Altijd plek voor een hangpot vol perkplanten!

Altijd plek voor een hangpot vol perkplanten!

Aan de muur, de schutting, naast een deur of onder een pergola: er is altijd wel een plekje waar een hangpot met perkplantjes de boel kan opvrolijken. Met deze kleurrijke planten kun je het zo bont maken als je wilt. Er is keus genoeg!

‘Hang out’ voor perkplanten

Met perkgoed in een of meerdere hangpotten maak je snel je tuin of balkon gezellig. Ze zijn niet duur en bloeien tot in de herfst. Wil je ze een mooi hangplekje geven? Hou er dan rekening mee dat ze regelmatig water nodig hebben. Veel soorten zien graag het leven van de zonnige zijde, maar kunnen ook halfschaduw prima verdragen. Kies zelf welke plantjes je toevertrouwt aan je hangpot, of schaf een kant-en-klaar exemplaar, gevuld  met een mix van perkgoed, bij GroenRijk aan.

Laat maar hangen!

Wat is er mooier dan een hangpot gevuld met een waterval aan groen? Je kunt volop kiezen uit soorten waarvan sommige heel bekend zijn, zoals: hanggeranium (Pelargonium peltatum), vlijtig Liesje, bacopa (Sutera cordata), hangbegonia (Begonia Waterfall), hanglobelia (Lobelia erinus pendula), fuchsia en hangpetunia (Petunia Surfinia). De vele soorten hangpotten, waar deze perkplanten prima in passen, voegen hun eigen karakter toe. Klassiek zijn hanging baskets: halve bollen van bijvoorbeeld kokos of riet in een metalen frame. Maar er bestaan ook plastic, volledig metalen en zelfs stenen hangpotten.

Combineer met kleur

Voor een mooi resultaat kun je hangplanten combineren met wat meer omhoog groeiende planten zoals Verbena, Salvia, leeuwenbekje, anjer, afrikaantje, Spaanse margriet, of strobloem. Met al die kleuren bij elkaar kun je het nooit te bont maken. Wil je toch iets meer rust in de mix brengen? Ga dan voor een kleurencombinatie met gele en witte bloemen in combinatie met mooie bladplanten. Je hangpot krijgt een elegante uitstraling als je kiest voor een eenheid in kleuren, bijvoorbeeld als je alleen blauwe en paarse planten neemt.

Tips voor lang perkplanten-plezier:

  • Zorg dat de pot stevig hangt.
  • Gebruik potgrond voor potten en bakken.
  • Vul de pot met aarde tot 2 cm onder de rand.
  • Dompel de potjes even in een emmer water voor ze in de hangpot gaan.
  • Geef op warme dagen dagelijks water.
  • Voeg wekelijks GroenRijk vloeibare plantenvoeding toe of gebruik voedingskegels.
  • Verwijder droge bladeren en uitgebloeide bloemen

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Chic of gezellig? De Franse geranium is het allebei!

De charmante Pelargonium grandiflorum of Franse Geranium heeft grote, groene, geurige bladeren en sierlijke, trompetvormige bloemen in stijlvolle kleuren. Zet haar binnen, of vorstvrij buiten en de Franse Geranium geeft de hele zomer kleur en een gezellige sfeer aan je huiskamer, terras of balkon. Onweerstaanbaar!

 

Kleur én geur

De Franse Geranium kleurt én geurt je tegemoet. De verschillende soorten hebben bloemen die u...

Lees meer...
Gazania Splendens Jupiter: gouden middagzonnetje

De Gazania Splendens Jupiter verrast je keer op keer met haar stralende bloemen in oranje tinten. Ze is ijzersterk, bloeit maandenlang, kan goed tegen droogte en is daardoor een ideale perkplant voor in potten, bakken of de volle grond. Je zult er maanden plezier aan beleven!

 

Perkplant om mee te pronken

De Gaziana Splendens Jupiter heeft iets weg van een margriet maar dan laagblijvend, kleurig en met bijzondere tekening...

Lees meer...
Campanula Addenda Ambella Purple: paarse magneet

Met haar stijlvolle klokjes vormt de compacte Campanula Addenda Ambella Purple een prachtig paars plaatje. Twee keer per jaar trakteert de bolvormige plant je op een bloemenfontein en geeft je tuin, balkon of huiskamer klasse.

 

De aandacht van Addenda

De Campanula of klokjesbloem is een bergplantje dat hele bloemenvelden kan vormen en in het wild vooral voorkomt in Oost-Europa. Ze bloeit twee keer per jaar. Kwekers...

Lees meer...