Bloembollen en zaden

Woont u in de buurt van Gouda en bent u op zoek naar kleurrijke bloembollen en zaden? Kom dan bij GroenRijk Bergambacht eens een kijkje nemen! Bij ons bent u op het goede adres voor bloembollen, zowel voorjaarsbollen als zomerbollen, en verschillende soorten zaden voor in de tuin of moestuin.

Vier het voorjaar met voorjaarsplanten

Er zijn verschillende soorten bloembollen. Zo hebben we aan het begin van het voorjaar altijd een mooie verzameling bloembollen op pot. Opgemaakte schalen met onder andere narcissen of hyacinten fleuren uw huis en tuin aan het begin van de lente helemaal op. De 'losse' bollen die we verkopen zijn grofweg onder te verdelen in voorjaarsbollen en zomerbollen. De namen zeggen het eigenlijk al; voorjaarsbollen komen uit in het voorjaar en zomerbollen gaan bloeien in de zomer. De voorjaarsbollen moeten dan ook in oktober/november geplant worden wil u in het voorjaar van hun bloemenpracht willen genieten. Voorjaarsbollen moeten in ieder geval geplant zijn vóór de eerste vorst. De kou van de vorst hebben voorjaarsbollen nodig om uiteindelijk te gaan bloeien. Enkele voorbeelden van voorjaarsbollen zijn:

Bloembollen | Groenrijk Bergambacht

Zomerbollen kopen

Zomerbollen zijn zeer geschikt om in de volle grond of in een pot te kweken. Ze moeten in april/mei geplant worden, in ieder geval ná de vorstperiode. Zet ze op een plek met volle zon - zes uur of meer - in goed doorlatende grond. Bollen kunnen rotten als ze op een te natte plek worden geplant, dus denk goed na over drainage. Gebruik in bloempotten een goede potmix om de drainage te bevorderen. Bollen hebben vocht nodig om die grote bloemen te laten groeien, dus zorg ervoor dat ze voldoende water krijgen als het warm of droog weer is. Bollen zien er prachtig uit wanneer ze in groepen worden geplant. Hun kleur en dramatische vorm komt dan echt tot uiting. Als u er veel bij elkaar hebt staan, valt de geur ook meer op. Zomerbollen kunnen overigens droog bewaard worden voor het volgende seizoen. Enkele voorbeelden van zomerbollen zijn:

In ons tuincentrum verkopen wij alle benodigdheden om de bollen gemakkelijk te planten, zoals een bollenplanter, een gieter of een schepje. Zo haalt u bij GroenRijk Bergambacht binnen no time geur, fleur en kleur naar uw tuin!

Bloembollen en zaden kopen nabij Gouda | GroenRijk Bergambacht

Diverse soorten zaden: siertuin, groenten en kruiden

Bij GroenRijk Bergambacht verkopen wij ook zaden. Denk dan bijvoorbeeld aan zaden voor in de siertuin, zoals perkplanten en snijbloemen. Zo kunt u een prachtige pluktuin beginnen. Bij ons kunt u ook terecht voor zaden voor in de groentetuin en kruidentuin. Met deze zaden kunt u uw eigen moestuin of kruidentuin creëren. Moestuinieren is anno nu immers niet meer weg te denken! Daarnaast hebben wij ook verschillende soorten graszaad en bloemmengsels, zoals klaprozen en margrieten. Het zelf zaaien van verschillende soorten zaden is hartstikke leuk. We geven u graag een aantal voordelen van het zelf kweken van groenten, fruit en kruiden:

  • Het is goed voor de gezondheid; u bent lekker bezig in de frisse lucht.
  • U kunt uw gerechten naar een lekkerder level tillen. Verser dan uit eigen tuin wordt uw groente niet!
  • Het is beter voor het milieu, aangezien het u een ritje naar de supermarkt scheelt. Ook worden er minder plastic verpakkingen, pesticiden en chemicaliën gebruikt.
  • Het is leerzaam voor kinderen. Ook zullen ze sneller geneigd zijn iets te eten wat uit ze zelf hebben gekweekt.

Bij ons vindt u alle handige benodigdheden om uw moestuin te onderhouden. Denk dan bijvoorbeeld aan een plantenschepje, tuinhandschoenen, kweekpotjes of kweekbakken. Heeft u misschien vragen over het zaaien? Stel ze gerust aan één van onze medewerkers. Zij weten alles over het zaaien en kunnen u tips en advies geven.

Bloembollen en zaden kopen? Kom naar ons tuincentrum nabij Gouda

Bent u benieuwd geworden naar ons assortiment met bloembollen en zaden? U bent bij GroenRijk Bergambacht dan ook van harte welkom. Heeft u vragen over de bloembollen of zaden? Onze medewerkers helpen u graag. Zij kunnen u advies en tips geven over het planten van de bollen en het zaaien. Vanaf januari vindt u in ons tuincentrum al bloembollen op pot. Deze zijn natuurlijk heel kleurrijk en sfeervol voor in huis. Bekijk de openingstijden van ons tuincentrum, plan hieronder uw route en dan zien we u hopelijk snel! 

Lees meer over tuinplanten

Bloembollen en zaden kopen nabij Gouda | GroenRijk Bergambacht