Meststoffen

Heeft u een mooie tuin vol met prachtig groen? Dan wilt u er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Vervelende tuinvijanden bent u daarnaast liever kwijt dan rijk. Ook voor uw kamerplant geldt dat u er altijd alles aan wilt doen om het beste uit uw beplanting te halen. Om ervoor te zorgen dat planten goed blijven groeien en bloeien hebben zij meststoffen nodig. Bij GroenRijk Bergambacht bent u hiervoor op het juiste adres! Wij hebben immers alles in huis om uw beplanting (weer) in topconditie te brengen.

Het beste onderhoud: plantvoeding

Heeft u uzelf in huis en tuin omringd door groen? Wat een goed idee! Door veel groen te planten draagt u immers bij aan een gezondere biodiversiteit en aan een duurzame toekomst. Daarnaast zijn planten gewoonweg erg leuk om naar te kijken. Om zo lang mogelijk van alles dat groeit en bloeit te genieten, is het zaak uw beplanting de juiste verzorging te geven. Kamerplanten of tuinplanten zijn eigenlijk net mensen: ze hebben water en voeding nodig. Wanneer planten geen water krijgen of niet af en toe worden verwend met plantenvoeding, zullen ze vatbaarder zijn voor ziektes en vervelende plagen. Daarom is het belangrijk om de grond van de plant te bemesten.

Kom langs!

 

Wanneer en hoe moet ik mijn planten bemesten?

Het bemesten van uw tuin kunt u het best in het voorjaar doen. Waarom? De planten zijn zich dan aan het ontwikkelen en bij dat ontwikkelen kunnen ze wel een opkikker gebruiken. Na een rustperiode in de winter beginnen alle planten in het voorjaar weer te ontkiemen - en ze groeien vaak behoorlijk snel. Het is dan ook niet verwonderlijk dat uw planten en struiken tijdens deze groeispurt wel wat voedingsstoffen kunnen gebruiken. Meestal is dit rond maart of begin april, afhankelijk van het weer. Het is gemakkelijk om de mest in deze tijd rond de planten te verspreiden, aangezien de meeste planten hun bladeren nog niet hebben. Herhaal deze bemesting nog een keer in de zomer. Hark de mest(korrels) door de bovenste laag van de grond en geef de planten vervolgens goed water.

Diverse soorten meststoffen: kunstmest en organisch mest

Er zijn verschillende soorten meststoffen te koop bij GroenRijk Bergambacht. De twee meest bekende soorten mest zijn kunstmest of organische mest. Wat is het verschil tussen deze meststoffen?

  • Kunstmest: Het woord zegt het eigenlijk al: kunstmest bestaat uit kunstmatige stoffen met voeding. In tegenstelling tot organisch mest wordt kunstmest vrijwel meteen opgenomen in de grond en door de planten. Dat betekent dat u snel resultaat zult zien! Een ander voordeel is dat kunstmest langer werkt dan organisch mest. Heeft u kunstmest gekocht? Dan raden wij u aan om altijd even de verpakking goed te lezen hoe u het product moet gebruiken. Wanneer u bijvoorbeeld teveel kunstmest toedient, kunnen de wortels beschadigen. Dat willen we natuurlijk niet! 
  • Organische mest: Naast kunstmest is er ook organisch mest. Deze soort heeft helemaal niets met kunstmatige stoffen te maken en bestaat uit alleen maar natuurlijke grondstoffen. Goed voor het milieu dus! Kunstmest wordt meteen opgenomen door de grond en de planten, maar organisch mest niet. Dit heeft wat meer tijd nodig, omdat organisch mest eerst wordt afgebroken tot mineralen. Daarna nemen de planten de vrijgekomen stoffen langzaam op. Het duurt dus even voordat organisch mest wordt opgenomen, maar uiteindelijk zullen de planten beter gaan bloeien en groeien.

Wij verkopen onder andere de meststoffen van topmerken als Pokon, DCM en ECOstyle. Kom langs in de winkel om ons volledige assortiment te bekijken.

Meststoffen koopt u bij GroenRijk Bergambacht

Bent u op zoek naar meststoffen om uw planten de juiste voeding te geven? Kom dan gerust langs bij GroenRijk Bergambacht. In ons tuincentrum staan de medewerkers zes dagen per week voor u klaar. Zij vertellen u alles over over de diverse meststoffen en geven u graag tips en advies. Plan hier onder uw route naar ons tuincentrum, bekijk de openingstijden en dan zien we u hopelijk snel. Graag tot ziens in Bergambacht!

Potgrond

 

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Grond- en meststoffen