Blauw schapengras gaat maar door!

Blauw schapengras gaat maar door!

Het laagblijvende extra blauwe siergras Festuca glauca ‘Intense Blue’ zorgt met zijn stevige grijsblauwe sprieten het hele jaar door voor tuinplezier.  Misschien ken je de soort Festuca glauca ook als blauw schapengras of zwenkgras, vanwege de wuivende bewegingen. De Festuca glauca zal zich in jouw tuin of op je balkon makkelijk thuis voelen, want hij heeft weinig onderhoud nodig.
 

Blauw, blauwer, blauwste siergras

Met de blauwe kleur beschermt de Festuca glauca ‘Intense Blue’ zich tegen de zon. Hoe meer stralen hij vangt, hoe feller de sprieten blauw kleuren. De beste plek voor deze magische plant is dan ook in de zon en op goed waterdoorlatende grond. Een prima siergras dus voor de droge en warme zomers van deze tijd. Al kan af en toe wat extra water geen kwaad. In de schaduw voelt deze taaie rakker zich niet thuis, maar halfschaduw kan hij goed aan.  

 

De Festuca glauca ‘Intense Blue’ gaat maar door! 

Het hele jaar door blijft dit siergras met een hoogte van ongeveer 40 cm je verrassen. In de maanden mei tot juli schieten de blauwgrijze aren uit de pol omhoog. In de zomer verkleuren ze naar geel. Deze kun je eventueel afknippen. Van de overblijvende blauwgrijze grassprieten geniet je ook in de herfst en de winter. Dit siergras is een keiharde overwinteraar. Hij kan zelfs strenge vorst prima aan. In het voorjaar pluk je wat verdorde sprieten weg.


Trouwe tuinvriend 

Door deze vijf eigenschappen past de Festuca glauca ‘Intense Blue’ goed in iedere tuin:

  1. Het is een makkelijk siergras dat om weinig onderhoud of mest vraagt.
  2. De pollen komen zowel in de tuin als in een pot goed tot hun recht.
  3. Deze grassoort behoudt in de winter zijn kleur.
  4. Het stevige siergras is ook een prima bodembedekker.
  5. Festuca glauca combineert makkelijk met andere planten.

 

Blikvanger én teamspeler

Dit siergras past overal. Langs randen, in borders of juist in vakken, als onderbeplanting of bodembedekker, tussen rotsen en grind of in potten: je vindt altijd wel een passend plekje. De grijsblauwe kleur combineert prachtig met blauwpaarse, roze of witte bloemen, bijvoor-beeld lavendel, heide of prachtkaars. GroenRijk heeft een ruime keuze aan soorten om mee te variëren. Of je de Festuca glauca ‘Intense Blue’ de ster maakt van je tuin of een mooie medespeler is aan jou. Het resultaat zal zeker indrukwekkend zijn.

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Sundaville, de zomer in bloemvorm!

Warmte kust een Sundaville pas echt wakker. Niet voor niets zie je deze plant vanaf april voor het eerst in je tuincentrum. Zodra de buitentemperatuur boven de 12 graden komt, begint de Sundaville uit de maagdenpalmfamilie aan het nieuwe seizoen. Heb jij een mooie plek voor deze tropische verrassing?

 

Sundaville is niet haar enige naam…

Ging er bij Sundaville niet meteen een lichtje branden? Misschien ken je haar als Man...

Lees meer...
Gewone verzorging, buitengewone beloning!

Struikmargriet klinkt Nederlands, maar de herkomst van deze plant ligt in het zonnige zuiden. De Argyranthemum frutescens, ofwel Struikmargriet, komt van de Canarische Eilanden. Met name in Tenerife, Fuerteventura en Gran Canaria ligt haar geboortegrond. Misschien brengt deze fleurige bloeier iedereen daarom al bij de eerste blik in een zomerse stemming!


Struikmargriet: explosie van schoonheid

De struikmargriet mag dan een een...

Lees meer...
De flowerpower van hoornviooltjes

Aan het kleurrijke hoornviooltje (Viola cornuta) kun je gewoon geen hekel hebben. De bloemen fleuren makkelijk een leeg plekje of hoekje op, bloeien lang door en de groene bladeren houden stand tijdens de winter. GroenRijk heeft voor jou alvast hoornviooltjes in een wandhanger geplant zodat je er thuis gelijk van kunt genieten. 


Vrolijk viooltje 

Het hoornviooltje (Viola cornuta) is in het wild te vinden in de Pyreneeën, Alpen...

Lees meer...