Tuingereedschap

De onderhoudsvrije tuin bestaat eigenlijk niet. Daarom is het belangrijk om goed tuingereedschap in huis te halen. Of u nu een vrije grote tuin of een compact terrasje heeft; waar groen is, is onderhoud nodig. Bij GroenRijk Bergambacht, vlakbij Gouda, bent u aan het juiste adres voor tuingereedschap van goede kwaliteit. Snoeien, planten, vegen of onkruid verwijderen? Wij hebben allerlei soorten tuingereedschap in ons tuincentrum. Zo verkopen we onder andere de producten van topmerken als Gardena en Wolf Garten.

Als u groene vingers wilt kweken, zal u hoe dan ook met tuingereedschap in aanraking komen. Het kan echter een beetje overweldigend zijn wanneer u al dat gereedschap bij GroenRijk Bergambacht ziet hangen. Welk stuk gereedschap heb ik nodig voor mijn klus en waar moet ik vervolgens op letten? De keuze wat betreft gereedschap en uitrusting kan voor de beginner eindeloos lijken. Maar zelfs de meest doorgewinterde tuinier heeft een basisset gereedschap waarmee hij het grootste deel van het jaar doorkomt - deze zitten waarschijnlijk al in zijn arsenaal sinds zijn eerste tuinierdagen! Welke stukken gereedschap sowieso niet mogen ontbreken?

  • Handschoenen
  • Plantenschep
  • Hark
  • Bewateringsproducten
  • Snoeischaar

Tuinonderhoud 

Snoeigereedschap

Snoeien is in veel gevallen nodig om uw plant nieuw leven in te blazen en te helpen zonder ballast verder te groeien en bloeien. Daarnaast is snoeigereedschap nodig om bijvoorbeeld uw heg wat uit te dunnen of een struik wat minder richting te buren te laten groeien. In de categorie snoeigereedschap is ook volop keus, want een simpele snoeischaar kunt u bijvoorbeeld niet gebruiken wanneer u dikke takken wilt snoeien. Welke soorten snoeigereedschap zijn er en waar is het voor te gebruiken? 

  • Snoeischaar - Met een gewone snoeischaar kunt u gemakkelijk rozen, kleine planten of bijvoorbeeld een bos bloemen knippen. Een snoeischaar wordt daarom ook nog wel eens kniptang genoemd.
  • Takkenschaar - Moet u echt stevige, dikke takken knippen? Kies dan voor een takkenschaar. Deze is een stuk steviger dan de gewone snoeischaar. Daarnaast zijn de messen een stuk groter, waardoor u makkelijker de takken kunt knippen.
  • Heggenschaar - De heggenschaar heeft een zeer groot snijvlak en zeer lange armen waardoor er gemakkelijk kracht gezet kan worden. Daarnaast kunnen grote stukken in één keer gemakkelijk geknipt worden. Bij de heggenschaar is het vaak ook mogelijk om de armen te verlengen, zodat u ook gemakkelijk bovenop de heg kan knippen. Telescopisch gereedschap wordt dit genoemd.

Tuingereedschap kopen, Gardena en Wolf Garten | GroenRijk Bergambacht

Onderhoud van het tuingereedschap

Naast het onderhouden van uw groen is het ook belangrijk uw gereedschap zélf te onderhouden. Maak na gebruik het tuingereedschap goed schoon. Dan kunt u de volgende keer met een schone lei beginnen. Daarnaast moeten diverse tuingereedschappen ingevet worden. Tevens kan het weleens gebeuren dat er roest op het tuingereedschap komt. Dit kunt u gerust wegschuren met een klein schuurpapiertje. De medewerkers van ons tuincentrum in Bergambacht kunnen u alles vertellen over het onderhouden van het tuingereedschap. Vraag het gerust, dan heeft u erg langer plezier van uw tuingereedschap.

Tuingereedschap kopen nabij Gouda

Laat de medewerkers van GroenRijk Bergambacht u adviseren welk soort tuingereedschap bij u past en waar het voor geschikt is. Ons assortiment is zeer ruim! Bekijk de openingstijden van ons tuincentrum, plan hieronder uw route en dan kunnen we u hopelijk snel een keer verwelkomen in ons tuincentrum nabij Gouda.

Openingstijden