Tuinplanten

Op zoek naar tuinplanten in de omgeving van Bergambacht? Dan bent u bij GroenRijk Bergambacht aan het juiste adres! Wij hebben namelijk een ruim assortiment met prachtige tuinplanten in ons tuincentrum. Voor ieder seizoen zijn er vaste planten bij ons tuincentrum nabij Krimpen aan den IJssel en Gouda te vinden. 

Hoe zijn tuinplanten onderverdeeld?

Wij proberen het voor u als consument zo gemakkelijk mogelijk te maken door ook de vaste planten onder te verdelen in verschillende segmenten. Zo zijn er bijvoorbeeld:

  • Schaduwplanten
  • Water- en moerasplanten
  • Planten die graag in de volle zon staan

Op het plantetiket staat vaak de hoogte aangegeven, hoewel dat ook afhangt van de grondsoort waarin de plant geplant wordt en de plek die de plant in de tuin krijgt. Vaste planten zijn planten die jaar na jaar groeien en bloeien. Eénjarige planten zijn planten die eigenlijk hun hele levenscyclus in één jaar doorlopen. De zaden zullen ontkiemen, de plant zal groeien en bloeien en sterft in de winter door de vrieskou weer af. 

Tuinplanten kopen bij GroenRijk Bergambacht nabij Gouda

Tip: combineer vaste planten met éénjarige planten

Het is zeker niet zo dat u maar één soort tuinplanten aan kunt schaffen. Juist het combineren van verschillende soorten tuinplanten maakt uw tuin, balkon of dakterras tot een mooi geheel. Een goede combinatie bestaat uit planten met verschillende vormen van bloeiwijze en blad. Zo zijn éénjarige perkplanten goed te combineren met vaste planten. Kuipplanten, zoals Tibouchina, Hibiscus, Fuchsia, Abutilon en Lantana zijn niet winterhard en moeten in het najaar naar binnen. Een vorstvrije ruimte is dan vaak al voldoende. Maar ook bloembollen in combinatie met heesters en rijke bloeiers maken van uw tuin een natuurrijke en bloeiende plek. Zijn uw tuinplanten dan nog wel te zien als één geheel? Ja zeker, door een aantal soorten, combinaties en kleuren te kiezen en terug te laten komen op meerdere plekken in de tuin ontstaat er een geheel.

Tuinplanten kopen | GroenRijk Bergambacht

Wat is het verschil tussen zomerbloeiers en winterbloeiers?

Voor zowel de zomer als de winter zijn er tuinplanten die bloeien. Ook wel de zogeheten zomerbloeiers en winterbloeiers. De winterbloeiers kunnen vaak in de zomer blijven staan en een aantal zomerbloeiers moeten in het najaar naar binnen. Een vorstvrije ruimte is dan vaak al voldoende. Kom vooral langs in ons tuincentrum Groenrijk Bergambacht nabij Ouderkerk aan den IJssel en Gouda voor advies over welke tuinplanten u in welk seizoen het beste kunt planten. 

Wat is de gemiddelde bloeitijd van vaste planten?

De gemiddelde bloeitijd van een vaste plant verschilt en kan uiteenlopen van drie weken tot drie maanden. Meestal zijn ze op hun hoogtepunt in de zomer maanden. Er zijn echter ook vaste planten die op andere momenten bloeien. De gewone plantenborders in de tuinen zijn altijd het mooist van juni tot augustus. Daarna wordt het vaak een stuk minder aantrekkelijk in de border. U kunt dan kiezen voor vaste planten die een betere spreiding van de bloeitijden hebben, zodat u altijd bloei in de tuin hebt. Zo kunt u extra lang genieten van uw eigen tuin!

Tuinplanten kopen | GroenRijk Bergambacht

Tuinplanten kopen? Kom naar GroenRijk Bergambacht

Komt u er niet helemaal uit en heeft u advies nodig over de tuinplanten? Kom langs in ons tuincentrum Groenrijk Bergambacht nabij Krimpen aan den IJssel en Gouda en vraag advies aan één van onze medewerkers. Natuurlijk kunt u ook contact opnemen door te bellen naar: 0182-353505 of stuur een e-mail naar: [email protected].
 

Lees meer over bloembollen en zaden


 

 

Tuinplanten kopen | GroenRijk Bergambacht