Bloeiende kamerplanten

Naast de welbekende groene kamerplant, hebben wij bij GroenRijk Bergambacht ook een afdeling met bloeiende kamerplanten. Een bloeiende kamerplant in de woonkamer brengt meteen wat meer kleur in huis. Daarnaast zijn er zelfs bloeiende kamerplanten die heerlijk ruiken. Lees snel verder om meer te weten te komen over de bloeiende planten.

Top 5 bloeiende kamerplanten

Bij GroenRijk Bergambacht hebben wij heel veel verschillende soorten bloeiende kamerplanten. Wij hebben een top 5 voor u gemaakt met mooie, bloeiende kamerplanten:

  • Potroos - Deze bloeiende plant heeft een romantische uitstraling. Dat komt door de kleuren, groottes en maten waarin deze plant te verkrijgen is. De Potroos is in verschillende kleuren te verkrijgen: rood, oranje, wit, roze, geel enzovoort. 
  • Kerstcactus - Dit is een hele bijzondere bloeier. Waarom? Het is een vetplant met platte bladeren met stekeltjes en bloeit in de winter. De bloemen aan de kerstcactus kunnen paars, rood, wit, roze of oranje zijn. Een hele kleurrijke kamerplant dus! Heeft u een kerstcactus? Dan is het belangrijk dat deze om de drie jaar wordt verpot om zo de groei te bevorderen.
  • Amaryllis - Wat bijzonder is aan de Amaryllis, is dat deze groeit uit een bol. De Amaryllis is dan ook familie van de narcis en past prima in onze huiskamers. De Amaryllis kan wel 10 tot 60 centimeter lang worden en heeft vaak grote, gekleurde bloemen.
  • Cyclaam - Wist u dat de cyclaam zorgt voor een betere luchtvochtigheid? Wanneer de verwarming in de winter aangaat, betekent dat de luchtvochtigheid in huis daalt. De Cyclaam zorgt er dan voor dat de luchtvochtigheid wordt verbeterd. Hoe droger de lucht in huis, hoe meer dat de Cyclaam vocht afgeeft. Daardoor stijgt de luchtvochtigheid in uw huis weer. Handig toch?
  • Orchideeën - Een bekende bloeiende kamerplant is natuurlijk de Orchidee. Orchideeën staan bekend om de speciale vormen en prachtige bloemen. Orchideeën zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar en hebben goede verzorging nodig. Is de lucht in uw huis erg droog? Dan kunt u het best de knoppen van de orchidee dagelijks voorzichtig natspuiten met een plantenspuit.

Prachtige bloeiende kamerplanten bij GroenRijk Bergambacht

Verzorging bloeiende kamerplanten

Wij willen natuurlijk dat u zo lang mogelijk van uw bloeiende kamerplant kunt genieten. Het zou zonde zijn als de bloeiende plant het niet zou overleven. Onze experts op het gebied van bloeiende kamerplanten hebben wat verzorgingstips voor u op een rijtje gezet:

  • Verwijder heel voorzichtig uitgebloeide bloemen.
  • Een bloeiende plant die vol in het licht staat, heeft dagelijks wel water nodig.
  • Wij raden u aan om regelmatig plantenvoeding of mest aan de bloeiende kamerplant te geven.
  • Bij sommige bloeiende kamerplanten is het verstandig om een schoteltje onder de pot te zetten en daar water op te gieten.

Wat belangrijk is om te weten is dat iedere bloeiende kamerplant zijn eigen verzorging nodig heeft. De medewerkers van ons tuincentrum in Bergambacht kunnen u alles vertellen over de juiste verzorging. In ons tuincentrum kunt u ook een ruim assortiment met bloempotten vinden. Onze medewerkers kunnen u ook adviseren welke pot het best bij welke bloeiende kamerplant past.

Bloeiende kamerplanten kopen bij GroenRijk Bergambacht, nabij Gouda

Bloeiende kamerplanten kopen in de buurt van Gouda

U bent bij GroenRijk Bergambacht welkom om inspiratie op te doen op onze afdeling vol met prachtige bloeiende kamerplanten. Bekijk onze openingstijden, plan hieronder alvast de route naar ons tuincentrum en dan zien we u hopelijk snel in ons mooie en sfeervolle tuincentrum.
 

Lees meer over cactussen en vetplanten


 

 

Bloeiende kamerplanten kopen bij GroenRijk Bergambacht, nabij Gouda

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten