Tuingereedschap

Goed tuingereedschap kan zeker niet ontbreken wanneer u een tuin heeft die toch onderhouden moet worden. Bij GroenRijk Bergambacht, vlakbij Gouda, bent u op het goede adres voor tuingereedschap van goede kwaliteit. Het maakt niet uit of u onkruid wilt verwijderen of een vijver moet graven. Wij hebben allerlei soorten tuingereedschap in ons tuincentrum.

Snoeigereedschap

Naast een set basis tuingereedschap, zoals een hark, schoffel, spade en een plantenschepje, is het ook erg handig wanneer u goed snoeigereedschap heeft. Onder snoeigereedschap vallen verschillende soorten, want een simpele snoeischaar kunt u niet gebruiken wanneer u dikke takken wilt snoeien. Welke soorten snoeigereedschap zijn er en waar is het voor te gebruiken? 

  • Snoeischaar - Met een gewone snoeischaar kunt u gemakkelijk rozen, kleine planten of bijvoorbeeld een bos bloemen knippen. Een snoeischaar wordt daarom ook nog wel eens kniptang genoemd.
  • Takkenschaar - Moet u echt stevige, dikke takken knippen? Kies dan voor een takkenschaar. Deze is een stuk steviger dan de gewone snoeischaar. Daarnaast zijn de messen een stuk groter, waardoor u makkelijker de takken kunt knippen.
  • Heggenschaar - De heggenschaar heeft een zeer groot snijvlak en zeer lange armen waardoor er gemakkelijk kracht gezet kan worden. Daarnaast kunnen grote stukken in één keer gemakkelijk geknipt worden. Bij de heggenscharen is het vaak ook mogelijk om de armen te verlengen, zodat u ook gemakkelijk bovenop de heg kan knippen met de heggenschaar.

Tuingereedschap kopen bij GroenRijk Bergambacht, nabij Gouda

Onderhoud van het tuingereedschap

Het is belangrijk om het tuingereedschap te onderhouden. Maak na gebruik het tuingereedschap goed schoon. Dan kunt u de volgende keer met een schone lei beginnen. Daarnaast moeten diverse tuingereedschappen ingevet worden. Tevens kan het weleens gebeuren dat er roest op het tuingereedschap komt, dit kunt u weg schuren met een klein schuurpapiertje. De medewerkers van ons tuincentrum in Bergambacht kunnen u alles vertellen over het onderhouden van het tuingereedschap. Vraag het gerust, dan heeft u erg lang plezier van uw tuingereedschap.

Tuingereedschap kopen nabij Gouda

Laat de medewerkers van GroenRijk Bergambacht u adviseren welk soort tuingereedschap bij u past en waar het voor geschikt is. Ons assortiment is zeer ruim! Bekijk de openingstijden van ons tuincentrum, plan hieronder uw route en dan kunnen we u hopelijk snel een keer verwelkomen in ons tuincentrum nabij Gouda.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinonderhoud

GroenRijk Bergambacht GroenRijk Bergambacht Vandaag zijn wij helaas gesloten0182-353505Alle openingstijden