Grind en split

Tuincentrum Westerlaken, nabij Papendrecht. Elho potten, Riverdale, tuinmeubelen, graszonden en meer online.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden met grind en split? Wij hebben de antwoorden op al uw prangende vragen! Grind en split zijn niet alleen mooi om te zien, maar ook functioneel. Ze vormen namelijk de ideale basis voor tuinpaden, opritten en terrassen. Zo kunnen uw gasten moeiteloos flaneren over uw tuinpad, zonder uit te glijden. En dankzij ons hoogwaardige materiaal kunt u jarenlang genieten van deze stabiele en duurzame ondergrond. Of u nu kiest voor grind of split, beide materialen bieden een kwalitatieve en aantrekkelijke oplossing voor verschillende toepassingen in uw buitenruimte. Laat uw tuin knallen! Bij GroenRijk Bergambacht helpen we u graag op 'uw grind of split' weg!

OPENINGSTIJDEN

Laten we even inzoomen op het verschil tussen grind en split.

Grind en split zijn beide steenachtige materialen die veel gebruikt worden in tuinen, opritten en terrassen. Ze voegen niet alleen esthetische waarde toe aan uw buitenruimte, maar hebben ook functionele eigenschappen.

Grind en split | bestrating | tuin design | tuincentrum BergambachtGrind en split | bestrating | tuin design | tuincentrum Bergambacht

 • Grind is een verzameling van kleine, afgeronde stukjes steen. Het wordt meestal gewonnen uit rivieren, meren of steengroeven. Grind heeft een natuurlijke uitstraling en is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals grijs, bruin, rood en wit. Dankzij de afgeronde vorm is grind comfortabel om op te lopen en biedt het goede waterdoorlatendheid.
   
 • Split daarentegen is gemaakt door grotere stukken gesteente machinaal te breken of te splijten. Hierdoor ontstaan scherpere randen en een meer hoekige vorm. Het resultaat is een meer gestructureerde en strakkere uitstraling. Split is verkrijgbaar in verschillende groottes en kleuren, waaronder geel, rood, grijs en zwart. Door de hoekige vorm sluiten splitstenen goed op elkaar aan, wat zorgt voor een stabiele en stevige ondergrond.

Het belangrijkste verschil tussen grind en split zit dus in de vorm en structuur van de stenen. Grind bestaat uit afgeronde stukjes, terwijl split scherpere randen heeft en meer hoekig is. Het is belangrijk om te bedenken welk uiterlijk en welke eigenschappen het beste passen bij uw tuinontwerp en uw functionele behoeften. Onze experts adviseren u graag bij het maken van de juiste keuze en het realiseren van uw droompad! 

Welke grind- of splitsoort past bij uw stijl?

Met ons uitgebreide assortiment aan kleuren en texturen is er voor ieder wat wils: 

Grind en split zijn beide steenachtige materialen die veel gebruikt worden in tuinen, opritten en terrassen. Ze voegen niet alleen esthetische waarde toe aan uw buitenruimte, maar hebben ook functionele eigenschappen.Grind en split zijn beide steenachtige materialen die veel gebruikt worden in tuinen, opritten en terrassen. Ze voegen niet alleen esthetische waarde toe aan uw buitenruimte, maar hebben ook functionele eigenschappen.

 

 • Bent u op zoek naar een strak en modern uiterlijk?
  Ga dan voor ons elegante grijze grind.
 • Liever een warme en natuurlijke uitstraling?
  Kies dan voor ons sfeervolle gele split.
 • Of wilt u juist een levendige en speelse tuin?
  Dan hebben wij ook verschillende kleurrijke opties in huis!

Grind en split: de stevige basis voor uw tuinavontuur!

Bij GroenRijk Bergambacht geloven we in de kracht van details. Daarom hebben we niet alleen grind en split, maar ook bijpassende tuinmaterialen zoals borders, stapstenen en grindmatten. Alle wegen leiden naar Rome, maar met ons grind en split leidt de weg regelrecht naar uw droomtuin. Kom langs en laat u inspireren! Breng ons een bezoek in ons tuincentrum Bergambacht en laat u verleiden door de wereld van grind en split. Samen met u creëren we een tuin die uw persoonlijkheid weerspiegelt en waar u jarenlang van kunt genieten. Met onze hulp dwaalt u niet van het padje af! 

KOM LANGS!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Assortiment