Gezien bij De Grote Tuinverbouwing – 30 april 2022

Gezien bij De Grote Tuinverbouwing – 30 april 2022

In het SBS6-programma De Grote Tuinverbouwing geven Ivo en het team elke week een tuin in nood een fikse make-over. Ook voorzien ze de kijker van inspiratie en tips om huis en tuin naar een groener level te tillen. Wist u dat alle planten die in het programma worden gebruikt ook in ons tuincentrum in Bergambacht te koop zijn? U vindt ze na uitzending in het speciale vak op de plantenafdeling.

Welke planten heeft Ivo gebruikt?

Heeft u de uitzending van afgelopen zaterdag gezien en zin gekregen om uw groene vingers aan het werk te zetten? We hebben een overzicht gemaakt van de beplanting die in de aflevering van zaterdag 30 april 2022 (herhaling zondag 1 mei) te zien was. Om u te inspireren lichten we hier graag een aantal van deze tuintoppers uit.

Celosia Kelos Fire

In de make-over werd de tuin onder andere opgefleurd door de Celosia Kelos Fire. Deze robuuste plant heeft een compact blad, gecombineerd met levendige kleuren. Zowel in de huiskamer, in de tuin als op het terras zijn de intense kleuren niet over het hoofd te zien. De bijzondere pluimen behouden hun kleur tijdens de hitte van de zomer en blijven shinen tot aan de koude herfst. U heeft er dus erg lang plezier van! Zet deze bloeier in een border of geef ‘m een zonnig plekje in een even vrolijke bloempot. Ook voor mensen met lichtgroene vingers is de Celosia Kelos Fire een goeie keus; de sterke plant kan prima tegen een stootje. Geef echter wel regelmatig water en zorg ervoor dat de kluit niet uitdroogt.

Celosia Kelos Fire

Freesia

Freesia’s staan onder andere bekend om hun heerlijke geur. Ze zijn daarom een zeer geliefde snijbloem. Ook in de tuin verdient deze plant een mooi plekje. Freesia is een vaste plant met speervormig groen blad dat uitwaaiert vanaf de basis. 5 tot 10 trompetvormige bloemen komen in de lente langs de aar tevoorschijn. De bloemen variëren in levendige kleuren, waaronder roze, wit, geel en rood. De plant geeft de voorkeur aan volle zon, maar verdraagt ​​een deel van de dag zeer lichte schaduw.

Freesia

Rosa ‘Climbing Iceberg’

Verrijk uw tuin met een klimroos! De Rosa ‘Climbing Iceberg’ is een adembenemende klimroos die tot 2 á 3 meter de hoogte in zal groeien. De plant bloeit vanaf juni tot aan oktober en dus heeft u er het hele buitenseizoen plezier van. De Rosa variëteit produceert grote trossen witte bloemen. Om de klimmer nieuwe bloemen aan te laten maken, adviseren we uitgebloeide bloemstengels in de zomermaanden deels terug te knippen.

Rosa ‘Climbing Iceberg’

Verbena bonariensis ‘Lollipop’

De Verbena bonariensis ‘Lollipop’ wordt hier in Nederland ook wel IJzerhard genoemd. De bloeiperiode van deze variëteit loopt gelijk met de normale Verbena, namelijk van juli tot aan november. De plant zal dan met zijn paarse bloemen heel wat bijen en vlinders naar uw tuin lokken. Het verschil met zijn broer zit ‘m in zijn compacte uiterlijk. De normale Verbena kan immers flink de hoogte in groeien. De ‘Lollipop’ zal niet veel hoger dan 60 centimeter worden. Leuk voor in een wat smallere border of een subtiele bloempot!

Verbena bonariensis ‘Lollipop’

Phlebodium Blue Star

Ook in huis is er deze week flink wat groen aangebracht. Wat dacht u van de Phlebodium Blue Star varen? Normaal zijn varens niet héél erg dol op onze droge, centraal verwarmde huizen. De Blue Star varen is echter één van de makkelijkste kamerplantvarens die er is. De Phlebodium staat niet graag droog. De grond moet vochtig, maar niet drassig worden gehouden. Als de bovenkant van de grond net begint te drogen, is het tijd om water te geven. Zijn prachtige blauwgroene bladkleur en vingervormige lobben maken de varen tot een decoratieve en opvallende plant. Daarnaast heeft hij de power om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren!

Phlebodium Blue Star

Alocasia ‘Red Secret’

De Alocasia Red Secret is een lust voor het oog en een statement-aanwinst voor elke huiskamer. Met zijn wijnrode bladeren heeft hij een warme uitstraling, terwijl de slanke stelen de plant een elegant uiterlijk geven. De Alocasia houdt niet van de volle zon, maar op een plekje in de halfschaduw voelt deze kamerplant zich meteen thuis. De plant heeft het talent u te laten zien wanneer hij dorstig of verzadigd is: wanneer de bladeren hangen, kan hij wel een slokje extra gebruiken. Beginnen er gele vlekken op de bladeren te ontstaan? Dan mag u de plant iets minder water geven.

Alocasia ‘Red Secret’

Planten uit De Grote Tuinverbouwing koopt u bij ons

Heeft u zin om ook uw tuin en woning in een groen jasje te steken? Het lukt u in een handomdraai met behulp van eerdergenoemde kamer- en tuinplanten. Kom langs in ons tuincentrum in Bergambacht om deze, maar ook de andere planten uit de uitzending te shoppen. Onze medewerkers adviseren u graag.


Alle planten uit de uitzending van 30-04-2022

Tuinplanten

 • Aubrietia -  blauw
 • Hydrangea ‘BellaRagazza’
 • Spirea japonica, struikvorm
 • Azalea                                                           
 • Verbena bonariensis ‘Lollipop’
 • Convolvulus - wit bloeiend, grijsbladig
 • Hydrangea macrophylla
 • Hedera - groenbladig
 • Celosia Kelos Fire
 • Freesia op pot – diverse kleuren
 • Akelei - roze
 • Dicentra - roze
 • Rosa ‘Climbing Iceberg’
 • Trachelospermum jasminoides

Kamerplanten

 • Phlebodium Blue Star
 • Dieffenbachia ‘Green Magic’
 • Alocasia ‘Red Secret’
 • Crassula arborescens
 • Tradescantia
 • Plumeria
 • Tillandsia airplants, Jellyfish

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Hibiscus Suniq XXL: extreme eyecatcher

Extreem grote tropisch ogende bloemen sieren de Hibiscus Suniq XXL vanaf half juli. Deze kleurige heester is een absoluut pronkstuk in je tuin en staat perfect in een bak of pot op je terras.

Gigantische bloemen

Oorspronkelijk komt de Hibiscus overal in de wereld in zowel tropische als subtropische streken voor. Vooral bekend zijn de tuinhibiscus (Hibiscus syriacus) of altheastruik en natuurlijk de Chinese roos (Hibiscus rosa-sinensi...

Lees meer...
Beste Folder Awards 2024 gewonnen!

Mooi nieuws! Tijdens de consumentenverkiezing 'Beste Folder Awards 2024' in Amersfoort op dinsdag 21 mei jl. hebben we opnieuw de felbegeerde Beste Folder Awards gewonnen! Zowel de papieren als de online folder van GroenRijk zijn bekroond als beste folders in de categorie bouwmarkt, tuin & dier. Het juryrapport prees de papieren folder als ‘duidelijk leesbaar en overzichtelijk’ en de digitale folder vanwege de ‘prachtige opmaak’.
 
De Beste Fold...

Lees meer...
Struikroos, krachtig bloeiend en geurend

Rosa Tantau Premium is een collectie van unieke rozensoorten die vooral opvallen door een veelheid aan grote, dichtgevulde, sierlijke bloemen die lang doorbloeien en vaak ook nog heerlijk geuren!

 

Op het hoogste niveau

Glanzend donkergroen blad, een mooie, bossige groeiwijze en opvallend veel grote en dichtgevulde bloemen: dat is de Rosa Tantau. Deze bijzondere rozen zijn gekweekt door de wereldberoemde teler Rosen Tanta...

Lees meer...