier het verhaal van GroenRijk Bergambacht.

Wanneer ben je begonnen als tuincentrum-ondernemer? En sinds wanneer ben je als GroenRijk tuincentrum bekend?

“Het tuincentrum is ontstaan in 1983 op een stukje gehuurde grond aan de Tussenlanen in Bergambacht. De winkel had een oppervlakte van 24 m². In 1986 zijn we verhuisd naar onze huidige locatie waar we ons tuincentrum hebben uitgebreid tot wat het nu is met 2.000 m², het grootste tuincentrum van de Krimpenerwaard. In 2013 hebben we de overstap gemaakt naar de GroenRijk formule. Het voordeel is dat er gezamenlijk ingekocht kan worden en dat er mooie folders uitgebracht worden.”

Wat maakt het ondernemen bij een tuincentrum zo leuk?

“Bij het werken in het tuincentrum ben je de hele dag bezig met diverse werkzaamheden, zowel binnen als op het buitenterrein. Iedere dag is anders. Vooral het contact met de klant is leuk.”

Wat is de kracht van jouw tuincentrum?

“GroenRijk Bergambacht is een regio tuincentrum. Bij ons zijn er kamer- en tuinplanten, potterie en tuingereedschappen te vinden, ook is er een dierenafdeling met een groot assortiment grootverpakking. Vraag onze specialist om advies. Bij ons staat meedenken met de klant en klantvriendelijkheid hoog in het vaandel.”

Waarom is jouw GroenRijk dé groenspecialist?

“Nergens in de Krimpenerwaard vind je zo’n assortiment kamerplanten en buitenplanten als bij GroenRijk Bergambacht. Diverse keren per week is er verse aanvoer van planten. Vanaf de 1e week van december is er een grote keuze uit kerstbomen.”

Wat zou je de lezer graag mee willen geven?

“Wist u dat een groene omgeving rustgevend is en u als klant van harte welkom bent op ons tuincentrum. Als extra attractie is er onze kinderboerderij waar u en uw (klein)kinderen volop kunnen genieten van de dieren. Wij zijn dankbaar en rijk gezegend dat we samen met ons team mogen werken in ons tuincentrum en dat alles in het buitengebied van de prachtige Krimpenerwaard.”

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Chic of gezellig? De Franse geranium is het allebei!

De charmante Pelargonium grandiflorum of Franse Geranium heeft grote, groene, geurige bladeren en sierlijke, trompetvormige bloemen in stijlvolle kleuren. Zet haar binnen, of vorstvrij buiten en de Franse Geranium geeft de hele zomer kleur en een gezellige sfeer aan je huiskamer, terras of balkon. Onweerstaanbaar!

 

Kleur én geur

De Franse Geranium kleurt én geurt je tegemoet. De verschillende soorten hebben bloemen die u...

Lees meer...
Gazania Splendens Jupiter: gouden middagzonnetje

De Gazania Splendens Jupiter verrast je keer op keer met haar stralende bloemen in oranje tinten. Ze is ijzersterk, bloeit maandenlang, kan goed tegen droogte en is daardoor een ideale perkplant voor in potten, bakken of de volle grond. Je zult er maanden plezier aan beleven!

 

Perkplant om mee te pronken

De Gaziana Splendens Jupiter heeft iets weg van een margriet maar dan laagblijvend, kleurig en met bijzondere tekening...

Lees meer...
Campanula Addenda Ambella Purple: paarse magneet

Met haar stijlvolle klokjes vormt de compacte Campanula Addenda Ambella Purple een prachtig paars plaatje. Twee keer per jaar trakteert de bolvormige plant je op een bloemenfontein en geeft je tuin, balkon of huiskamer klasse.

 

De aandacht van Addenda

De Campanula of klokjesbloem is een bergplantje dat hele bloemenvelden kan vormen en in het wild vooral voorkomt in Oost-Europa. Ze bloeit twee keer per jaar. Kwekers...

Lees meer...