Eénjarigen tuinplanten

Eénjarigen tuinplanten worden ook wel perkplanten genoemd. Bij GroenRijk Bergambacht bent u dan ook op het goede adres voor diverse éénjarige tuinplanten. Andere namen voor éénjarige tuinplanten, is ook wel kuipplanten en perkgoed.

Eénjarigen tuinplanten hetzelfde als perkgoed?

Eénjarigen tuinplanten, oftewel perkplanten, bloeien een zomerlang, mooi in een balkonbak of gewoon in de tuin. Zet u ze in een bak, zorg dan wel dat ze voldoende voeding krijgen. De meeste kuipplanten komen uit de zuidelijke landen rond de Middellandse Zee zoals de Oleander, Abutilon, Lantana of Fuchsia. Geef ze een warm plekje op het terras of zet ze in de tuin maar in het najaar moeten ze naar binnen. Een koele, onverwarmde ruimte is al voldoende. Geef ze heel weinig water tot ze in het voorjaar weer uit gaan lopen dan mogen ze ook verpot en wat teruggesnoeid worden. Een aantal kruiden overleven onze zachte winters zoals Bieslook en Munt. Andere kruiden moeten elk voorjaar gezaaid worden. Op de kruidenafdeling van GroenRijk Bergambacht staan ook alle kruiden kant en klaar in pot. 

Top 3 éénjarigen tuinplanten

Iedereen wordt toch blij van kleurrijke tuinplanten? Maak het gezellig op uw balkon of in uw tuin met deze vrolijke bloeiers. Er zijn natuurlijk diverse soorten éénjarigen tuinplanten. Wij hebben een top 3 voor u samengesteld:

  • Violen - Bij iedereen zijn de viooltjes wel bekend! Viooltjes in de tuin zorgen voor een echte kleurenexplosie in uw tuin of op uw balkon. Violen bestaan in meer dan 400 verschillende soorten en kleuren. Dat zijn er echt heel veel! Hier zal vast en zeker een favoriete soort voor u tussen zitten.
  • Fuchsia - De Nederlandse naam voor de Fuchsia is 'Bellenplant'. Dit komt door de vorm van de bloem. Ook de Fuchsia is in diverse kleuren te verkrijgen. Wanneer deze planten in een hanging basket worden geplant, hebben ze het beste en mooiste effect.
  • Petunia - Een andere bekende zomerbloeier is natuurlijk de Petunia. De Petunia bloeit van april tot en met de eerste vorst. Dat is een zeer lange tijd en zo heeft u dus lang plezier van de Petunia. Zet de Petunia in de zon, maar niet in de volle wind.

Eénjarige tuinplanten koopt u natuurlijk bij GroenRijk Bergambacht, nabij Gouda

Eénjarigen tuinplanten kopen in Bergambacht

Bij GroenRijk Bergambacht bent u van harte welkom voor een mooi en ruim assortiment met éénjarige tuinplanten. Uw balkon of tuin kunt u opfleuren met het perkgoed wat wij verkopen. Wanneer u langskomt in ons tuincentrum, kun u meteen ons assortiment met vaste planten en diverse zaden zien. Wij verkopen tevens ook producten om het perkgoed te kunnen onderhouden. Bekijk de openingstijden van ons tuincentrum en dan zien we u hopelijk snel bij GroenRijk Bergambacht!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten