Interview met GroenRijk

Interview met GroenRijk

GroenRijk bestaat 30 jaar! Dit hebben we met zijn allen bereikt. Sommige zijn zelfs al meer dan 75 jaar dé groenspecialist. Ieder tuincentrum heeft zijn eigen verhaal. En daarom heeft ieder tuincentrum haar eigen interview. Lees hier het verhaal van GroenRijk Bergambacht.

Wanneer ben je begonnen als tuincentrum-ondernemer? En sinds wanneer ben je als GroenRijk tuincentrum bekend?

“Het tuincentrum is ontstaan in 1983 op een stukje gehuurde grond aan de Tussenlanen in Bergambacht. De winkel had een oppervlakte van 24 m². In 1986 zijn we verhuisd naar onze huidige locatie waar we ons tuincentrum hebben uitgebreid tot wat het nu is met 2.000 m², het grootste tuincentrum van de Krimpenerwaard. In 2013 hebben we de overstap gemaakt naar de GroenRijk formule. Het voordeel is dat er gezamenlijk ingekocht kan worden en dat er mooie folders uitgebracht worden.”

Wat maakt het ondernemen bij een tuincentrum zo leuk?

“Bij het werken in het tuincentrum ben je de hele dag bezig met diverse werkzaamheden, zowel binnen als op het buitenterrein. Iedere dag is anders. Vooral het contact met de klant is leuk.”

Wat is de kracht van jouw tuincentrum?

“GroenRijk Bergambacht is een regio tuincentrum. Bij ons zijn er kamer- en tuinplanten, potterie en tuingereedschappen te vinden, ook is er een dierenafdeling met een groot assortiment grootverpakking. Vraag onze specialist om advies. Bij ons staat meedenken met de klant en klantvriendelijkheid hoog in het vaandel.”

Waarom is jouw GroenRijk dé groenspecialist?

“Nergens in de Krimpenerwaard vind je zo’n assortiment kamerplanten en buitenplanten als bij GroenRijk Bergambacht. Diverse keren per week is er verse aanvoer van planten. Vanaf de 1e week van december is er een grote keuze uit kerstbomen.”

Wat zou je de lezer graag mee willen geven?

“Wist u dat een groene omgeving rustgevend is en u als klant van harte welkom bent op ons tuincentrum. Als extra attractie is er onze kinderboerderij waar u en uw (klein)kinderen volop kunnen genieten van de dieren. Wij zijn dankbaar en rijk gezegend dat we samen met ons team mogen werken in ons tuincentrum en dat alles in het buitengebied van de prachtige Krimpenerwaard.”

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Vogelvoerhanger: Help vogels in de winter

Merels, meesjes, mussen en roodborstjes kunnen je hulp goed gebruiken in de winter. Zoeken naar voedsel kost veel energie en in de koude wintermaanden kan het voor vogels moeilijk zijn om voldoende voedsel te vinden. Gelukkig kunnen we hen een handje helpen door ze bij te voeren. Verder hebben we nog meer tips om in de herfst én in de winter van je vogelrijke tuin te genieten!

Pinda’s

Pinda's moeten een hoog oliegehalte hebben. Hoe m...

Lees meer...
Helleborus niger 'Christmas Carol'

Tijdens de donkere dagen schitteren de liefelijke witte bloemen van de Helleborus niger 'Christmas Carol'. De plant blijft compact met frisse groene blaadjes en veel bloemknoppen. Bij GroenRijk staat deze winterse sfeermaker nu voor je klaar.

 

Licht in de duisternis

In het seizoen waarin weinig planten bloeien, pakt de Helleborus juist het podium. Daarom is dit dan ook een populaire plantensoort. De eerste soorten, zoa...

Lees meer...
Winterheide: Erica darleyensis

Erica darleyensis kan bijna alles aan. Na een strenge winter komt hij weer mals en groen onder de sneeuw vandaan en in een tropische zomer blijft hij fier overeind. De Erica darleyensis van GroenRijk bloeit vrijwel de hele winter tot en met het vroege voorjaar. Qua grondsoort is Erica – in tegenstelling tot zijn familieleden – nauwelijks kieskeurig. Kortom: de robuuste bodembedekker die tegen een stootje kan.

 

Erica: meisje, pla...

Lees meer...