Meststoffen en bestrijdingsmiddelen

Heeft u een mooie tuin? Om ervoor te zorgen dat planten goed blijven groeien en bloeien hebben zij meststoffen of bestrijdingsmiddelen nodig. Bij GroenRijk Bergambacht bent u hiervoor op het juiste adres!

Diverse soorten meststoffen: kunstmest en organisch mest

Kamerplanten of tuinplanten hebben voeding nodig. Het zijn eigenlijk net mensen: ze hebben water en voeding nodig. Wanneer planten geen water krijgen en niet zo af en toe worden verwend met plantenvoeding, zullen ze vatbaarder worden voor ziektes en vervelende plagen. Daarom is het belangrijk om de grond van de plant te bemesten. Het bemesten van uw tuin kunt u het best in het voorjaar doen. Waarom? De planten zijn zich dan aan het ontwikkelen. Bij dat ontwikkelen kunnen ze wel een opkikker gebruiken. Er zijn verschillende soorten meststoffen te koop bij GroenRijk Bergambacht. Wat is het verschil tussen deze meststoffen?

  • Kunstmest - Het woord zegt het eigenlijk al: kunstmest bestaat uit kunstmatige stoffen met voeding. In tegenstelling tot organisch mest wordt kunstmest vrijwel meteen opgenomen in de grond en door de planten. Dat betekent dat u snel resultaat zult zien! Een ander voordeel is dat kunstmest langer werkt dan organisch mest. Heeft u kunstmest gekocht? Dan raden wij u aan om altijd even de verpakking goed te lezen hoe u het product moet gebruiken. Wanneer u bijvoorbeeld teveel kunstmest toedient, kunnen de wortels beschadigen. Dat willen we natuurlijk niet! 
  • Organisch mest - Naast kunstmest is er ook organisch mest. Deze soort heeft helemaal niets met kunstmatige stoffen te maken en bestaat uit alleen maar natuurlijke grondstoffen. Kunstmest wordt meteen opgenomen door de grond en de planten, maar organisch mest niet. Dit heeft wat meer tijd nodig, omdat organisch mest eerst wordt afgebroken tot mineralen. Daarna nemen de planten de vrijgekomen stoffen langzaam op. Het duurt dus even voordat organisch mest wordt opgenomen, maar uiteindelijk zullen de planten beter gaan bloeien en groeien.

Voor meststoffen en bestrijdingsmiddelen bent u bij GroenRijk Bergambacht op het juiste adres

Voor ieder probleem zijn er bestrijdingsmiddelen

Ook om uw planten te beschermen tegen vervelende schimmels, insecten en onkruid vindt u bij GroenRijk in Bergambacht diverse producten. Wanneer uw planten niet goed meer groeien of bloeien door vervelende plagen, bent u bij ons op het juiste adres voor het geschikte product. Zo hebben gewasbescherming producten tegen de volgende problemen:

Tegenwoordig hoeven bestrijdingsmiddelen niet schadelijk te zijn om toch het probleem te kunnen oplossen. Wij snappen het wanneer u wat meer informatie wilt over onze producten. Vraag het gerust aan één van onze medewerkers of bel even naar telefoonnummer: 015-2126359.

Meststoffen en bestrijdingsmiddelen koopt u bij GroenRijk Bergambacht

Bent u dus op zoek naar meststoffen om uw planten voeding te geven of bestrijdingsmiddelen om vervelende plagen op te lossen? Kom dan gerust langs bij GroenRijk Bergambacht. In ons tuincentrum staan de medewerkers voor u klaar. Zij kunnen u alles vertellen over over de diverse meststoffen en bestrijdingsmiddelen en geven u graag tips en advies. Plan hier onder uw route naar ons tuincentrum, bekijk de openingstijden en dan zien we u hopelijk snel een keer. Graag tot ziens in Bergambacht!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Assortiment