Kamerplanten

Kamerplanten maken het huis gezellig en zijn ook nog eens gezond! Wilt u dus wat meer groen in huis brengen en woont u in de omgeving van Gouda? In ons tuincentrum in Bergambacht vertellen wij u graag meer over de voordelen van de kamerplanten en de verschillende soorten die er zijn. Kamerplanten zorgen voor een goede luchtvochtigheid in huis en veel van onze kamerplanten zuiveren ook nog eens de lucht! Ook op kantoor worden er om deze reden steeds meer kamerplanten toegepast. 

Veel soorten kamerplanten; welke kiest u?

Grote kamerplanten, oftewel de kamerbomen, zijn een eyecatcher in iedere woonkamer en blijven het winnen in populariteit. Maar ook de mini plantjes voor op de bijzettafel of in de vensterbank, cactussen en vetplanten die gemakkelijk te onderhouden zijn en de prachtige orchidee zijn populaire kamerplanten. Kamerplanten zijn te verdelen in bijvoorbeeld groene kamerplanten en bloeiende kamerplanten. Maar wij hebben in Bergambacht bijvoorbeeld ook exotische kamerplanten, zoals een bananenplant of ananasplant. Zo kunt u die urban jungle stijl gemakkelijk in huis halen. 

Kamerplanten kopen bij GroenRijk Bergambacht, nabij Gouda

Top 3 kamerplanten voor in de badkamer

Een ruimte die u waarschijnlijk 'vergeet' om kamerplanten neer te zetten, is de badkamer. Uiteraard kunnen er in de badkamer ook mooie kamerplanten staan. Er zijn zelfs kamerplanten die het in de badkamer juist heel goed doen. Wij hebben een top 5 badkamerplanten voor u op een rijtje gezet:

  • Kangoeroevaren (Microsorum diversifolium) - Deze plant wordt super blij van een schaduwrijke plek en een vochtig klimaat. Daarom is de badkamer perfect voor deze plant. Geef hem regelmatig water, dan heeft u er lang plezier van!
  • Venushaar (Adiantum raddianum 'Fragrans') - De plant moet op een lichte plaats staan en op een plek waar het boven de 18 graden. De badkamer is hiervoor dus echt dé plek!
  • Aloë Vera - De Aloë Vera is een hele andere soort plant dan bovengenoemde planten, maar past perfect in de badkamer. Deze plant heeft niet heel veel water nodig, maar kan wel tegen de vochtige ruimte. Wat van deze plant ook een voordeel is, is dat hij tegen een stootje kan!

Bent u enthousiast geworden van deze badkamerplanten? Bij GroenRijk Bergambacht kunt u deze planten vinden én nog veel meer kamerplanten.

Kamerplanten oppotten? Ook dat kan bij ons!

Kom langs in ons tuincentrum in de buurt van Gouda voor kamerplanten, tips over het onderhoud, meststoffen, potgrond en de mooiste bijpassende potterie. Bloempotten en plantenbakken in alle soorten, maten en kleuren. Heeft u zelf al een pot? Neem deze mee naar het tuincentrum, kies de gewenste kamerplant en laat hem door ons gratis oppotten! Zo gaat u meteen met een mooie pot met kamerplant naar huis. Kies een mooie plek in huis voor de plant en u zult merken dat de kamerplant meteen meer sfeer geeft.

Kamerplanten kopen bij GroenRijk Bergambacht, nabij Gouda

Kamerplanten kopen bij GroenRijk Bergambacht

Kom voor een ruim assortiment kamerplanten eens naar ons tuincentrum GroenRijk Bergambacht! Laat u zich verrassen door alle soorten kamerplanten wij hebben. Heeft u advies nodig over het onderhouden van de kamerplanten? Dan staan de medewerkers voor u klaar! Kom langs, kies één van de mooiste kamerplanten uit en u kunt gaan genieten van een groene uitstraling in de woonkamer. Hieronder kunt u alvast de route naar ons tuincentrum bekijken. Bekijk ook onze openingstijden en dan zien we u hopelijk snel!

Lees meer over onze bloeiende kamerplanten!