Keramiek

U kent vast het gezegde 'op ieder potje past een deksel'. Ook voor planten gaat dit op: bij elke plant hoort namelijk een pot! Een kamerplant of tuinplant voelt zich namelijk pas echt thuis in een bijpassende plantenbak of bloempot. U wilt uw plant toch ook op z'n allermooist laten shinen? Potten en bakken zijn er in allerlei soorten. Zo is een kunststof bak uiterst populair en gebruiksvriendelijk, zijn manden helemaal hot én is keramiek bezig aan een heuse comeback. Waar een stenen pot of bak vroeger vaak als oubollig en onpraktisch werd bestempeld, wordt het nu juist als een luxe toevoeging aan huis & tuin gezien. Het is niet voor niks dat de cursussen om zelf met keramiek en klei om te leren gaan hartstikke populair zijn. Uw plant komt nóg meer tot zijn recht in een keramieken pot. Wilt u een pot of bak van keramiek aanschaffen? Dan bent u bij GroenRijk Bergambacht op de juiste plek! 

Wat is keramiek precies?

Laten we beginnen bij het begin: wat is keramiek nu eigenlijk? Daar is namelijk nogal wat verwarring over. Is het hetzelfde als porselein en hoe verhoudt het zich tot aardewerk? Keramiek is niet één materiaal, maar een verzamelnaam voor alle producten die van gebakken klei zijn gemaakt. Aardewerk, steengoed en porselein vallen dus allemaal onder het kopje keramiek. Maar wat is dan het verschil? Dat zit 'm in de kleur en soort klei dat wordt gebruikt. Ook speelt de mate van verhitting een belangrijke rol. Het zal geen verrassing zijn dat voor aardewerk veelal rode klei en voor porselein witte klei wordt gebruikt. Keramiek is er dan ook in vele soorten en maten: van kunst tot servies, van wasbakken tot tegels. Keramische potterie wordt in veel gevallen van een laag glazuur voorzien, maar in het geval van terracotta juist weer niet. Op het moment is reactieve glazuur een trend die je veel terugziet in de hedendaagse interieur. Het verloop in het glazuur geeft het een speelse uitstraling. 

Keramiek potterie kopen | GroenRijk Bergambacht

Voordelen van keramiek

Keramiek geeft uw huis en tuin extra stijl en klasse mee. Keramiek oogt namelijk enorm stijlvol, maar geeft vaak ook meteen wat body aan uw in- of exterieur. Omdat wij potten in allerlei soorten en maten hebben, kunt u zelf bepalen welke kamer- of tuinplant u in welke keramische pot wilt laten stralen. Groot, klein, natuurlijk of bijzonder? Kiest u voor één grote eyecatcher of een klein groepje subtiele potten? Ook kunt u kiezen voor een aantal kleurrijke plantenbakken. Keramiek kan op deze manier zorgen voor een vakantiegevoel. Denk eens aan die in het oog springende Spaanse of Portugese potten. Dat kunt u in een handomdraai thuis nabootsen. Keramiek heeft naast deze esthetische punten ook een groot aantal andere voordelen:

  • duurzaam
  • weer- en vorstbestendig 
  • stevig
  • isolerend

Keramiek voor binnen en buiten

Bij GroenRijk Bergambacht vindt u keramische potten voor zowel binnen als buiten. Buitenkeramiek is vaak grover dan potterie voor binnen. Een gat in de bodem is meestal een teken dat het om buitenpotterie gaat. Terracotta is geschikt voor zowel binnen als buiten. Het fijne aan dit materiaal is de subtiele kleur die een prachtige combinatie is met groen. Ook heeft het een natuurlijke en no-nonsense uitstraling. Wel kunt u poreuzere potten, zoals ook terracotta, beter in de winter naar binnen halen, zodat deze niet kapot vriezen. Daarnaast is de kleur terra op dit moment helemaal trendy. Voor alle potten geldt: op z'n kop opbergen zodat er geen water in kan blijven staan. 

Kom voor plantenbakken en bloempotten naar GroenRijk Bergambacht

Heeft u vragen over onze plantenbakken en bloempotten? Kom gezellig langs in ons tuincentrum nabij Krimpen aan den IJssel en Gouda en vraag advies aan één van onze medewerkers of neem contact met ons op. Vergeet uiteraard niet om, naast een plant en pot, ook potgrond en hydrokorrels mee te nemen. Zo heeft u alles in huis om uw plant een prachtig thuis te geven! Naast potterie en kamerplanten vindt u bij ons ook tuinplanten, tuinverlichting, woondecoratie en gereedschap. Kortom: voor al uw tuinbenodigdheden bent u bij GroenRijk Bergambacht aan het juiste adres! 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Bloempotten