Voorjaarsplanten

De zon begint steeds langer te schijnen en de vogels fluiten harder en harder. De krokusjes steken hun koppie boven de grond en de eerste narcissen laten zich zien: het is voorjaar! Geen wonder dat we met z'n allen een stukje vrolijker door het leven huppelen. Wanneer de eerste zonnestralen ons gezicht bereiken, begint het voor velen direct te kriebelen. De groene vingers gaan jeuken en we willen steeds meer naar buiten. Het is daarom wel zo leuk om de tuin na de herfstige buien en vervelende vrieskou weer nieuw leven in te blazen. Dat kan met de nodige voorjaarsbloeiers! Ruim dan ook de tuin op en bekijk waar u een aantal lenteplanten in de grond wilt zetten. Ook kunnen een aantal gevulde bloempotten de tuin, het terras of balkon direct naar vrolijker niveau tillen. Probeer het zelf! Kom langs bij GroenRijk Bergambacht en ontdek ons fleurige assortiment voorjaarsplanten.

Populaire voorjaarsbloeiers

Voorjaarsbloeiers zijn er in verscheidene soorten en maten, van heesters tot vaste planten en van eenjarigen tot bloembollen. Vanaf januari kunt u bijvoorbeeld al bloemen verwachten van de winterjasmijn en de sneeuwbal. Er valt dus genoeg te kiezen als het aankomt op het opfleuren van uw buitenruimte! Wanneer we februari gedag hebben gezegd, staat ons tuincentrum nabij Gouda vol met sprankelende tuinplanten in allerlei kleuren. Bent u bang dat u door het bos uw favoriete bloeier niet ziet? Wij zetten drie populaire voorjaarsplanten voor u op een rij:

 • Violen: deze winterharde bloeiers zijn supersterk, echte sfeermakers en perfect voor mensen met een klein budget. Omdat ze in zoveel verschillende kleuren te krijgen zijn, zit er voor elke tuin wel wat bij. U kunt viooltjes het beste in de zon of halfschaduw plaatsen. Houd de grond goed vochtig.
   
 • Primula’s: deze kleurrijke plantjes zijn geliefd om hun lange en kleurrijke bloei. Ze zijn er in vele soorten, maar de meest bekende is de Primula vulgaris, een stengelloze sleutelbloem die van maart tot mei lichtgeel bloeit. Plant primula's op een vochtige plek, die in de winter echter niet té nat is. Zet ze in de (half)schaduw, bijvoorbeeld onder bladverliezende struiken.
   
 • Madeliefjes: wie wordt er niet blij van de Bellis perennis? De vrolijke rode of roze kleur fleurt elk terras op. U geniet van het vroege voorjaar tot het late najaar van deze plant – of misschien zelfs nog wel wat langer… Het Madeliefje staat het liefst in een voedselrijke bodem en doet het goed in de zon of halfschaduw. Let er wel op dat de bodem voldoende vochtig blijft.

Voorjaarsbloeiers | GroenRijk Bergambacht

Voorjaarsbloeiers op pot

Dan zijn er natuurlijk nog de voorjaarsbloeiers op pot! Ze kunnen prima tegen een stootje, zoals een eventuele late nachtvorst. Ze slaan daarmee de ideale brug tussen de fragiele start van de lente en IJsheiligen in mei. We zetten weer een aantal toppers op een rij:

 • Narcissen: als er één plant is die op en top lente uitstraalt, is het de narcis wel. Ze zijn erg winterhard en dus haast niet kapot te krijgen. Hoe fijn! Over zijn standplaats doet ‘ie helemaal niet moeilijk. Narcissen tolereren veel schaduw, waardoor ze ook prima onder struiken of bomen neer te zetten zijn.
   
 • Hyacinten: de bijzondere bloemen maken de hyacint tot een ware eyecatcher. Ze ruiken goed, komen makkelijk in bloei en zijn perfect om te verdelen over meerdere bloempotten. Zet ze bij voorkeur in de volle zon, al kunnen ze een beetje schaduw verdragen. Teveel nattigheid na een regenbui hebben ze liever niet.
   
 • Krokussen: wat een bijzondere bloemen! Als het licht wordt, gaan de bloemen open, maar wanneer de avond valt, sluiten de bloemen zich. Maak een mooi bloembed door een groot aantal krokussen te planten. Ook insecten zijn dol op de krokus. Zet ze in de volle zon tot halfschaduw.

Voorjaarsplanten kopen

Wanneer u deze en andere voorjaarsplanten op de juiste manier verzorgt, kunt u er een behoorlijk lange tijd van genieten. Wanneer het voorjaar aan de droge kant is, mag u de planten één tot tweemaal per week wat (regen)water geven. Zitten uw planten in potten? Let er dan goed op dat de potten gaten hebben, zodat het overtollige water gemakkelijk weg kan stromen. Kom langs bij GroenRijk Bergambacht en ontdek ons vrolijke assortiment voorjaarsplanten.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten

GroenRijk Bergambacht GroenRijk Bergambacht Vandaag zijn wij helaas gesloten0182-353505Alle openingstijden