Graszoden

Het gras is niet altijd groener aan de overkant. Ook u kunt een fantastisch mooie grasmat leggen! Bij GroenRijk Bergambacht nabij Gouda vindt u graszoden van topkwaliteit tegen een scherpe prijs. We leveren verschillende soorten graszoden, zoals speelgazon en schaduwgazon. In ons tuincentrum geven we u graag advies over de juiste keuze voor de situatie in uw tuin. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor bemestingsadvies en overige vragen over het leggen van graszoden. Kom langs voor advies óf bestel de graszoden vast online middels het formulier onderaan deze pagina. 

Graszoden voor een speelgazon

Voor graszoden voor een speelgazon bent u bij GroenRijk Bergambacht aan het juiste adres. Onze graszoden zijn van het merk Queens Grass. Deze graszoden zijn gemaakt van een stevige grassoort. Dat maakt de graszoden zeer geschikt voor spelende kinderen en rondhuppelende huisdieren.

De prijzen:

  • € 5,10 per m2 
  • € 4,70 per m2 (vanaf 121 m2) 

Graszoden voor een schaduwgazon

Bij GroenRijk Bergambacht kunt u ook terecht voor schaduwgras. Schaduwgras is geschikt voor plekken in de tuin die in de schaduw liggen. Schaduwgras is zo ontwikkeld dat het gazon in de schaduw ook mooi en groen blijft. Ook de schaduw graszoden zijn van het merk Queens Grass en dus van zeer goede kwaliteit.

De prijs:

  • € 5,71 per m2

Graszoden bestellen bij GroenRijk Bergambacht, nabij Gouda

Het stappenplan om graszoden te leggen

Het leggen van graszoden is niet moeilijk. Wanneer u deze stappen volgt voor het leggen van graszoden, kunt u binnen enkele weken genieten van een mooi en groen gazon. Onze gazon experts leggen u graag uit hoe u graszoden moet leggen:

  • Allereerst is natuurlijk belangrijk dat u weet waar u het gazon wilt hebben. Heeft u de plek in de tuin gevonden? Prik dan wat paaltjes langs de oppervlakte in de grond en zorg dat er tussen de paaltjes een touwtje is gespannen.
  • Ga vervolgens aan de slag met de grond en spit deze ongeveer 10 centimeter diep en zorg dat stenen zijn verwijderd. Nu is het tijd om de grond even rust te geven. Het enige wat u kunt doen, is onkruid weg schoffelen wanneer u dit ziet.
  • Nu is het tijd om aan de slag te gaan met de graszoden. Zorg dat u met een hark de bovenlaag van de grond los harkt. Vervolgens moet u compost en potgrond met elkaar mengen om dit door de bovenlaag van de grond te mengen. De grond moet nu weer egaal gemaakt worden. Dit kunt u doen door de grond aan te stampen.
  • De graszoden kunnen nu echt gelegd worden. Maak de grond eerst goed nat en rol vervolgens de grasmatten zo dicht tegen elkaar aan.
  • Heeft u alle graszoden mooi gelegd? Stamp de zoden dan aan, zodat de grasmat goed in contact komt met de grond.
  • De eerstvolgende twee weken moet u de graszoden dagelijks sproeien, om zo het gras goed te laten groeien.
  • Na een week kunt u de graszoden voor het eerst maaien!

Lees hier meer over het gazononderhoud
 

Gazononderhoud Een gezond en groen gazon begint bij goed onderhoud. Met dit vierstappenplan creëert u een sterke en mooie grasmat.

Stap 1 Verticuteren: Verwijder oud gras, mos en ander organisch materiaal uit het gazon door te verticuteren. Hierdoor kunnen lucht, water en voedingsstoffen beter bij de wortels van het gras komen.

Stap 2 Zaaien: Zaai kale plekken in het gazon bij met graszaad. Kies voor een mengsel dat past bij de omstandigheden in uw tuin, bijvoorbeeld schaduwgraszaad of speelgraszaad.

Stap 3 Kalken: Kalk strooien helpt om de zuurgraad van de grond te neutraliseren en voorkomt zo mosgroei. Doe dit bij voorkeur in het voorjaar of najaar.

Stap 4 Bemesten: Bemest het gazon met een geschikte meststof om het gras te voorzien van de benodigde voedingsstoffen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld organische mest of kunstmest.

Door regelmatig deze vier stappen te volgen, zorgt u voor een gezond en groen gazon dat bestand is tegen droogte, vorst en andere weersomstandigheden.

 

Graszoden online bestellen, bezorgen of afhalen?

Wilt u graag graszoden bij GroenRijk Bergambacht bestellen? Dat kan! Het bestellen van de graszoden kan tot iedere woensdag 10.00 uur. Vervolgens kunt u de bestelde graszoden op vrijdag ná 13.30 uur tot en met zaterdagochtend ophalen. Wilt u de zoden laten bezorgen? Dat kan! Hier zijn wel extra kosten aan verbonden, welke afhankelijk zijn van de hoeveelheid graszoden en het adres van bezorging. Heeft u vragen? Dan kunt u ons altijd bellen op telefoonnummer 0182-353505 of stuur een mail naar info@bergambacht.groenrijk.nl.

Tip: Wanneer u de graszoden gaat leggen, moet u altijd rekening houden met ongeveer 5% snijverlies. Wilt u een stuk gras met veel rondingen? Dan moet u rekening houden met een snijverlies van 10%. Daar kunt u rekening mee houden bij het bestellen van de graszoden.

Wilt u graag graszoden bestellen? Vul onderstaand bestelformulier in en wij nemen contact met u op.

Graszoden bestellen

We slaan uw gegevens op conform onze privacy policy.

Velden met * zijn verplicht.