Glas

Bij GroenRijk Bergambacht vindt u vele soorten potterie, waaronder glaswerk. Met een glazen bak, vaas of pot geeft u uw plant of (zijden) boeket een tijdloze uitstraling. Glas raakt immers nooit uit de mode. Bij glas denkt u waarschijnlijk al gauw aan een vaas, maar ook planten die weinig grond nodig hebben staan prachtig in een glazen pot. Door het glas kunt u de ontwikkeling van de wortels op de voet volgen, wat een bijzondere toevoeging geeft. Planten met spectaculaire wortels die gezien mogen worden, zijn onder andere:

  • Asparagus
  • Orchidee
  • luchtzuiverende Chlorophytum 

Glaswerk van GroenRijk Bergambacht

Daarnaast komen donkergroene bladeren of prachtige bloeiers misschien nog wel beter tot uiting in een transparante bak of vaas. Dit komt onder andere door de no nonsense en minimalistische uitstraling van glas. Zet een tak of blad in een glazen vaas of pot en u heeft direct een haast kunstig ritueel gecreëerd. Denk eens aan een tak van de Magnolia of de Monstera Deliciosa. Op onze potterie afdeling vindt u verschillende vazen, bloempotten en plantenbakken waarin uw kamerplanten prachtig tot hun recht komen. Met een glazen vaas of pot geeft u uw inrichting in een handomdraai een romantische, strakke en pure uitstraling.

Glaswerk kopen | GroenRijk Bergambacht

Trendy, maar tijdloos

Met glas kunt u alle kanten op vanwege de grote variëteit. Zo wordt de kleur van glas vaak aangepast op de kleurtrend van het moment en kan glas een in het ook springend reliëf hebben. Zoals gezegd is glas tijdloos en past het daarnaast in elke interieurstijl. Toch zijn er dus ook trends te ontdekken: een trend die we tegenwoordig veel zien is de terrarium trend. Waar een terrarium vroeger vooral met reptielen werd geassocieerd, staat er nu bij menig plantenliefhebber zo'n glazen tuintje op de kast. Zo'n terrarium is onderhoudsarm en heel decoratief. En heeft u ooit een plant gestekt? Dan bent u eigenlijk al bekend met de hydrocultuur trend. Het idee van hydroponie is namelijk dat een plantje in water wortelt. Onder andere een groot aantal bloembollen, kruiden en de Pilea zijn uitermate geschikt om in water te laten wortelen. Door hier een glazen potje voor te gebruiken, volgt u de ontwikkeling op de voet.

Woonaccessoires van glas

Naast vazen en bloempotten zijn er bij ons ook prachtige glazen kandelaars en windlichten verkrijgbaar. Een glazen windlicht brengt de warmte van het licht van een kaars nog meer naar voren. Helder glas heeft een luxe uitstraling, terwijl gerecyceld of gekleurd glaswerk juist een wat stoerdere look heeft. Ontdek de woonaccessoires bij GroenRijk Bergambacht, nabij Gouda.

Tot ziens bij GroenRijk Bergambacht!

U bent van harte welkom bij GroenRijk Bergambacht om het volledige assortiment aan potterie te bekijken. Tevens kunt u meteen zien welke planten passen bij de potten, manden of plantenbakken die u kiest! Wij kunnen u uiteraard ook helpen bij uw vragen indien u meer informatie wenst. Het is ook mogelijk om contact met ons op te nemen, dan helpen wij u graag verder! Naast potterie en kamerplanten vindt u bij ons ook tuinplanten, tuinverlichting, woondecoratie en gereedschap. Kortom: voor al uw tuinbenodigdheden bent u bij GroenRijk Bergambacht aan het juiste adres! 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Bloempotten