Plantenbakken

Op zoek naar plantenbakken of bloempotten? In ons tuincentrum hebben wij een ruim assortiment plantenbakken in verschillende soorten en maten.

Verzorging planten in plantenbakken en bloempotten

Planten in potten en bakken hebben een betere verzorging nodig dan planten in de grond. De keuze in bloempotten en manden is groot. Geglazuurde potten hebben het voordeel dat het water in de pot minder verdampt dan in de roodstenen (terracotta) potten. In de terracotta potten zit veel kwaliteitsverschil, de goedkopere soorten zijn vaak poreuzer dan de duurdere goed doorgebakken. In de winter kan het dus voorkomen dat de goedkopere potten stuk vriezen. In ons tuincentrum in Bergambacht vindt u talloze bloempotten en plantenbakken voor binnen en buiten.

Soorten bloempotten & plantenbakken

Bloempotten zijn er in alle soorten vormen, maten en kleuren. Bij tuincentrum GroenRijk Bergambacht vindt u bloempotten van:

Zoals u ziet is er een ruime keuze aan potten. Kom vooral langs bij ons tuincentrum en vraag onze medewerkers om advies. 

Hangpotten voor binnen en buiten

Ook zijn er bloempotten met haken of kettingen zodat ze opgehangen kunnen worden. Ideaal voor de zogenaamde hanging baskets. De hangpotten zorgen voor bijzondere effecten op hoogtes waar u niet zo snel groen en bloemen verwacht. En dat sluit goed aan bij de huidige stijltrend van semitransparante materialen en planten met een afwijkende uitstraling. 

De juiste pot voor elk plantje

Voor elk plantje de juiste pot vinden. Maar hoe kiest u de juiste pot uit? Dit is makkelijker dan gedacht: Bij veel bloempotten komt de diameter ongeveer overeen met de hoogte, iets wat de meeste planten fijn vinden. Sommige plantensoorten, zoals rozen, laten liever hun wortels in de diepte groeien en voelen zich meer thuis in hoge, smalle potten. Een buxus wortelt zich juist meer op het oppervlak, waardoor een lage en brede pot een goede keuze is. Luister bij het kiezen van een pot dus ook naar de behoeften van de plant en ga altijd even na welke vorm van een pot het meest geschikt is. Ook is het belangrijk om te kijken of de pot onderin een gaatje heeft; zodoende kan overtollig water dan gemakkelijk weglopen en zo blijf de plant de juiste hoeveelheid water binnen krijgen.

Hoe kunt u het beste potten en verpotten

Wanneer u een plant in een pot gaat plaatsen en de wortels bijvoorbeeld erg droog zijn, doet u er goed aan om de kluit even helemaal in water onder te dompelen. Vul de pot onderin zo'n een derde met grind of hydrokorrels. Reservewater blijft hierin hangen en overtollig water wordt langzaam afgevoerd. Vul de pot vervolgens met een laagje potgrond en plaats de plant hier bovenop. Let op: boven de kluit moet nog ongeveer twee centimeter pot zitten. Vul de rest van de pot nu helemaal op met potgrond en druk het niet te stevig aan. Merk je na verloop van tijd dat de pot te klein wordt voor de plant? Kies dan een pot die zo'n drie tot vijf centimeter groter is in zowel de breedte als hoogte en voer dezelfde stappen uit. 

Kom voor plantenbakken en bloempotten naar GroenRijk Bergambacht

Heeft u vragen over onze plantenbakken en bloempotten? Kom gezellig langs in ons tuincentrum nabij Krimpen aan den IJssel en Gouda en vraag advies aan één van onze medewerkers of neem contact met ons op.