Grind en split

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden met grind en split? Wij hebben de antwoorden op al uw prangende vragen! Grind en split zijn niet alleen mooi om te zien, maar ook functioneel. Ze vormen namelijk de ideale basis voor tuinpaden, opritten en terrassen. Zo kunnen uw gasten moeiteloos flaneren over uw tuinpad, zonder uit te glijden. En dankzij ons hoogwaardige materiaal kunt u jarenlang genieten van deze stabiele en duurzame ondergrond. Of u nu kiest voor grind of split, beide materialen bieden een kwalitatieve en aantrekkelijke oplossing voor verschillende toepassingen in uw buitenruimte. Laat uw tuin knallen! Bij GroenRijk Bergambacht helpen we u graag op 'uw grind of split' weg!

OPENINGSTIJDEN

Wat is het verschil tussen grind en split

Grind en split zijn beide steenachtige materialen die veel gebruikt worden in tuinen, opritten en terrassen. Ze voegen niet alleen esthetische waarde toe aan uw buitenruimte, maar hebben ook functionele eigenschappen.

Grind en split | bestrating | tuin design | tuincentrum BergambachtGrind en split | bestrating | tuin design | tuincentrum Bergambacht

 • Grind is een verzameling van kleine, afgeronde stukjes steen. Het wordt meestal gewonnen uit rivieren, meren of steengroeven. Grind heeft een natuurlijke uitstraling en is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals grijs, bruin, rood en wit. Dankzij de afgeronde vorm is grind comfortabel om op te lopen en biedt het goede waterdoorlatendheid.
   
 • Split daarentegen is gemaakt door grotere stukken gesteente machinaal te breken of te splijten. Hierdoor ontstaan scherpere randen en een meer hoekige vorm. Het resultaat is een meer gestructureerde en strakkere uitstraling. Split is verkrijgbaar in verschillende groottes en kleuren, waaronder geel, rood, grijs en zwart. Door de hoekige vorm sluiten splitstenen goed op elkaar aan, wat zorgt voor een stabiele en stevige ondergrond.

Het belangrijkste verschil tussen grind en split zit dus in de vorm en structuur van de stenen. Grind bestaat uit afgeronde stukjes, terwijl split scherpere randen heeft en meer hoekig is. Het is belangrijk om te bedenken welk uiterlijk en welke eigenschappen het beste passen bij uw tuinontwerp en uw functionele behoeften. Onze experts adviseren u graag bij het maken van de juiste keuze en het realiseren van uw droompad! 

Grind en splitsoorten te koop bij GroenRijk Bergambacht

Bij GroenRijk Bergambacht hebben we een ruime selectie aan bestrating en grind om uw tuin en buitenruimtes naar een hoger niveau te tillen. Of u nu een strakke moderne look wilt creëren of een rustieke en natuurlijke uitstraling nastreeft, onze verschillende soorten bestrating en grind bieden talloze mogelijkheden om uw ideale buitenruimte te realiseren.

Grind en split zijn veelzijdige materialen die een natuurlijke en tijdloze uitstraling geven aan uw tuin. Ontdek onze diverse soorten grind en split in verschillende kleuren en maten om uw buitenruimte te verrijken.

 

 1. Mijn split rood 16-22 mm: Creëer een warme en opvallende sfeer met deze prachtige roodkleurige split, perfect voor decoratieve accenten of looppaden.

 2. Carrara rond 25-40 mm, Carrara split 8-12 mm, Carrara rond 6-10 mm, Carrara rond 7-15 mm, Carrara rond 40-60 mm: Carrara grind staat bekend om zijn helderwitte kleur en geeft een moderne en luxe touch aan uw tuin.

 3. Ardenner split grijs 7-14 mm: Voor een rustieke en natuurlijke uitstraling is Ardenner grind een uitstekende keuze.

 4. Yellow sun 20-40 mm, Yellow sun split 11-16 mm, Yellow sun split 8-11 mm: Geef uw buitenruimte een warme en zonnige gloed met dit prachtige gele grind.

 5. Mediterranea split 8-12 mm: Haal het vakantiegevoel naar uw tuin met het Mediterranea split, dat doet denken aan zonovergoten stranden en helderblauwe wateren.

 6. Ardenner split geel 8-16 mm: Met een prachtige gele kleur voegt Ardenner split geel een levendige en vrolijke touch toe aan uw tuin.

 7. Zebra split 8-16 mm: Zebra split is een mix van witte en zwarte steentjes, wat een opvallend en speels effect geeft aan uw buitenruimte.

 8. Basalt split zwart 8-11 mm, Basalt brok zwart 18-22 mm: Creëer een eigentijdse uitstraling met het diepzwarte basalt grind, dat zorgt voor een strak en modern contrast in uw tuin.

 9. Limburgs grind 8-16 mm: Een klassieke keuze voor elke tuin. Dit grind biedt een subtiele en elegante uitstraling die gemakkelijk in verschillende tuinstijlen past.

 

 1. Schelpen schoon 13,5 l per zak: Voeg een vleugje kustachtige charme toe aan uw tuin met schelpen. Deze schoongemaakte schelpen zijn ideaal als decoratieve accenten rondom bloembedden of paden.

 2. Voegsplit: Een ideale oplossing voor het voegen van bestrating. Voegsplit biedt stabiliteit en zorgt voor een nette afwerking tussen de stenen.

 3. Safari split 8-16 mm: Met zijn warme en natuurlijke kleur geeft Safari split een exotische uitstraling aan uw tuin.

 4. Graniet split rose 8-16 mm: Als u op zoek bent naar een subtiele en elegante roze tint in uw buitenruimte, dan is Graniet split rose de perfecte optie.

 5. Grauwcake split 8-16 mm: Voor een natuurlijke, warme uitstraling is Grauwcake split een uitstekende keuze die goed samengaat met groenrijke omgevingen.

 6. Basalt split zwart 8-11 mm, Basalt brok zwart 18-22 mm: Creëer een eigentijdse uitstraling met het diepzwarte basalt grind, dat zorgt voor een strak en modern contrast in uw tuin.

 7. Icy blue split 8-16 mm: Met zijn koele blauwe tinten voegt Icy Blue split een verfrissende en moderne uitstraling toe aan uw tuin.

 8. Ardenner brok grijs 20-32 mm: Voor een rustieke en natuurlijke uitstraling is Ardenner brok grijs een uitstekende keuze.

Of u nu op zoek bent naar een praktische en functionele bestrating of een decoratief en sfeervol grind, bij GroenRijk Bergambacht vindt u een ruime keuze aan hoogwaardige materialen. Ons deskundige team staat klaar om u te adviseren en te helpen bij het kiezen van de juiste bestrating en grind om uw tuinwensen werkelijkheid te maken. Kom langs in onze winkel en ontdek de mogelijkheden voor een prachtige buitenruimte!

Welke grind- of splitsoort past bij uw stijl?

Met ons uitgebreide assortiment aan kleuren en texturen is er voor ieder wat wils: 

Grind en split zijn beide steenachtige materialen die veel gebruikt worden in tuinen, opritten en terrassen. Ze voegen niet alleen esthetische waarde toe aan uw buitenruimte, maar hebben ook functionele eigenschappen.Grind en split zijn beide steenachtige materialen die veel gebruikt worden in tuinen, opritten en terrassen. Ze voegen niet alleen esthetische waarde toe aan uw buitenruimte, maar hebben ook functionele eigenschappen.

 • Bent u op zoek naar een strak en modern uiterlijk? Ga dan voor ons elegante grijze grind.
 • Liever een warme en natuurlijke uitstraling? Kies dan voor ons sfeervolle gele split.
 • Of wilt u juist een levendige en speelse tuin? Dan hebben wij ook verschillende kleurrijke opties in huis!

Grind en split: de stevige basis voor uw tuinavontuur!

Bij GroenRijk Bergambacht geloven we in de kracht van details. Daarom hebben we niet alleen grind en split, maar ook bijpassende tuinmaterialen zoals borders, stapstenen en grindmatten. Alle wegen leiden naar Rome, maar met ons grind en split leidt de weg regelrecht naar uw droomtuin. Kom langs en laat u inspireren! Breng ons een bezoek in ons tuincentrum Bergambacht en laat u verleiden door de wereld van grind en split. Samen met u creëren we een tuin die uw persoonlijkheid weerspiegelt en waar u jarenlang van kunt genieten. Met onze hulp dwaalt u niet van het padje af! 

KOM LANGS!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinaanleg